Вие сте тук
Начало > Кухня > Какво е важно да знаете за абсорбаторите за вграждане преди да изберете такъв за кухнята си

Какво е важно да знаете за абсорбаторите за вграждане преди да изберете такъв за кухнята си

таванен абсорбатор

Повечето от клиентите не са наясно каква е разликата между абсорбатор и аспиратор. Знаем, че това е уред, който е необходим за нашата кухня, но пък наистина идея си нямаме каква  е ролята на единия и други. Педи да се вземе решение за покупка на средство, с което да се отвеждат парите и миризмите в комина е важно да си изясните именно това – какво представляват аспираторите и имат предимства пред тях абсорбаторите. Изглеждат еднакво, предлагат се в еднакви варианти – за вграждане, колонни, тип камина, декоративни и т.нат, но реално режима и принципа на работа на тези домакински уреди доста се различава. Главните разлики между двата уреда е в това, че аспирирането е процес, който изсмуква парата и миризмата и я отвежда в атмосферата, а абсорбацията е процес, при който въздуха се преработва и отново се връща в помещението. И тъй като абсорбаторите предлагат повече възможности за монтаж дори в помещения, в които няма комин, който да отвежда миризмите и парата навън то днес ще ви предложим няколко насоки за това как да изберете подходящия.

Абсорбация на въздуха в кухнята – решение за модерния дом

Абсорбаторите се класифицират на два основни типа в зависимост от това дали са включени към ваздуховод или не. Не винаги помещението, в което ще готвите разполага с коминно тяло, към което да свържете уреда и да решите проблема с отвеждането на миризмата и парите. Ето защо на клиента се дава възможност да избере такъв вариант, който пасва на спецификата на кухненското пространство. Така, че абсорбатори за вграждане могат да бъдат два основни вида:

  • С инсталиране към въздуховод

Това е стандартен метод, при който се изисква по-детайлен монтаж. Тук трябва да се съобразите с инсталацията още при проектирането на кухненската мебел. за да бъде лесно свързването на абсорбатора към въздуховода то той трябва ад бъде в близост до комина за отвеждането на въздуха в атмосферата. Иновациите при тези абсорбатори са изключително ефективни, тъй като те едновременно имат свойството не само да аспирират, но и да пречистват въздуха;

  • Отвеждане на въздуха без въздуховод

Модернизирането на системите за пречистване на въздуха вече не се нуждаят от комин за да работят ефективно. На пазара има иновативни варианти, с чиято помощ премахването на миризми и влага става лесно  и удобно, тъй като моделите без въздуховод се оказват изключително популярни поради лекотата, с която се инсталират в кухненските пространства. С помощта на системата за филтриране  и мощния мотор на абсорбатора, независимо от това къде ще го вградите имате пълна свобода да се развихрите в кухнята без да се тревожите за влагата  и миризмите, които могат да се генерират при готвене. Борбата с неприятните миризми се води от въглероден филтър, който е желателно да бъде сменяна на тримесечие за да бъде ефективна работата на абсорбатора.

Видове абсорбатори за вграждане

абсорбатор

Много от домакините смятат, че моделите, които нямат извод за отвеждането на миризмите към отдушник са безполезни, но при услови, че нямате друг вариант то действително този вид се оказва единствения вариант, с който да се справите с влагата и с миризмата в кухненската зона. Видовото многообразие при абсорбаторите за вграждане, независимо на какъв принцип работят е огромно и е въпрос на индивидуална преценка на кой от моделите ще заложите. Днес ще представим някои от иновациите, които действително се скъпи, но пък достатъчно ефективни за да ги предпочетете като средство за пречистване на въздуха по време на готвене:

  • Таванен абсорбатор за вграждане

Неповторимо и елегантно решение за островни кухни. Вариантите тук са както за модел с отвеждаща тръба към въздуховода така и за такива, които не разполагат в близост с такъв. Както вече стана известно е препоръчително да се запознаете с консумативите въглероден филтър или други, които спомагат за пречистването на въздуха и връщането му обратно в помещението;

  • Абсорбатор за вграждане в работен плот

Иновационна система, която придава елегантно и модерно излъчване на вашата кухня. Уреда се инсталира непосредствено до работния готварски плот, което позволява парата и миризмата да бъдат отвеждане още преди да имат възможност да се разнесат в цялото помещение. Ако търсите ефективност и нямате в близост въздуховод, в който да свържете абсорбатора то тези варианти са изключително адаптивни и практични;

  • Абсорбатор за вграждане в шкаф

Класиката в жанра, при който се използват шкафовете за да се вгради абсорбатора в тях. Тук отново можете да ползвате уред с или без въздуховод, но практиката показва, че шкафовете се ползват като успешно прикритие за тръбите, които спомагат за  отвеждането на замърсения въздух в комина.

Ще се изненадате колко много неща можете да научите за абсорбаторите. Начина и принципа на монтаж са само част от колекцията от статии, които сме ви подготвили. Очаквайте и подробности, свързани с техническите характеристики на тези полезни уреди, защото е важно как работи абсорбатора, какъв е шума, който генерира както и дали е важно да обърнете внимание на консумацията му на електричество.

Top