Вие сте тук
Начало > Декорация > 11 изпитани начина за интериор и декор на детска стая

11 изпитани начина за интериор и декор на детска стая

Не е изненада, че децата прекарват много време в стаята си. Използва се за сън, игра и учене, трябва да бъде отражение на техните малки личности. И все пак, както Yvadney Davis каза пред LuxPad в своя гост-пост, лесно е да се изгубите в света на детските интериори. Помолихме 27 експерти да покажат любимата си детска спалня и да ни помогнат да пресъздадем погледа за дома и да генерираме идеи за детски стаи.

Стилен, практичен, забавен, уютен и удобен – нашият избор от идеи за декориране на детски стаи ще запази децата щастливи от бебета до тинейджъри и всички възрасти между тях. Време е да освободите вътрешното си дете … Днес ще се фокусираме върху по – порасналите дечица. Приятно четене !

Във всяка от снимките по – долу ще намерите нашите предложения за бебешка, детска или тийн стая. Приятно четене !

Jacinda Malloy – Interior Stylist

Когато започвах стаята на Бенджи, ставаше дума само за опознаването му. Бенджи има брат близнак, така че исках да се уверя, че когато проектират помещенията им, ще бъдат изразени различните им личности. Скоро разбрах, че любимият цвят на Бенджи е син, така че синьото е задължително. Открих също, че Бенджи се интересува от пътуването, света и има много любознателен ум. Тези две подробности бяха темата за моя дизайн. Използвах голям син килим, така че синьото беше изпъкнало в стаята му, но не исках да е тъмно и мрачно, така че избрах жълто, за да вдигна синьото, а после използвах акценти и на синьо, и на жълто около стаята. За да вдъхновят целите си за пътуване, добавих карта на света на една стена и поръчах малка рисунка на компас на другата. Обичам това пространство, тъй като е леко, светло, стилно и все още отразява веселата, авантюристична личност на Бенджи.

Sarah Hayford – Interior Blogger

Децата са голяма радост от семейния живот, но едно нещо, което може да бъде трудно, е да се декорира стаята на някой, който расте толкова бързо пред очите ви! Наистина съм голям фен на неутралния по отношение на пола дизайн и гледайки в тази стая, няма да можете да разберете дали принадлежи на момиче или момче. Дизайнът тук е толкова ярък и естествен, с части от съвременен и скандинавски. Малки елементи като черната дъска, барбарона и светлините се използват, за да придават топлина на стаята, въпреки че дизайнът е много прост. Обичам местата, където леглото е поставено в ъгъла до голям прозорец. Моят най-добър съвет за декориране на детски спални е да се увеличи максимално мястото за съхранение и да се поддържат прости нещата, децата си променят мнението и се отегчават от много неща много бързо, всички сме били там!

Geraldine Tan – Interior Blogger

Това е снимка на стаята на моя 8-годишен син, оформена и снимана от мен. Това е модерна спалня с бретонска тематика. Оформих тази спалня през есента, за да внеса свежа, ярка и щастлива атмосфера в стаята. Убедих се, че усещането за удобство се е запазило, с мекото покривало за леглото и с възглавница за небрежно излягане. Всичко е разположено удобно, като успокояващата нощна светлина, достъпна нощна масичка за напитката и мястото за съхранение под неговата маса за играчки. До леглото му има торба за пране, която насърчава чистотата. Вдясно от леглото му има голям рафт с любими книги, наскоро превърнат в работното му пространство. Вляво от леглото му е празно място за тичане с приятели.

Danielle Parisi – Interior Blogger

Тази стая за момиче има някои задължителни удобства за пълноценно забавление и стил за малките. Пастелните цветове са прекрасни в детските спални, смесването на пастелни цветове прави много лесно постигането на схема, която е успокояваща и все така забавна. Обичам розовите и ментови черти, които се открояват в тази спалня! След това стикерите на стените са чудесно допълнение. Те са по-лесни, по-бързи и по-евтини за ползване от тапети. Малки точки, триъгълници или облаците са само някои от многото възможности за избор на стикери. Забавното място за съхранение също е важно и затова се използва умело оформена странична маса.

Lara Jarvis – Lifestyle Blogger

Когато дойде време за нашето малко дете да премине към неговата „Big Boy Bedroom“, знаех, че искам да проектирам нещо, което ще може да расте с него през годините. В основата на стаята са класически звезди и ивици, което означава, че можем да смесим аксесоарите, тъй като неговите вкусове се променят. Вдъхновявайки се от пътуванията ни из Америка и техните списания с комикси, използвахме яркочервено като акцент срещу сивото и бялото. Кориците от комикси от специалните ни дати: рождени дни, годишнини и т.н. висят на стените до ръчно изработени книжки, орнаментирани плакати и силуети на супергероите, с осветление и сенници, създаващи уютно усещане. Супер решенията за съхранение скриват всякакъв вид хаос и осигуряват голяма площ за показване на любими играчки и книги.

