Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Приоритети на професионалното инсталиране на битов бойлер

Приоритети на професионалното инсталиране на битов бойлер

монтаж на байлер

С повишаването на тарифите на ТЕЦ София за абонатите на топла вода все повече се оказват търсещите услуги, които са свързани с монтаж на бойлери. Когато се налага осигуряването на нормални и елементарни битови условия действително използването на топла вода не бива да се разглежда като екстра. За да се подсигурите с възможност за спазване на добра хигиена не е задължително да плащате непосилни суми на монополиста – доставчик. Много по-изгодно и икономично би ви струвало сами с помощта на бойлер да си гарантирате нужното количество топла течност за ежедневните битови операции и занимания. Ще ви разкажем на какво да обърнете внимание и кои са ключовите аспекти на услугата, която е свързана с наемането на специалисти за инсталация.

Потърсете опитен водопроводчик

Пръв и особено важен съвет, който е добре да следвате по отношение на избора на човек, който да проведе свързването на уреда към ВиК инсталацията и електропреносната мрежа е да потърсите професионалист. Опита е съществен приоритет предвид факта, че уреда ще бъде натоварен ежедневно и е редно да разчитате на неговото качествено функциониране.

За много клиенти не е без значение на кого ще поверят тази задача, тъй като реално от това зависят:

 • Експлоатационните показатели на съоръжението за топлене на вода;
 • Безопасно използване;
 • Икономичен режим на работа;
 • Осигуряване на гаранция, предоставена от производителя.

Няма съмнение, че когато се търси ефективен и бърз способ за осигуряване на перфектни условия за подгряване на вода за битови дейности и хигиена именно бойлерите са онези популярни уреди, на които разчитат голяма част от домакинствата.

От какво зависят монтажните дейности

Както вече изяснихме е особено важен опита на водопроводчиците, на които ще възложите услугата. Само по този начин риска от повреди и инциденти ще бъде равен на нула. Що се отнася до това от какво зависят инсталационните дейности е важно да споменем, че според спецификата на уреда може да се наложи нестандартен и квалифициран монтаж с цел да се постигнат най-добри и отлични условия за качествено и удобно ежедневно използване на бойлера.

монтиране на бойлер София

Специфичните данни, които имат решаващо значение при наемането на водопроводчик с нужните умения са свързани най-вече с:

 • Обем на бойлера;
 • Ръководство и изисквания за монтаж;
 • Опция за контрол на уреда;
 • Монтиране на кранове, които да намалят налягането и риска от авария;
 • Място на инсталиране на уреда, което отговаря на безопасни норми за използване.

На пазара както можете да се уверите са представени разнообразни решения. Бойлерите се класифицират по своите технически показатели и характеристики, което предполага внимание към монтажните дейности. Не е случайно това, че все повече са потребителите, на които се налага да търсят професионални екипи за монтаж от София. Водопроводчиците с висок рейтинг се радват на популярност и наистина заслужават внимание, тъй като наред с компетентното експедитивно инсталиране могат да подсигурят на клиентите си и гаранция за качество извършена услуга.

Причини за наемане на водопроводчик за монтаж на бойлер

От до тук изложеното става ясно, че за да функционира бойлера безопасно е добре да имате предвид опита и рейтинга на водопроводчика, който ще наемете. Но за да стигнете до тази фаза навярно имате причини за да се възползвате от такива услуги. Най-често клиенти от София споделят, че са стигнали до процедура за търсене и наемане на водопроводчик за инсталиране на уред за топлене на вода в следните случаи:

 • Увеличаване на цените на ТЕЦ София, които стават все по-непосилни за домакинствата;
 • Повреда и нужда от подмяна на стария уред с нов;
 • Оборудване на ново жилище, в което стопаните предпочитат да използват бойлер вместо да разчитат на друг източник за топлене на вода.

Ето ви достатъчно основания, които да вземете под внимание, когато пред вас стои идеята да се възползвате от услуги, които са гарантирано качествени и ще осигурят безпроблемно експлоатиране на уреда.

Top