Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Качества на панелните радиатори

Качества на панелните радиатори

радиатор

Възможностите, които се предлагат от производителите на радиатори не са малко. Когато сме поставени пред вземане на решение е необходимо да се съобразим с не малко показатели и особености, които притежават телата, с които осигуряваме равномерно разпределение на топлината в помещенията. Кой тип е подходящия за нашия дом и дали ефективността, която ще ни предостави съответния вид радиатори ще бъде достатъчна са част от тревогите, които вълнуват онези потребители, на които им предстои изграждане на отоплителна инсталация. Безспорно радиаторите са тези, които оказват най-голямо влияние върху самата ефективност на системата, което идва да покаже, че има защо днес да се фокусираме върху един от най-масовите модели, които се предпочитат от клиентите като радиатор панелен, изработен от стомана.

Основни характеристики на панелните радиатори

За да подобрим ефективността от употребата на централно или локално отопление за имота си е определящо да се фокусираме върху такива идеи, които напълно да отговорят на очакванията ни за:

  • Икономично отопление;
  • Високо ефективно оползотворяване на топлината;
  • Лекота при управление на отоплителната инсталация;
  • Неангажираност по отношение на поддържка и обслужване;
  • Иновативен и приятен облик в интериора и т.нат.

Сигурно е, че има много голям потенциал отопляването с правилните радиатори, а се оказва, че панелните се радват на доста голям интерес не случайно. Направен анализ сред предлаганите изделия от този тип показва, че радиаторите тип панелни, изработени от стомана се радват на огромен интерес и причините за това се крият в техните качествени показатели. Основно клиентите ги предпочитат заради:

Стоманен панелен радиатор
  • Приемливо ниско тегло

Да, те са малко по-тежки от алуминиевите, но въпреки това са приложими на всякакви видове конструкции, на които по принцип се извършва монтаж. А такива могат да бъдат зидарии от итонг, единични тухлени стени, бетонови стени или друг тип олекотени конструкции;

  • Издръжливост на корозия

Един от най-големите проблеми при радиаторите за парно е корозията. Поради биохимичните процеси това, което се забелязва е, че повечето видове метали не успяват да издържат не само на налягането, но и на агресивните микроелементи, съдържащи се във флуидната течност, които увреждат вътрешността на стените на радиаторите. Панелните в това отношение са доказано здрави и наистина издържат на натоварването, на което са подложени. Поради устойчивостта си на корозия тези радиатори се определят като едни от най-здравите и невлияещи се от биохимичните процеси, които водят до увреждане на метала и появата на ръжда;

  • Издръжливост на натиск

Тук малко неправилно е упоменато това качество, тъй като всъщност се има предвид това, че панелните радиатори са издръжливи както на високо налягане така и на механични удари. Метала се отличава със своята стабилност при всякакви условия и не се влияе от подобни видове натиск, на които е подложен. Именно в това е причината и панелните радиатори да са препоръчвани от специалистите при сгради, които са многоетажни и налягането в системата е доста високо, потенциално опасно за здравината на телата;

  • Топлоотвадащи свойства

Факт е, че алуминиевите радиатори са едни от най-добрите в това отношение, но що се отнася до сравнително ефективни и добри решения на достъпна цена то панелните нямат конкурент и спрямо този принцип. Те предлагат добра топлопроводимост като тук ще отбележим, че имат нужда от време за достигане на температурата в помещенията, но едно от качествата им, които ги правят перспективни и предпочитани е именно това, че успяват да задържат топлината максимално дълго време дори след изключване на топлоизточника.

Лесни за поддържка, неангажиращи вниманието ни по отношение на почистване и профилактика това са радиаторите, които си заслужава да използвате. Те са изгодни и ще ви служат години наред, а това със сигурност е причина да не ги пренебрегвате като възможност за оптимизиране на отоплителната инсталация в дома си.

Top