Вие сте тук
Начало > Спалня > Полезна информация нужна на клиента преди да закупи нов матрак

Полезна информация нужна на клиента преди да закупи нов матрак

матрак

Въпросите, които са свързани със съня не бива да се подлагат на компромис. Като един съществен процес за възстановяване на силите ни именно на съня разчитаме да тонизираме тялото си и да му осигурим пълноценна почивка. За да бъде идеално проектирано леглото, на което ще разчитаме е необходимо да се обърнем за помощ към предлаганите от Арена матраци. Именно матракът е ключовия елемент, на който ще разчитаме за спокоен сън, здравословна и релаксираща среда за отдих. За да не пропуснете нещо съществено ще се опитаме в днешното четиво да представим онези акценти, на които да се фокусирате за да получите леглото на своите мечти.

Качества

За едни потребители това са онези продукти, които се предлагат на изгодни цени. Други пък държат вложените материали да са първокласни. Трети имат претенции относно дизайна. Ако трябва да конфигурираме правилната формула и да дадем определение на това що е то добър матрак то бихме споделили, че става въпрос за такъв продукт, който е комплексен т.е.:

 • Отговаря на най-висок стандарт за износоустойчивост;
 • Използвани са материали за изработка, които са безопасни и надеждни;
 • Производителя и бранда са достатъчно добре познати и не биха си позволили компромиси с качеството;
 • Максимално дълъг срок на експлоатация и гаранция;
 • Отговорност към нуждите на клиентите и техните очаквания.

Изобщо всеки положителен фактор, който би направил продукта качествен и удобен би го дефинирал като добър, така че наистина не е без значение какъв продукт ще изберете за да направите леглото си меко, комфортно и приятно.

В зависимост от стила на сън, разполагаем бюджет или личните ви предпочитания от магазин Арена разполагат с невероятен потенциал от решения, с които можете да повишите качеството на сън. Тук внимание е желателно да се обърне към степента на твърдост както и това дали делите кревата с партньор или сте егоисти и искате да се насладите на комфорта сами.

Важна терминология

нов матрак

Има някои понятия, които сте чували що се отнася до това да се дефинират матраците. Но не са малко и непознатите, които може би смятате, че се използват за благозвучие. За да вдигнем завесата и да ви осветлим относно важните понятия, които са характерни за матраците то е необходимо да кажем, че те характеризират самия пълнеж, вида и това, което предлага като усещане на тялото.

За да бъде комфортен е много важно от какви материали ще бъде изработено изделието. В колекциите на водещи производители присъстват какви ли не странни понятия като:

 • Покет пружини;
 • С непружинно ядро;
 • Хибридни;
 • Мемори пяна;
 • Латекс;
 • Бонел и други.

Няма съмнение, че някои от термините не означават нищо за вас и дори нямате идея какво точно представляват. Затова съвета на специалистите е задължително да потърсите поне снимки в Интернет за да можете да си изясните какво точно се има предвид под съответното понятие, което присъства като информация в характеристиката на даден матрак. От типа на пълнежа всъщност до голяма степен зависи и твърдостта.

Ергономични и ортопедични

Ето още два интересни термина, които ще срещнете, когато сте на път да изберете нов матрак. Ергономията е характерна за онези модели матраци, които се отличават с повече мекота. Тяхната задача е да обгърнат тялото и да му предоставят максимален комфорт. добри решения са за хора, които водят активен начин на живот и физически се изморяват много през деня. С такъв ергономичен вариант определено ще могат да гарантират на тялото си пълноценна почивка.

Ортопедичните матраци често се наричат още медицински. Това е така, защото са доста твърди. Нивото на твърдост тук не е случайна, защото целта е тялото и костната система да бъдат придържани в правилна позиция. Такива матраци са препоръчителни за:

 • Хора страдащи от дискова херния;
 • За такива, които имат хронични болки в гърба и врата;
 • Лица претърпели интервенции на крайници;
 • За деца и други.

Опората, която осигуряват тези матраци гарантира нисък процент напрежение и намаляване на болките в засегнатите зони.

Top