Вие сте тук
Начало > Кухня > Кои материали за гръб за кухня са най-подходящи

Кои материали за гръб за кухня са най-подходящи

гръб за кухня

Съвременните тенденции при оборудване и обзавеждане на кухни включват използването на различни компоненти. Съществена е ролята на гърба, който не само впечатлява с естетичността си, но и има защитна функция. Не е важно само да се избере красив гръб. Необходимо е потребителите да се ръководят от неговата функционалност и удобство. А за да се постигнат най-високи резултати в това отношение е важно да внимавате с избор на материал за изработката му. Предложения за гръб за кухня от Мебели АРЕНА има много и именно многообразието от възможности е това, за което ще си говорим в днешната публикация.

Дълготрайност, здравина и лекота при почистване

Практичната домакиня се ръководи от отличните показатели, които са характерни за всеки тип гръб. Още при проектирането на новия дизайн на кухнята е необходимо да се вземат под внимание всички онези детайли, които са в състояние да осигурят максимум удобство при изпълнение на всички ежедневни задачи.

Критериите, които са решаващи за оформянето на наистина прекрасна и впечатляващо комфортна кухня са при подбора да акцентирате на:

  • Дълъг живот. Предвид това, че е основен свързваш елемент между долния и горния ред шкафове въобще не е без значение какъв ще бъде вида така, че да може да издържи максимално дълго във времето;
  • Здравина. Защита от влага, топлоустойчив, ударо устойчив са все онези ключови данни, които са решаващи за това да си осигурите хармонично организирана и функционална кухня;
  • Бързо почистване. Заложете на гладките материали, които с едно движени могат да осигурят безупречна свежест и чистота.

Несъмнено от съществено значение е вида на материала, от който продукта е произведен. Интересът към съвременните идеи и възможности е доста голям, което обяснява и ръста на продажби на принт стъклените, от гранит, от камък, от МДФ, ПДЧ и други.

Предимствата на принт стъклата

кухня

Стъклените гърбове се приемат като едни от най-приоритетните решения за оборудване на кухни. Те са изключително атрактивни по отношение на възможности за декориране на кухненския кът. Предлагат се в разнообразни десени и богата палитра от цветове. Те са в състояние да вдъхнат живот в интериора и да удовлетворят вашите интереси и желания за стилна и многофункционална готварска зона.

Основните предимства на принт гърбовете от стъкло не се ограничават само и единствено в техните естетични качества. Тук става въпрос за изделия, които са безупречни и по отношение на:

  • Здравина. Тройно закаленото стъкло не крие риск от счупване;
  • Издръжливост на високи температури;
  • Влагоустойчивост;
  • Почистване с най-обикновен препарат за стъкла.

Ако търсите гръб, който да е универсално защитно решение за вашата кухня и същевременно с това да осигурява безпрецедентни естетични качества в работния кът то определено възможностите, които ви очакват в каталога на онлайн магазин Мебели АРЕНА има защо да ви впечатлят.

Това са продукти с изключително дълъг живот. Яркостта на цветовете не избледнява, а що се отнася до това да се подсигурят съвременни и свежи нотки в концепцията то безспорно можете да си ги осигурите с лекота.

МДФ или ПДЧ – достъпния избор за гръб за кухня

Ако търсите евтин вариант то материалите МДФ и ПДЧ са вашето перспективно решение. Що се отнася до възможно най-бюджетните и евтини възможности за аранжиране и завършване на кухнята то определено с тези гърбове ще можете да си осигурите перфектно оформление.

По отношение на издръжливост и качества няма как да ги сравним с гърбовете, които са изработени от закалено стъкло, гранит или камък, но пък при правилна експлоатация и поддръжка няма защо да имате каквито и да било притеснения относно здравината им. Имайте предвид, че е желателно редовно да отстранявате влагата от повърхността с цел да предпазите от раздуване или избледняване на цветовете плоскостите. Освен това избягвайте да използвате агресивни и абразивни препарати.

Основните качества на моделите от МДФ и ПДЧ са свързани с:

  • Ниската им цена;
  • Многообразие от десени и цветове;
  • Лесен монтаж и подмяна при необходимост.

Още интересни възможности за подбор на качествени продукти за кухнята можете да откриете в каталога на онлайн магазин Мебели АРЕНА.

Top