Rosie Kinsella – Interior Designer & Director

Ключът към успешната детска спалня е умно място за съхранение. Направете съхранението практично, достъпно и лесно за използване, така че децата да имат място, където всичко отива. Насърчавайте децата да имат принос към цветовата схема или темата, ако влязат в идеята на стаята от самото начало и имат ръка за това как тя е планирана и подредена, тогава е по-вероятно да се гордеят с това, че са организирани и подредени. Кошници, тави, шкафове с врати и чекмеджета са добри опции. Ако имате лукса на пространството, опитайте се да поставите местата за съхранение до външните ръбове на стаята, така че децата да имат ясно разпознаваемо място, в което да играят. Стаята за игра в по свободен и неструктуриран начин позволява на децата да бъдат по-творчески настроени в своето учене.

Jenny Taylor – Lifestyle Blogger

Абсолютно обожавам декорирането на спалните на децата ми от началото на детската им възраст до тяхното тинейджърско обзавеждане, тъй като всеки етап изисква нещо различно. В момента сме в училищната фаза с моя син, така че искахме да създадем спалня за него, която демонстрира неговата личност, колкото и възрастта му. Тук избрахме кушетка с шкафове за съхранение на дрехите му отдолу и едно разтегателно легло, за да го превърнем в двойно легло, ако иска да преспива. Исках да избера тема, която няма да надхвърля стаята и такава, която може да расте с него. Избрахме червена и синя тема с лондонски мотиви. Обичам да поддържам спалните неутрални и когато дойде време да промените темата, не е нужно да сменяте и тапета, и мебелите. Децата се наслаждават на свободното пространство, така че не ми харесва да е претрупано с повече мебели. Синът ми няма скрин, тъй като имаме достатъчно място в тези чекмеджета под леглото му и в гардероба му. Това оставя повече пространство за играчките и за игра. Мисля, че най-доброто нещо, което трябва да направите, е да помислите как можете да направите пространството функционално за вашето дете, което изявява своята личност, но по начин, по който те могат да го обичат и да растат с него през годините с минимални промени.

Lorinda Mamo – Interior Blogger

Примес от старинно, поръсено с каприз и капка съвременно, безпроблемно преплетени в тази прекрасна детска стая. Леснодостъпното пространство за съхранение го прави лесно за подреждане и поддържане на нещата на тяхно място. Изобилието от подови площи позволява свободата да се движат, играят и мечтаят, а рамката на леглото създава творческо пространство в пространството, където се раждат сънищата. Използваните цветове са приятни и топлината на светлината подобрява цветовете и омекотява геометричните линии на стенописа и килима. Моите съвети за декорирането на детска спалня е да се помни, че приказните лампи не са само за Коледа – използвайте ги в детската стая, за да създадете мечтателна атмосфера и да не се страхувате да смесвате старинни и съвременни стилове.

Medina – Interior Designer

Това е спалня, която сме проектирали за Джeйдън. Тя е любимата ми, защото е превърната от обикновена и тъмна стая в светло, свежо и забавно пространство! Стаята разполага с дребни образователни елементи като цветни 3D числа и шестоъгълни рафтове. По време на инсталацията, Джейдън, който е бил на 3 години по това време, научил какво е шестоъгълник. Рафтовете на стената са чудесни за лесен достъп до книгите му. Беше очарован от маймуните, които висяха над леглото му и ги наричаше „маймуни, скачащи по леглото“. Стаята е практична с легло на колелца за бъдещи преспивания. Има и странно място за съхранение, което действа като нощно шкафче. Стените са неутрално синьо / сиво, което създава перфектна основа за цветовете или позволява лесно преобразяване чрез промяна на меките мебели.

Helen Winter – Interior Designer

Тази спалня е предназначена за подрастващи сестрички, които споделят стая в семейния си дом за почивка в Сандбанкс, Пул. Искахме да създадем забавно, игриво пространство, отразяващо техните хобита и личности – и прекрасното крайбрежно местоположение. Персонализираното платно с инициалите им е странно и допълва панелната стена от изкуствено дърво на Андрю Мартин. Най-важното в тази стая са огромните прозорци на върха, които облякохме с прости сиви завеси в тъмна тъкан, която ще издържи години наред. Стаята може лесно да бъде изсветлена, когато момичетата пораснат, просто като разменят възглавничките и аксесоарите, докато техните вкусове се развиват.

Gina Everett – Interior Designer

Когато украсяваме детските спални, ние обичаме да използваме тапети, разказващи история на децата, които ще я използват или вдъхновяват нещо магическо. Каруселът ни е любим. Той придава по-възрастни усещания на детската спалня, като същевременно вдъхновява въображението и насърчава любовта към природата. Тапетът също е чудесен начин да се получи акцентен цвят или тема в стаята, които след това могат да бъдат наслоени с възглавници и аксесоари.

Благодарим ви за вниманието, очаквайте и нашата част посветена на тинейджърите, а ако търсите още вдъхновени, можете да го намерите в нашите категории:

Всичко добро!

Top