Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Как да изберем подходяща мека мебел за дома си

Как да изберем подходяща мека мебел за дома си

Обзавеждането заема основна част от интериора във всяко жилище. То отразява нашата индивидуалност и затова, когато дойде моментът да избираме нови артикули, трябва да се отнесем много сериозно. Тъй като, избираме мека мебел за дълъг период от време тя трябва да е не просто красива на външен вид, но и достатъчно комфортна и надеждна. В мебелен онлайн магазин bestmebel.bg ще откриете богато разнообразие от най-различни по стил, цвят и форма продукти, които чудесно ще се впишат във всеки един интериор.

С какво трябва да се съобразите преди да направите поръчката от bestmebel.bg

Когато говорим за мека мебел, имаме предвид всички видове фотьойли,  канапета и дивани. Диваните и канапетата според дължината си се делят на двойки и тройки, а според вида си на ъглови и П – образни. Преди да пристъпите към избор, определете и измерете пространството, където смятате да поставите избраната от вас комбинация. Съобразете стилът, така че той да е в синхрон с останалите детайли в помещението и да се вписва в цялостната обстановка. В сайта на bestmebel.bg може да разгледате и да изберете определени модели, които са ви харесали визуално.

Какъв трябва да бъде идеалният диван

Изборът на диван bestmebel.bg е трудна задача, тъй като съвременният пазар предлага огромно разнообразие от различни модели мека мебел.

За да не сбъркате обърнете внимание на:

  • Ергономичността – съвременните производители се стремят да създадат продукти, които повтарят формите на човешкото тяло. Различните модели на bestmebel.bg, имат и ортопедични свойства, които доставят максимален комфорт когато си отдъхвате;
  • Практичност – Това е мебел, която се използва изключително интензивно и затова трябва да се убедите, че се почиства лесно и бързо за да не се налага да я подменяте твърде често;
  • Красив външен вид – това е критерият, който е решаващ при покупката на мека мебел;
  • Механизмите – поради скромната големина на повечето апартаменти, потребителите търсят в един такъв продукт и доста функционалности, като – повдигащ механизъм, благодарение на когото имате допълнително място за сън и разбира се ракла за прибиране на багаж.
Разтегателен Диван

В каталога на bestmebel.bg ще откриете изключителни дивани – кой от кой по-красиви и удобни.

Каква тапицерия е добре да изберете

Съвременната и качествена мека мебел е тапицирана по възможно най-добрият начин, така че да ви предложи максимален комфорт и удобство.

Видове тапицерии и техните характеристики:

  • Естествена кожа – това е доста луксозно изпълнение и в повечето случаи, прекалено скъпо за потребителите. Тя е мека на допир и създава чувство за висока класа;
  • Изкуствена кожа – Тя също се използва активно за тапицерия на меката мебел. По-евтина е, а изглежда не по-зле от естествения продукт. Голяма част от клиентите предпочитат в точно нея;
  • Текстилна дамаска – тя се характеризира с висока трайност и способност да не се разтяга и свива. Най-подходяща е тази която лесно се почиства от прах и мръсотия, препоръчваме ви такава с тефлоново покритие, която защитава дивана bestmebel.bg от влага;
  • Преценете пълнежa – той отговаря за формата на артикула. Основното изискване към него е да бъде еластичен и да не се деформира лесно след дълго използване.

След като ви запознахме с тези практични съвети относно избора на мека мебел, не се притеснявайте да зададете въпросите си на консултантите в bestmebel.bg, те ще се радват да ви съдействат.

Каква мека мебел да изберете от естетична гледна точка решавате основно вие. Това е обзавеждане, което се очаква да използвате активно доста години и трябва да се отнесете отговорно към неговия качествен подбор. Цветовете трябва да съответстват на интериора и да не се отличават от него, не се изкушавайте от твърде ярки тапицерии, обмислете много добре и големината на този елемент. Благодарение на богатото многообразие, което ще откриете в bestmebel.bg ще се сдобиете с наистина качествен и подходящ за вашето семейство артикул.

Top