Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Колко ще ни струва шапка за комин и нужен ли е такъв аксесоар

Колко ще ни струва шапка за комин и нужен ли е такъв аксесоар

Шапка за комин Петел

Шапките за комин са от онзи вид аксесоари за димоотвод, които не виждаме, но тяхната роля е изключително голяма. Със сигурност ако използвате уред за отопление, който освобождава дим и вредни газове димоотводната инсталация да бъде натоварена и то сериозно. Не е достатъчно обаче да заложите само на качествени кюнци, с които да свържете уреда с комина, а е необходимо да помислите и за шапка за комин, който реално ще намали необходимостта от почистване на димоотвода както и ще удължи неговия експлоатационен живот. Но колко ще оскъпи отоплителната инсталация дадения аксесоар? На какви цени на шапки за комини можете да откриете защитния продукт и защо не бива да пренебрегвате ролята им? Предстои да ви запознаем с офертите, които се предлагат на пазара като идея ни е да фокусираме вниманието ви върху онези, които действително си струват инвестицията.

Високи ли са цените за шапки за комини

Аксесоарите за комин се използват за да улеснят горивния процес и да предпазят комина от прах, замърсявания, клони, птици. Когато комина е защитен то по този начин се намалява риска от запалване на натупаните в отвора боклуци и възникването на инцидент. Обикновено шапките за комини се приемат като задължителен аксесоар, който заема специално място в инсталацията на димоотводната система и качеството им е от значение за правилно инвестираните средства.

Цените на шапките за комини не бихме определили като високи. Който и магазин да посетите и да се фокусирате върху неговите предложения ще установите, че офертите са напълно достъпни. Като вид аксесоар, който е характерен за димоотвода шапката за комин има своето съществено приложение и не бива да бъде пропускана като елемент от инсталация, тъй като липсата ѝ може да доведе до сериозни проблеми и инциденти. Защитата на комина няма да ви струва прекалено скъпо, а освен това ще осигури качествено изгаряне на използваното гориво.

Шапка за комин

За а изберете качествената и удачна за вашия димоотвод шапка за комин това, което е важно да се уточни е, че цената и характеристиките на шапките са взаимно свързани. Офертите за тези продукти зависят от:

  • Дизайна на шапката

Има стандартни, които приличат на покрив на къща. Други, които са въртящи и показват посоката и силата на вятъра, има и декоративни шапки за комин, които са изключително атрактивни и впечатляващи със своята артистичност. Въпрос на избор е дали ще изберете стандартна шапка или такава тип петел. Колкото по-нестандартен е дизайна на такава шапка то и цената ѝ става по-висока;

  • Размер

Размера тук има значение. Предвид разнообразните варианти комини и техните размери на практика това определя и спецификата на ценооформянето на офертите при различните шапки. Има малки, големи, средни като размер, а естествено цената да отговаря на количеството вложени материали за направата на такива аксесоари;

  • Материал

Използването на неръждаеми материали е причината цените на някои от видовете шапки за комин да са малко по-високи. Най-масово такива аксесоари се изработват от инокс и неръждаема стомана, поцинкована ламарина. Идеята е веднъж монтирана шапката да не се подменя с години и да служи безотказно. Предвид сложността и трудния достъп до някои комини е напълно естествено да се инвестира в такъв продукт, който напълно да отговори на високите стандарти за качество и устойчивост.

Когато инвестирате в шапка за комин има знаене и вида на уреда, който ще генерира дим и вредни газове. Има печки на въглища и дърва, при които окислителните процеси а доста агресивни, което на практика показва, че трябва да се закупи аксесоар, който е много здрав и устойчив на химични процеси. Дебелината и вида на материала са важни, което би било причина за удължения експлоатационен период на шапката. Най-добрия съвет, който можем да ви дадем при избор на такъв аксесоар е да се консултирате със специалисти като така ще сведете грешките до минимум.

Top