Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Колко причини са ви нужни за да осъзнаете необходимостта от нов офис стол

Колко причини са ви нужни за да осъзнаете необходимостта от нов офис стол

офис стол

Можете ли да ни кажете колко време прекарвате в седнало положение вперили поглед в екрана на компютъра? О, чудо – минимума е 6 часа… определено си струва човек да помисли дали това не се отразява по някакъв начин на здравето му и какво му коства този минимум шестчасов престой в неудобен, скърцащ и пред разпад стол. Днес ще акцентираме на някои от съществените причини, които имат специално отношение към това да вземете нещата в свои ръце и да приложите отговорност към своето тяло. Все пак здравето е персонален ангажимент, който по никакъв начин не бива да се подценява.

Непоносими болки

Болкоуспокояващите може да отпуснат напрежението в гърба и кръста. Схванатите крайници, изтръпването дори на седалищните мускули определено създават особен дискомфорт. Да чакате с нетърпение да изтече края на работното време не е вариант, с който ще се отървете трайно от подобна ситуация, защото все пак утре отново ще се наложи да поседнете в мебел, която с пълна сила ще стартира с чувството за неудобство и поредна доза болка.

Причината за оглед на предлаганите модели столове на пазара е наистина напълно основателна. Няма нужда да изпадате в състояние на обездвижване и хронични болки при положение, че наистина има страшно благоприятни ергономични офис столове, които са готови да ви предложат комфорта, който търсите. Не позволявайте нещата да ескалират и да настъпи момент, в който да се докарате до болнично легло. Без значение дали прекарвате 6 или повече часове в седнало положение то имайте предвид, че наистина е определящо да бъдете наясно с фактите, имащи отношение към здравословното ви състояние.

Ако усещате:

  • Напрежение във врата, кръста и гърба;
  • Имате нужда да ставате по-често за да се раздвижвате;
  • Краката ви изтръпват след няколко часа престой на едно място;
  • Главоболието ви се усилва и напрежението ви изнервя.

Със сигурност това са признаци, които са основателни за необходимостта от нов офис стол.

Видимо амортизиране на стола

От дългогодишното използване офис столовете се захабяват. Амортисьорът се разхлабва и трудно успявате да го настроите  желаната позиция. Седалката е необичайно твърда, а облегалката… нея все едно я няма. Търсите ли решение? Предлагаме ви такова, с което напълно ще удовлетворите потребностите на достатъчно измореното от болки и напрежение тяло. С офис столове – Мебели Арена имате шанса да се отървете видимо амортизирания и захабен стол.

качествен стол

Неприятно е докато работите да имате усещането, че сте на ученическата скамейка и да чувствате дори крепежните елементи, с които столовете са сглобени в тялото си. Определено така не се работи качествено… всъщност вероятно не мислите за работа, а само за това как да станете и да се раздвижите. Ако работния стол, който вече ползвате над 5-6 години е в края на своя експлоатационен период то наистина е време да осъзнаете това, че колкото по-скоро се запознаете с каталога на Мебели Арена толкова по-ефективно ще се погрижите за своето тяло.

Протрита и лющеща се дамаска

Освен типичните неудобство, които създава амортизирания и в края на жизнения си цикъл офис стол онова, което първо вероятно ще ви направи впечатление е износването на видимите му части. Ако дрехите ви се замърсяват бързо, по тях остават следи от тапицерията на стола то това не е добра предпоставка да продължавате така.

В зависимост от типа на тапицерията можете да наблюдавате следните неприятни симптоми, които са показателни, че е време да потърсите нов удобен и здрав офис стол:

  • Кожата се лющи

Повечето офис столове тип работни са изработени от еко кожа поради това, че това е материал максимално лесен за поддръжка. С годините обаче горния защитен слой буквално изчезва и се появява така нареченото лющене. Доста неприятно е около вас да има непрекъснато отлепящи се от стола частици, които полепват по тялото и дрехите ви. Такъв стол плаче за изхвърляне така, че не отлагайте бързината, с която да се отървете от него;

  • Протриване на текстилната тапицерия

Още един амортизационен процес, който е неизбежен. Дори основата на стола да е здрава то проблемите, които можете да си навлечете от мръсен, протрит и излизащ измежду текстила пълнеж се оказва не само нелицеприятно, но и носещо със себе си купища здравословни проблеми. Ако се чудите защо по лактите имате обрив, а по останалите видими части, опиращи се директно в сола имате сърбеж и зачервявания то отговорите лесно можете да си дадете сами.

Независимо от условията, в които работите наистина е важно да съумеете да постъпите правилно и да изберете стол от магазин Мебели Арена, с който всички тези неволи ще останат в миналото.

Колкото по-бързо реагирате толкова по-добре ще се чувства тялото ви ново столче, от което няма да искате да ставате дори през регламентираните почивки. Повишете работоспособността, погрижете се за здравословното си състояние като изберете качествени и отговорни към стойката на тялото по време на работа мебели.  С офис столовете от мебели Арена си гарантирате вземането на умни решения, инвестиращи в собственото ви здраве.

Top