Вие сте тук
Начало > Кухня > Как се оборудва професионална кухня

Как се оборудва професионална кухня

оборудване за кухня

Оборудването на професионална кухня на заведение за бързо хранене, ресторант, сладкарски цех или друг тип заведения от сектора изискват спазването на редица правила. Тук не говорим за оборудване на собствената ни кухня, която ще ползваме само и единствено ние. В зоната за професионални изяви ще се вихрят шеф готвачи, опитни кулинарни майстори и сладкари, които имат специални потребности за да бъде храната, предназначена за клиентите перфектна и идеална. Изборът на професионално кухненско оборудване е фокусирано върху изпълнението на редица стандарти, с които ще ви запознаем днес. Изпълнението на проекта е инвестиция, която изисква да бъде оправдана, съобразена с изискванията на персонала, оптимизиране на действията, времето и пространството по най-ефективния и правилен начин.

Принципи на избор на професионално кухненско оборудване

Няколко а фокусните точки, от които е важно да се стартира, тъй като удовлетвореността на клиента зависи от това колко бързо, сръчно, оптимално експедитивно би се справил готвача и неговите помощници. Да е лесна за използване, да е оборудвана с всичко необходимо, което да подобри ежедневните занимания и да се определи като перспективна инвестиция е необходимо да се водите от следните правила:

Кухня
  • Индивидуалност

Всяко едно помещение се отличава със своята архитектура. А това безспорно ще повлияе на избора на професионално кухненско оборудване. Съобразявайки се с новостите в сектора е необходимо да ес персонализират основните уреди, които ежедневно ще бъдат експлоатирани. А такива са безспорно – котлони, фурни, грил уреди, охлаждащи уреди и т.нат. В зависимост от естеството на дейността както и това какви биха били най-важните елементи от оборудването е добре да си направите пълен списък с уредите, които са способни да улеснят работата ви;

  • Технологии

След като сте определили персоналните си потребности и съобразно основния тип кухня сте избрали конкретен тип уреди, които ще използвате е препоръчително да изберете такива, които са максимално подобрени като технология. На практика това означава оптимизиране на разходите, енергийна ефективност, бързина при изпълнение на ангажиментите както и пълен контрол върху всеки процес. Иновациите са способни да улеснят работата ви и да спестят време от приготвянето на храната;

  • Ергономичност

Кухненското оборудване дори за лични нужди се води от този принцип. Причините за това са ясни – отново се касае за удобство и контрол върху действията. По-малко движение на практика означава повече бързина и качество при провеждане на задълженията, така че ергономичния дизайн, който не само радва окото, но се грижи и за оптимизиране на действията е в основата на това да се избира с внимание и особен приоритет най-доброто професионално кухненско оборудване;

  • Здравина и износоустойчивост

Когато говорим за професионални уреди и оборудване то не се притесняваме за качеството, тъй като действително стандартната гаранция за битовите уреди е средно 2 години, но при професионалното оборудване старта е от 5 и достига до феноменалните 10 години в зависимост от типа на уредите. Вложените материали, от които се изработва професионалното кухненско оборудване са стомана, високоустойчиви на високи температури материали, лесни за поддържка електронни системи и контролери и т.нат. А това наистина говори за безпрецедентно гарантирано качество, износоустойчивост и здравина, на която можете да разчитате години наред.

До тук изброените принципи на избор на висококачествено оборудване за професионални кухни показва, че е важно да се прояви висока отговорност.  Независимо дали сте предприемач, който управлява ресторант, хотел, кафене, сладкарски цех или закусвалня, е необходим професионален подход и избор на оборудване, което да бъде максимално интегриращо се към пространството, нуждите на основните лица, които ще боравят с него както и улесняване на работните процеси, които ще гарантират удовлетворяващи резултати.

Доверете се на Tirol Professional -търговец предлагащ богат диапазон от професионални кухненски решения за всеки обект. За винаги вкусни, бързо и професионално приготвени ястия заложете на най-високи стандарти за качество и експедитивност.

Top