Вие сте тук
Начало > Кухня > Мивки за кухня по ваш вкус

Мивки за кухня по ваш вкус

мивка

Кухнята е онова пространство в наши дом, в което всеки елемент е използваем и избирането му е особено важно що се отнася до това да се организират мероприятията и ангажиментите, които се провеждат тук. Изобретателността на интериорните дизайнери и идеите, които ни предлагат производители и търговци на кухненско обзавеждане и оборудване наистина е изумително, прекрасно и фантастично. Днес ще обърнем поглед към някои интересни акценти, които не само са важни, но са невероятно значими за това кухнята да придобие завършен, функционален и удобен за използване вид. С помощта на Мебели Арена mebeliarena.bg ще разкрием някои от идеите за кухненски мивки и тяхното разнообразие.

Мивката в кухнята – защо е необходима

Дори за най-елементарното ястие или пък за направа на ароматно кафе се нуждаем от вода. А хигиената в кухненската зона е осъществима с помощта на умивалник и смесител. В модерната кухня тези два елемента заемат ключово място и действително, когато настъпи момента, в който трябва да се вземе правилното решение то тогава няма как да се пренебрегнат някои специфични особености, които са особено решаващи.

Ролята на мивката е толкова голяма, че настина не бихме определили едно пространство като зона за готвене в случай, че липсва умивалник. Всичко минава през коритото на кухненската мивка  – от храни, които трябва да бъдат подготвени за сервиране или допълнителна термична обработка до съдове, които е необходимо да измием след използването им.

Видове мивки според различни класификатори

Вариантите, които ни предлагат от онлайн магазин Мебели Арена в своя каталог наистина са доста интересни и ефектни. Първото, което грабва нашето внимание е богата колекция от идеи, които очакват потребителите и клиенти на mebeliarena.bg. Разбираемо е защо идеите и концепциите са важни – все пак всяко домакинство си има своите изисквания, които са съобразени със стила и концепцията на интериора в кухнята. Точно затова е важно да се изберат такива мивки, които да прилепнат като облекло в дизайна на мебелирането и така да допринесат за приятните мигове и улеснение при използването на оборудването.

мивка за кухня

Видовете мивки се класифицират съобразно:

  • Размерите и формите им

Ако имате предпочитания към дълбочината на мивката както и това дали да бъде овална или правоъгълна е важно да се вземат под внимание някои от тенденциите, които се предлагат от Мебели Арена mebeliarena.bg. Със сигурност това, от което ще се водите са свободното пространство на плота както и мястото, където е най-удачно да бъде разположена кухненската мивка. Клиентите имат интерес умивалника да бъде достатъчно голям така, че в него да могат да се измиват както малки така и по-големи съдове, а формата да е функционална и да е удобна за използване. Напоследък освен мивките тип кръг и квадратните такива доста голям процент от клиентите проявява интерес и към ъгловите, които спестяват пространство и се оказват много практични за малки площи;

  • Според броя на коритата

Удобство е да се използват две корита. Правилото тук е, че едното е за измиване на съдове, а другото за хранителни продукти. Така не се рискува от смесване на мазнини с чиста храна, отпадъци и не се разпространяват вреди отпадъци при храните, които ще се консумират. С две думи използването на две е предпоставка за повече чистота и спазване на хигиенни норми;

  • Вид на вложените материали

Материалите при мивките за кухня са решаващи за някои техни качества като например дълголетие, лесна поддържка, отблъскване на бактерии и замърсявания, здравина и устойчивост на високи температури. Инокс, гранит, полимермрамор, естествен камък, фаянс са само малка част от популярните модели мивки, които ще откриете на сайта Мебели Арена mebeliarena.bg. въпрос на индивидуална преценка и адаптация е кой от моделите биха били приложими във вашия кухненски интериор.

В сайта на mebeliarena.bg ви очакват интересни и модерни идеи, с които кухнята ще придобие съвършен и удобен вид.

Top