Вие сте тук
Начало > Кухня > Кратко ръководство за подбор на кухненски гръб

Кратко ръководство за подбор на кухненски гръб

термогръб

Със сигурност повечето от вас помнят, че тенденцията за гърбове в кухнята, които се прилагаха преди 30 години бяха облицовките с плочки. За едни това бе супер лесен начин за почистване от пръските при готвене или вода, но пък за други домакинства това бе интериорен кич, от който биха искали да се отърват. В съвременната мебелна индустрия са представени много по-гъвкави и иновативни решения, които са в пъти по-естетични, модерни и впечатляващи. Разбира се ще си говорим и за качествата на тези продукти, които са от съществена значимост са удобната и функционална кухня. Внимание заслужава предложението за гръб за кухня от Мебели АРЕНА, характеризиращо се с невероятния ефект, който гарантира на готварския интериор.

Качества

Модерните предложения за гръб за кухня се характеризират с отличните си естетични качества. Когато се говори за високоефективно и надеждно оборудване няма как наред с основните мебели да не потърсите вариант гръб, който напълно да се впише в атмосферата. Но наред с красотата и уникалната си визия друг особен момент е прилагането на принципите за качество на материалите, от които са изработени гърбовете.

Съчетавайки и синхронизирайки тези си критерии сега можете наистина да се възползвате от продукти, които безспорно са сполучливи и гарантиращи ви перфектните условия в кухнята. Но нека се фокусираме върху основните качества на гърбовете за кухня. Главните са:

 • Термоустойчивост. Необходимо е да изберете именно такъв с издръжливост на топлина предвид факта, че гърба се поставя в близост до електроуредите за готвене;
 • Влагоустойчивост. При измиване и готвене безспорно има пръски, пара и прекомерното количество влага може да се окаже пагубно за незащитените повърхности;
 • Удароустойчивост. Дори да сте внимателни при извършване на домакинските си занимания не са изключени инциденти, които биха повлияли на издръжливостта.

Три основни качествени характеристики, които играят съществена роля при подбора на компонент, без който кухнята не би има завършен вид.

Видове и материали

гръб

За разлика от старите керамични плочки, които се използваха като средство за оформяне на гръб на кухня модерните и иновативни решения са в пъти по-надеждни и здрави. Тук няма риск от напукване и необходимост от подмяна или ремонт, тъй като всеки вид, който се предлага на пазара отговаря на високи качества за устойчивост и издръжливост на ежедневно натоварване.

Що се отнася до решението за подбор на вид както и материала, от който да бъде изработен клиента има възможност да избира измежду:

 • МДФ. Супер ефективни и здрави модели, които се предлагат в огромен набор от цветове и десени. С такъв вариант решавате кардинално оборудването на кухнята си и си създавате отлични условия за работа;
 • Гранит. Много предпочитана версия, тъй като имайте предвид, че се касае не просто за ефектен завършек, а изключително здрав елемент, който ще надживее мебелировката и оборудването;
 • Принт стъкло. Особено красиви термоустойчиви и все по-избирани са от клиентите, тъй като те вдъхват живот на кухнята със своята цветност, естетичност и гладкост. Лесни за почистване и с дълъг експлоатационен живот без риск от избледняване на цветовете.

Разбира се има още интересни класификации по отношение на десени, дизайни и материали, но изброените се характеризират не само с отличните си качества, а и привлекателност.

Особености при избор

Не пренебрегвайте съветите от специалисти. Едно е да се изберат мебели, а съвсем различно да се вземе решение относно подбора на най-добрата алтернатива за гръб. Особеностите, които биха повлияли на удовлетворението ви се отнасят до:

 • Размери;
 • Дебелина на материала;
 • Десен, който да се вписва отлично в интериора на кухнята;
 • Цена, която можете да си позволите;
 • Начин на монтаж;
 • Гаранция за качество и т.нат.

Интересни и доста практични идеи ще откриете в магазин Мебели АРЕНА. Сега имате и възможността да се възползвате от най-добрите и изгодни оферти.

Top