Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Холовата гарнитура – особености

Холовата гарнитура – особености

ГАРНИТУРА

Познатите видове мека мебел на пазара наистина са многобройни. Клиентите са склонни да изберат такива, които наистина биха могли да им послужат спрямо техните изисквания и потребности. И ако си мислите, че диваните са най-масово купуваните типове мека мебел от търсещите оптимално удобство у дома си то се оказва, че през последните години търговци отчитат повишен интерес и към варианта холови гарнитури. Може би свързвате този тип мека мебел с нещо прекалено голямо и обсебващо целия холен интериор? Време е да ви запознаем с новостите, които всъщност са причина да се наблюдава ръст при продажбите на холови гарнитури.

За какъв тип имоти са предназначени

Покупката на мека мебел се разглежда като инвестиция. В зависимост от спецификата на имота, в който имате намерение да използвате такъв тип мека мебел е необходимо да се обърне внимание на редица преимущества, които се отнасят до холовите гарнитури. Няма съмнение, че за да се извлече максимума от предоставеното от гарнитурите за хол удобство в основата на избора им е те да могат да се приспособят към обстановката.

Сигурно се питате дали във всеки тип имот тези видове мека мебел биха намерили своето приложение. За да не ви подвеждаме с информация ще споделим, че това са такъв вид обзавеждане, което е предназначено за пространства с по-голяма квадратура. Обикновено предлаганите варианти се състоят от поне два елемента, което показва, че наистина имате нужда от площ, в която спокойно да разположите продуктите.

Холова гарнитура

Мебелисти споделят, че холовите гарнитури са мебели, които биха намерили добра адаптивност в:

  • Всекидневни, които са с площ между 30-35 м2;
  • Рецепции на хотели;
  • Модерни кафенета;
  • Просторни апартаменти, които се състоят от голям хол;
  • Офиси с обособен кът за гости и т.нат.

Както можете да се уверите холовите гарнитури са една много интересна възможност, с която бихте могли да обзаведете пространства с различно предназначение.

Видове, които набират популярност сред клиентите

Помните навярно, че преди години имаше ясни правила, по които един комплект мебели се подвизаваше под понятието холова гарнитура. Задължителните елементи тук бяха дивана, двата фотьойла и двете табуретки. Е, днес нещата не изглеждат точно така, защото производителите са се постарали да предложат на вниманието на своите клиенти доста по-голямо разнообразие от продукти и решения, с които да си осигурят нужния комфорт и удобство. сред едни от набиращите популярност модели гарнитури са следните конфигурации:

  • Триместен диван съчетан с канапе с две седалищни места;
  • Диван четворка с фотьойл;
  • Два дивана тройка с фотьойл и табуретка;
  • Диван с два фотьойла;
  • Диван с две табуретки и т.нат.

Реално комбинациите, които се предлагат са примерни. Имайте предвид, че в търговската мрежа се предлагат модулни системи, от които можете да изберете такива елементи, които биха намерили реално приложение във вашия имот. Това, което ес забелязва като концепция е, че все по-голям става броя на домакинствата, които предпочитат да изберат мека мебел от холова гарнитура, разполагащи с разтегателен механизъм. Както и предполагате още едно или две допълнителни легла никога не са излишни, така че си струва подобна инвестиция.

И като споменахме финансовата страна на нещата сигурно се питате колко би ви струвала една хубава и качествена такава мебел. Вариантите при офертите са различни и обикновено крайната цена се определя най-вече от броя на детайлите, от които гарнитурата се състои, дизайна, вида на вложените материали и дори страната на произход на изделието. Ако трябва да конкретизираме цена то едни от хубавите модели, които са качествени и дизайнерски изпипани биха ви стрували между 1300 и 1900 лв. в зависимост от това колко са елементите, които са включени в комплекта.

Интересни и впечатляващи предложения ще откриете в каталога на Лени Стил – производител и търговец, гарантиращ безкомпромисно качество на предлаганите мебели.

Top