Вие сте тук
Начало > Кухня > Доколко важен е вида на тапицерията на кухненския диван

Доколко важен е вида на тапицерията на кухненския диван

Кухненски ъгъл

Гамата от предложения кухненски дивани не веднъж са били обект на нашите теми. Предвид техните огромни преимущества, които носят с присъствието си в едни от най-натоварените от домакинството помещения, а именно трапезарията и зоната за готвене е обясним интересът към тях. Кухненски диван от www.mebeliarena.bg би осигурил оптимален уют и удобство и във вашия дом, тъй като това е не просто мебел, а мултифункционално решение, благодарение на което можете да организирате и оптимизирате помещенията със стил и дизайнерски почерк. В днешната публикация няма да изтъкваме положителните черти на тези мини модели мека мебел, а ще акцентираме на избора на тапицерия, поради това, че именно тя е подложена на най-сериозно натоварване и трябва да устои на всякакви екстремности.

Видове дамаски за кухненски дивани

Специфичното за този тип дивани е в това, че те се използват вместо трапезни столове, а това е една от причините да се разглеждат като подложени на замърсявания, които могат да увредят тапицерията и по нея да останат трайни неприятни петна. За да се подсигурите с чиста и комфортна трапезария е  редно при инвестиране в мини ъглова мека мебел за кухнята да бъдете взискателни спрямо структурата, спецификата и качествата на тапицерията.

За да отговорят на очакванията на домакинствата все повече производители на такива мебели търсят адекватно решение, с което да покрият мебелировката, да ѝ предадат очарование, стил, а наред с това да я направят и лесна за поддръжка дори по-сериозно натоварване и замърсяване. Поради това сред най-използваните за тапициране на кухненски дивани дамаски се наблюдават следните видове:

 • Еко кожа. Тъй като материала е изключително евтин и по качества наподобява естествената кожа то използването му е абсолютно обяснимо. Петна от мазнина, течности и дори доматено пюре не са никакъв проблем, тъй като почиствано им се извършва с лекота;
 • Естествена кожа. Това е висок клас материал, който реално придава вечност на изделието. Хубавото на тези тапицерии е това, че дори подлежат на реставриране на цвета, което обяснява и интересът към тях. По-скъпи са, но пък наистина са в състояние да осигурят на домакинството отлични условия за използване;
 • Текстил с висок процент синтетика. Това са покрития, които имат свойството за определен период от време да задържат течността или замърсяване на повърхността. Ако действате бързо при поява на замърсявани и почистите с влажна гъба или кърпа то няма да имате никакви проблеми с чистотата н дивана си.

Няма никакво съмнение, че е важно каква ще бъде тапицерията на кухненски диван. Все пак тя е лицето, което ще гарантира естетика, приятно усещане, комфорт. затова при инвестиране в такова изделие е необходимо да заложите на правилната алтернатива.

Естествена или еко кожа

Въпросът, който често изправя пред изпитание домакинствата е свързан именно с това дали еко или естествената кожа е удачен вариант за техния трапезен кът. За да си отговорите на въпроса е необходима да съпоставите плюсовете и минусите на двата типа покрития.

ъгъл

Предимства и недостатъци на естествената кожа

Обикновено този материал се предпочита за холни дивани, тъй като е по-луксозен и придава неповторимо излъчване. Предимствата му се отнасят до:

 • Дълголетие;
 • Лесно почистване;
 • Възможност за боядисване и ремонтиране;
 • Нежен допир и приятно усещане.

Към недостатъците клиенти отчитат по-високата цена.

Предимства и недостатъци на еко кожата

Факт е, че материала е по-предпочитан за изработката на кухненски дивани. Така тяхната цена става много по-поносима и действително носи оптимално удовлетворение на домакинствата. Други акценти по отношение на приоритетите са:

 • Естетичност;
 • Лесно почистване;
 • Влагонпропускливост;
 • Разнообразие от цветове и т.нат.

Въпреки, че е по-бюджетен и предпочитан от клиентите вариант това, което трябва да отчетем като недостатък тук е не толкова дългия период на експлоатация. Еко материала след известен период от време започва да се лющи и се налага кухненския диван да се претапицира.

Mebeliarena.bg предлага огромен избор от продукти като всеки желаещ да се възползва от тях може да избера и типа на тапицерията, цвят, десен и всички онези характеристики, които напълно да удовлетворят предпочитанията на домакинството.

Top