Вие сте тук
Начало > Кухня > Защо е по-удобно да използвате кухненски диван вместо трапезни столове

Защо е по-удобно да използвате кухненски диван вместо трапезни столове

Кухненски ъгъл

Начините за обзавеждане на зона за хранене не се ограничава само до използване на трапезна маса и столове. Напоследък домакинствата се ориентират към такива решения, които са изключително естетични и повишават комфорта, удобството и уюта в зоната. Кухненски ъгъл от Мебели Арена е може би и вашето решение за осигуряване на среда, която е многократно по-приятна и красива в сравнение с универсалния метод за обзавеждане на трапезния кът. А какви са ползите от интегриране на мека мебел тук предстои да ви разкажем.

Принципи за покупка на кухненски ъгъл

Този тип мебелировка е популярна и като трапезен ъгъл, малък диван, кухненски ъгъл и други. Независимо от това какъв тип термин ще бъде използван то става въпрос за един и същ артикул, чието предназначение е свързано с оформление на зона за хранене.

Целта на използването на мини диванчето е в това да се осигури много повече удобство на потребителите и те да се почувстват така все едно се хранят в скъп ресторант. Когато комфорта е на ниво то и насладата от консумираната храна е налице. Затова е приоритетно да се спазят основните принципи за подбор на кухненски ъгъл, които се свързват с:

 • Избиране на подходящ размер. Дори това, което откривате в каталога на магазин Мебели Арена да ви се струва идеално то е хубаво да вземете предвид факта, че всяко домакинство разполага с различно пространство, което би могло да обособи като трапезна зона. Това несъмнено повлиява на избирането на размер;
 • Функции. Инвестицията е редно да бъде оправдана т.е. да можете да извлечете максимума от даден тип обзавеждане. Когато разполагате с модел, който има ракла, удобна лежанка и механизъм за трансформиране в легло то тогава сте постигнали крайната си цел;
 • Вид на тапицерията, цвят, десен, възглавнички. Това са така наречените екстри, които биха ви помогнали в поддръжката и почистването т.е. кухненския ъгъл винаги да изглежда свеж, красив и готов да настани семейството за вечеря.

Стартирайки от тези принципи ще можете да се насладите на мебел, която ще надхвърли очакванията ви по отношение на удобство и комфорт в зоната за хранене.

Основни преимущества на обзавеждането с кухненски диван

кухненски диван

Меката мебел в кухнята за повечето от вас означава грижа, ангажимент и непрекъсната поддържка. Но в никакъв случай това не е така, тъй като производителите на такива изделия са предвидили факта, че този модел дивани са подложени на сериозно замърсяване. Поради това тук се акцентира на техните основни преимущества, които се отнасят до:

 • Комфорт и удобство;
 • Тапицерия, която не задържа петната;
 • Почистването е лесно и не толкова трудоемко;
 • Изделието е многофункционално;
 • Цената е отлична и ниска, което позволява инвестиция дори от домакинства с не толкова сериозни финансови възможности;
 • Компактност на размерите на ъгъла;
 • Адаптивност, благодарение на Г-образната форма.

Ето ви дълъг списък от преимущества, от които можете да се възползвате и да направите интериора си наистина прекрасен и уютен без това да ви струва прекалено много.

Когато избирате…

Личните предпочитания са в основата на това да се акцентира на онези детайли, които задоволяват критериите ви за стил, дизайн, качество, функционалност. Избирането се оказва лесно, тъй като от онлайн магазин Мебели Арена са се постарали да представят на своите клиенти интересни алтернативи и модели, които биха се внедрили в кухненската ви зона идеално. Именно затова днес представяме на вниманието ви решения, от които не просто можете да се възползвате, а си осигурявате пълноценно оформен кът в дома.

Красиви и елегантни ъглите ще внесат:

 • Прекрасно усещане за спокойствие;
 • Уют и удобство;
 • Ще подобрят облика на трапезарията и кухнята.

За да бъде и вашето кътче за хранене невероятно и уникално организирано вече знаете къде да потърсите мебел, на която да поверите обзавеждането.

Top