Вие сте тук
Начало > Кухня > Гответе и отоплявайте с един уред – готварски печки на дърва

Гответе и отоплявайте с един уред – готварски печки на дърва

готварска печка на дърва

Готвенето на печки на дърва е типично за определени райони, в които електрическата енергия е използвана основно за захранване на осветителни тела. Малките селца, вилни зони и други намиращи се в планината имоти от години използват на дърва готварски печки, с които осъществяват не само отопляване през зимата, но топлинната енергия се усвоява и за приготвяне на храна. Независимо от това, че готвенето на такива печки се отличава с по-продължителен период то това не притеснява домакините, тъй като самата храна придобива много плътен и приятен вкус. А днес имаме удоволствието да ви запознаем с подновените идеи за готварски печки за на дърва, които са изключително атрактивни като дизайн, много по-ефективни са и определено опадат като усъвършенствана тенденция на хората, които обичайно ги използват за готвене и топлене.

Кои са новостите при готварските печки на дърва

На първо място се забелязва това, че готварските печки на дърва са с много по-приемлив и модернизиран дизайн. Ако ви предстои козметичен ремонт ето, че имате много добра възможност да организирате и подмяната на старата печка с нова, което би било удачен вариант за подобряване не само на интериора, но и на възможностите за готвене и топлене, които предоставят подобрените версии на готварските печки на дърва.

печка на дърва

И след като очевидно има разлика в дизайна на тези печки е време да се акцентира и върху техническите особености, които също имат ключов момент с оглед на това да се осигури много по-висока ефективност. За да удовлетворят клиентите си производителите на такива готварски печки залагат на оптималното усвояване на топлината. Равномерното разпределение на топлинния поток към котлоните и фурната реално може да се контролира, което е много добра възможност да готвите с внимание и без риск от прегаряне на ястията.

Моделите са доста атрактивни, тъй като са многофункционални. Ако се питате защо им поставяме такъв етикет то определено ще изненадате вероятно от факта, че уредите са в състояние да:

  • Помагат в приготвяне на храна на фурна;
  • Разполагат с котлони на които можете да готвите и пържите;
  • Осигуряват топлина в помещението, в което са позиционирани;
  • Могат да затоплят целия имот с помощта на инсталация за отопление, ако сте избрали вариант с водна риза;
  • Осигуряват също гореща вода за битови нужди.

Ето, че на пръв поглед един елементарен уред може да се окаже изключително комплексен и предоставят не една или две възможности. А това показва, че горивото ще може да се усвои максимално и така ще генерирате добри икономии. Е, сега можете да си отговорите на въпроса защо има домакинства в определени региони, за които такива готварски печки на дърва са приоритет. А с подобрените версии, които днес представят производителите със сигурност удовлетворението ще бъде в максимална степен.

Колко ще ви струва готварска печка на дърва

В сравнение с останалите модели камини, котли и печки, които се използват основно за отопляване на жилището то тук прави впечатление, че стойността на уредите е изключително достъпна. Не само, че се оказват доста функционални, но и инвестицията в печката за готвене на дърва определено си струва. В онлайн магазин balkanenergy.bg можете да се запознаете с офертите. Ако търсите такъв модел печка, която освен да ви топли да може да се използва и за приготвяне на храна то тук ще можете да се насладите както на богат избор от марки, модели и решения, така и на цени, които няма да ви стресират.

Цените на готварските печки на дърва зависят от редица фактори като:

  • Капацитет на уреда;
  • Вложени материали;
  • Гаранция за качество;
  • Възможности и функции;
  • Технически характеристики.

Запознайте се отблизо с възможностите и изберете печката, която ви гарантираме, че ще ви служи дълги години безпроблемно.

Top