Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Добрите офис столове – как да ги разпознаете

Добрите офис столове – как да ги разпознаете

офис обзавеждане

Интериорните решения, които днес буквално заливат пазара са насочени към това да улеснят клиентите в техните ежедневни потребности. Със сигурност идеята за подновяване на част от обзавеждането в дома или офиса идва да покаже, че е настъпил момента да се поотърси по-удобен и модернизиран вариант, на който да възложите грижата за тялото си. Мебелите са онези специфични детайли, върху чиито плещи лежат нашите високи критерии, включващи удобство, мекота, комфорт, здравина, стабилност и т.нат. И ако си мислите, че офисните мебели като столовете са просто служебно ползвани елементи за няколкото часа докато сте ангажирани с трудови занимания то помислете каква част от времето си прекарвате с тях. Факта, че седмично имате вземане даване с офисния стол поне 30 часа е повод пи постъпване на работа на ново място да се запознаете с работната мебелировка.

До колко решаващ за здравето е стола в офиса

Много ортопеди съветват работодатели да са особено взискателни към избирането на столове, на които ще работят служителите им. Избирането на столове за офис е изключително специфичен момент, който има многостранно влияние върху ефективността, отдадеността, производителността на хората, които ще ги ползват. Така, че реално от това как ще работят служителите в офиса зависи до каква степен те са удовлетворени от работното място, което им е предоставено и какъв е стимула, който имат за да постигнат съответната цел.

В случаите, че се налага непрекъснато да се сменя позата, да се става на определен интервал от време и това реално да накъсва работата идва да покаже, че качествата на работния стол не са до там приоритетни за човека, който го ползва. Има хора, които са предразположени или пък страдат от заболявания на опорно-двигателната система и за тях ортопедичността на един стол, спецификата на ломбалната опора и възможностите, които предлага офисната мебел са от съществено значение за д априемат да работят в съответната среда и интериор.

Не, това не са капризи, с които работодателите да се съобразят на всяка цена. Това е персонална отговоронст към хората, които с труда си осигуряват растеж и развитие на бизнеса, така че детайлното избиране на моделите офис столове идва да покаже сериозно отношение и грижа. Здравето на хората, прекарващи достатъчно време седнали на офис стол е в основата на:

офис
  • Добрата производителност;
  • Навреме свършената задача;
  • Удовлетвореност на клиенти;
  • Удобство;
  • Желание и интерес към трудовата ангажираност;
  • Взаимна коректност.

Ако сте работодател, на който му предстои да обнови офис интериора не подценявайте стилистиката, качеството на столовете в офиса както и максималната удовлетвореност на служителите от цялостното оборудване и излъчване на работната среда.

Критерии за подбор на офис столове

Сигурно си мислите, че е лесно да подберете здравословни и грижовни офис столове и просто ще изберете онези, които са най-скъпи. Всъщност цената не би следвало да е водеща, когато става въпрос за специфични елементи, които касаят удовлетвореността на всеки човек. Имайки предвид различното телосложение, както дори заболявания, които лицето има настина задачата, която стои пред вас за избирането на столове за офис никак не е толкова елементарна колкото изглежда на пръв поглед.

Наистина е трудно да помислите за всичко, но има основни неща, с чиято помощ човек би могъл да намери оптималната възможност за максимален уют, комфорт и удобство при извършване на работни дейности. Така, че ето някои специфики, които за задължителни в списъка с изисквания, но които новите столове за офис следва да отговарят:

  • Да са с висока товароносимост

Обикновено работните офис столове с възможност да бъдат ползвани от лица до 100 килограма. Но едрата фигура на част от служителите идва да покаже, че те не биха се чувствали добре и сигурни седнали на такъв стол. Съвета на специалистите в случая е да изберете такива, чиято товароносимост стига до 150 килограма, което е алтернатива за употреба от служители с различни физически данни;

  • Маневреност

Характерно за всеки офис е динамиката на работата. Без значение дали става въпрос за счетоводни или адвокатски услуги онова, което е приоритетно стола освен стабилен и с висока товароносимост да бъде и маневрен. Избирането на модел със здрави колеца дава възможност на служителя да оперира бързо с обработката на документи и да ги предава на следващото звено или друг колега в офиса без да се налага да тала, а просто да се избута и задвижи стола. Колелцата освен това спомагат и за правилното позициониране на стола до бюрото така, че да се осигури удобна за тялото поза;

  • Ергономичност

Човешкото тяло има множество извивки. За да бъде всяка една част в стабилна позиция по време на работа без това да води до умора и напрежение стола е необходимо да бъде с високо ниво на ергономия. Буквално да го почувствате като своя втора кожа – така описват доволните от работното си място служители новия си стол.

Опора за раменете, главата, гърба, седалището – ролята на стола в офиса е да гарантира баланс и удобство по време а поне 6 часовия престой на седящия човек. Причини, които са водещи за това да се изберат такива офис мебели, чиито ползи са гарантирани и задоволяващи персоналните нужди но ползвателите им.

Top