Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Котли на газ – защо се препоръчителни за отоплителния сезон

Котли на газ – защо се препоръчителни за отоплителния сезон

котел на газ

Газификацията на новите сгради става все по-масова. Евтиното гориво е повод да се замислим за следващия отоплителен сезон и за това как можем да намалим сметките за електричество. Ежегодно електрическата енергия се повишава средно с 15-20 %, което я прави все о-непосилен разход за средностатистическите домакинства. Алтернативните източници, които биха да ни осигурят ефективно отопление не са малко, а газта се оказва не само икономична, но и екологична. Ефективните показатели, които отчитат специалистите от отоплителния бранш са доказателство за оправданото решение все повече домакинства да преминат на отопление на газ. Как става това? Предстои да разберете сега!

Уреди на газ

Това, че има изградена газифицираща инсталация в дома ви е огромно преимущество на практика това означава, че с правилните уреди, които се захранват с газ можете да си осигурите бързо готвене, винаги топла вода както и топлина навсякъде в дома. и с оглед на това, че зимния сезон чука на вратата следва да ви запознаем с едни от най-ефективните уреди, които могат да осигурят пълноценна и приятна топлина в целия дом.

Сред препоръчителните отоплителни решения са газовите котли.  Те се отличават с редица положителни качества и се нареждат на трета позиция по търсене от българските потребители. има съществени моменти, които биха били приоритетни при избор на захранвани от газ котли и това са:

газов котел
 • Професионалната консултация;
 • Избор на подходящ за жилището ви котел;
 • Изграждане на инсталация, съобразена с търсената ефективност;
 • Инвестиране в котел, отговарящ на висококачествени норми и показатели.

Котлите на газ са по0специфични от гледна точка на топлинния източник, който използват. Това, което е важно да знаете е, че наистина не бива да подценявате професионалната консултация. Търговците на котли на газ са наясно с идеята, която е провокирала техните клиенти да закупят такъв вид уред, защото в крайна сметка намаляването на разходите за отопление както и чистотата, уюта и рентабилността не са за подценяване, когато се торти решение, максимално удовлетворяващо потребностите ви.

Удобства на котлите на газ

Това, че газта стига до дома ви нищо не означава. За да се трансформира синьото гориво в топлинна енергия се нуждаете както стана вече ясно от подходящия газов котел. Два основни типа газови котли са познати съобразно технологията на усвояване на топлината както и изходните газове, които се получават от изгарянето – конвенционални и кондензни. Първите са изцяло изключени от европейските директиви поради това, че са недостатъчно ефективни, а освен това се приемат като едни то най-големите замърсители на атмосферата.

Препоръките, които всеки експерт по газови котли би ви дал е за избор на кондензен модел. Това са котли, които се отличават със своя ергономичен дизайн. Освен това визията им позволява те са бъдат монтирани не в отделно помещение както е при останалите видове котли на твърдо горива, а директно в интериора на дневната, трапезарията, кухнята и дори коридора. Те се с компактни размери и наистина привличат вниманието на потребителите с иновативния си дизайн. Естествено, че това не е достатъчно за да изберете такъв вид котел. Преимуществата на котлите на газ се дължат още на редица техни качества:

 • Икономичен режим на работа;
 • Висока ефективност;
 • Безопасни;
 • Иновативни;
 • С дълъг период на експлоатация;
 • Адаптивни спрямо различни климатични условия;
 • Лесни за управление;
 • Възможност за дистанционен контрол и т.нат.

Новостите в отоплението предполагат все по-добри възможности за домакинствата. Ако е настъпил момента да помислите за това как да сведете до минимум разходите за електрическа енергия то ето вариант, който не бива да подминавате. Стилни, икономични, високоефективни и надеждни решения за целия дом, защото топлината вече няма да е луксозен ресурс, за който трудно да плащате, а удобство необходимо за всяко помещение от коридора до банята.

Top