Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Защо въпреки повишаването на цената на синьото гориво клиенти предпочитат да се отопляват с газов котел

Защо въпреки повишаването на цената на синьото гориво клиенти предпочитат да се отопляват с газов котел

Газов котел

Въпреки, че в Европа се създава своеобразна политическа газова криза то определено повишаващите се цени на синьото гориво не са повод повечето потребители да се откажат от намеренията си да инвестират в инсталации, които използват пропан-бутан. Много по-комплексно и удобно е да се отопляват големите пространства с котел на газ отколкото с климатици, които харчат доста ток. Анализатори сочат, че когато става въпрос за избиране на решения, които да бъдат оптимално ангажирани към удовлетворяването на клиентите винаги се гледа перспективно. Уредите, с които могат да бъдат отоплявани домовете работят на различни принципи, с многообразни ресурси и от тук нееднаква ефективност. Така, че въпросът е доста широкоспектърен и изисква съответното внимание. Но, тъй като отопляването на газ към момента все още си остава едно от изгодните то има защо да е тема на днешната публикация.

Основни аргументи за отопление с газов котел

Всъщност основните неща, които се оказват приоритетни  при подбора на такива уреди не са за подценяване. За някои от тях споменахме в увода към днешния анализ, а други предстои да споделим. Пропан – бутана е изкопаемо гориво, което се дефинира като възобновяем енергиен източник. Но както всеки би могъл да се досети агресивното използване несъмнено би довело до изчерпване на залежите. Затова комисиите по екология в световен мащаб търсят алтернативни източници на енергия, които по някакъв начин да облекчат режима на използване на газ. До колко това би имало някакъв ефект само бъдещото ще покаже, но тъй като сме в настоящето и сега търсим оптимален вариант за отопление то ето, е стигнахме до основните аргументи, които са в основата на избирането на котел.

Приоритетни качества са:

 • Икономичност на отоплителния процес;
 • Сравнително екологично гориво, което не е причина за прекомерното замърсяване на околната среда;
 • Високоефективна технология, която гарантира оптимално усвояване на топлинната енергия.

Има защо клиентите да се фокусират към такъв вид решения, тъй като на практика се търси оптимизация, икономии и домашен уют.

Видове газови котли

Газов кондензен котел

Няма как при такава огромна конкуренция в сектора газовите котли да се предлагат в един вариант. Като се има предвид, че има водещи производители с вековна история и с над 70-80 години опит в производството на газови уреди то определено е факт, че тук също се наблюдава непрекъснато усъвършенстване и подобряване на технологиите.

Разнообразието при газовите котли се дължи на различни приоритети, които са заложени в механизма на работа. В крайна сметка спрямо показателите и функциите на модела клиента може да прецени до колко това е оптимално ефективно за неговия дом. и така ето какви са основните принципи за разграничаване на уредите, които използват като ресурс пропан-бутан:

 • Тип на технологията за работа;
 • Според типа на горелката;
 • Мощност;
 • Вид на инсталациите за топлинен пренос, с които може да работи котела;
 • Съобразно начина на запалване;
 • Според броя на контурите;
 • Монтаж и опции за инсталиране;
 • Производител;
 • Цена и други.

Така изложените обстоятелства могат да се окажат решаващи за това да се осигури адекватност и удобство при експлоатирането на уреда.

Марки, които нямат нужда от представяне

Съществено е когато се избират газови котли клиентите да могат да направят своя избор. Те касаят до голяма степен бранда, производителя, който би могъл да гарантира на клиентите удобство и перспективно използване на уреда. Така, че няма да ви държим в неведение, а ще представим списък с марки, които определено имат какво да предложат на клиентите си. Те са добре познати на световните пазари и със сигурност няма нужда от допълнително представяне.

Списъка с производители на едни от най-качествените и надеждни газови котли е следния:

 • Ariston;
 • Bosch;
 • Immergas;
 • Motan;
 • Viessmann и други.

Доверете се на опита и стабилните позиции, които изброените марки успяват да си спечелят с продукти, които са водещи по продажби и то на световно ниво.

Top