Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Портманто – видове и особености на коридорните мебели

Портманто – видове и особености на коридорните мебели

портманто

Коридора е мястото, което първо се разкрива с отварянето на вратата на един дом. начина на организиране и обзавеждане на тази част от жилището дама страшно много информация на хората, които за пръв път ще влязат като гости в дома ви. А това е една от основателните причини да се подходи много взискателно, когато се избира портманто или пк друг тип обзавеждане, което ще бъде използвано. Не си представяте да влезете в коридор, който представлява входа на апартамент или къща, който да е напълно празен. Това би показало, че имота е необитаем или пък, че обзавеждането е недовършено. Визитната картичка на стопаните е фокусирана именно върху това как е обзаведено и оборудвано това пространство, през което се преминава преди да се стигне до сърцевината и вътрешността на дома.

Как се обзавежда коридор

Има няколко варианта за да се организира и осигури пълноценно оборудване на коридора. Можете да използвате следните елементи за да си създадете приятна и комфортна обстановка:

  • Стенни или свободностоящи закачалки
Антре

Нужни са за да бъдат поставени връхните дрехи на безопасно място от вътрешността на дома. Неизбежно е да са посипани с прах, невидими микроорганизми или миризми, които са проникнали в тъканите, така че е желателно да бъдат поставени там където им е мястото;

  • Гардероб

За да не се налага да гладите непрекъснато някои от лесно мачкащите се облекла ги поставете на лост със закачалки, който е приложим за всеки коридорен гардероб;

  • Шкаф за обувки

Ролята му е аналогична на тази на закачалките и гардероба. Не влизаме с мръсните обувки в хола или спалнята, а ги прибираме именно тук;

  • Портманто

Това е най-удобната и комплексна мебел, която съчетава и композира  до тук изброените елементи. Многофункционална мебел, която е изработена съобразно спецификата на коридорите и се отличава с много добра адаптивност и интеграция.

Предимствата на добре пасващите в коридора мебели е в това, че те не заемат много голяма част от пространството, но за сметка на това са изключително функционални и необходими за съхранение на вещите, с които излизаме навън.

Кой вид портманто да изберете

Очевидно по-лесния начин за обзавеждане на коридор е с избирането на портманто, което е комплексна мебел предоставяща ефективна запълване на пространството. В случай, че търсите удобна мебелировка на ниска цена то пормантото е обзавеждането, с което ще можете да се справите професионално.

Пазара предлагат доста богат асортимент от мебели за коридор, включително и портанто. За да сте сигурни кое би било наистина най-адекватно спрямо вашите условия и потребности ви съветваме преди да инвестирате да вземете предвид някои качествени класифициращи различията между отделните модели портманта. А те са:

  • Стандартни

Готови и универсални идеи, които са лесно приспособяващи се в малки пространства. Без значение, че са минималистични като дизайн тези порманта са удивително функционални и могат да ви осигурят абсолютно всичко, от което има нужда един модерно обзаведен коридор;

  • Модулни

Системите от модули винаги са се приемали като една интересна перспектива са композиране на елементи според вашия вкус. Предназначените за обзавеждане на коридор са онези модули, които имат включен шкаф за обувки, закачалки, гледало, гардероб. Кака ще ги съчетаете и конфигурирате зависи изцяло от вашето виждане на удобство и комфорт;

  • Поръчкови

За да бъде наистина неповторим коридора ви имате шанса да потърсите и наемете мебелна фабрика, която да изработи портманто по ваша идея, изцяло съобразено с архитектурата и геометрията на пространството. Безспорно ще имате на разположение такова антре, което напълно да отговори на представата ви за гостоприемен и комфортен интериор.

Портмантата са доста удобни, съвременни тенденции за обзавеждане на коридор. С тях можете да организирате  създадете визитка, която напълно да отговаря на представата ви за приятна и функционална обстановка.

Top