Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Отпушване на канали и екипи с професионални способности

Отпушване на канали и екипи с професионални способности

отпушване на канали

Пакета от услуги, до които можем да прибегнем никак не са малко. Под термина се крият както административни така и всякакви, които са свързани с ремонтни дейности, необходими в бита. Със сигурност и вие не сте си представяли по време на празници и почивни дни да търсите екип за отпушване на канали, но ето, че и на вас ви се случи това. Неприятностите в едно домакинство възникват поради неправилна поддръжка, лекомислие, отлагане на явни проблеми, които а давали симптоми за нередност. А всъщност профилактиката на каналите се оказва един от специфичните моменти, за които алармират екипи, тъй като няма как ежедневно натоварени сифони с остатъци от храна, мазнини, косми и всякакви други нечистотии да не дадат отражение върху ефективното функциониране на канализационната система.

Съвети за отпушване на канали

Всеки ще ви каже и посъветва, че не бива изобщо да допускате каналите да се запушат. Но колкото и предвидливи и отговорни да бъдете този казус може да ескалира с пълна сила и да ви навлече ред главоболия. Как да се справите и как да се отървете от тези неприятности? Решение има и сега ще ви дадем няколко насоки за това как лесно и бързо да отпушите каналите с подръчни материали.

Много хора смятат, че след като избягват и не допускат навлизането на едри остатъци от храни  и други боклуци в сифоните то с тях няма да има никакъв проблем и ще си функционират ефективно. Е, грешите, тъй като всички онези мазнини от измиването на чинии и какви ли не още замърсени предмети се отлагат по стените на тръбите и са предпоставка за тяхното запушване. За да се сведе до минимум риска от това е добре да използвате:

канали
 • Ежемесечно прилагане на препарати за дезинфекция на тръбите;
 • Смес от сода и оцет, които се заливат с гореща вода за елиминиране на мазнини и миризми от каналите;
 • Сода каустик;
 • Течен или гранулиран препарат за отпушване на канали.

Всичко това може да се окаже доста ефективно решение, с което наистина имате шанса да не стигате до ползване на професионална услуга.

Когато нещата не се решават с подръчни средство

Отпушване на канал от професионални екипи може да се наложи в случаи, при които изброените средство по – горе не могат да решат проблема. Запушването може да се окаже доста сериозно и при попадане на твърд предмет или натрупан варовик в канала се налага да се включи тежката артилерия. Екипите по отпушване на канали разполагат с редица инструменти  и специфични методики, с които решават кардинално възникналата авария. Да поверите в техни ръце такъв специфичен проблем определено е знак на отговорно отношение. Не бива да подценявате тези услуги, тъй като те са вариант, който ще ви помогне и ще намали риска от:

 • Наводнение;
 • Материални щети;
 • Разходи за ремонти.

А неизбежно един запушен канал е сред причинителите точно на такива битови неволи. За да не попадате в статистиката с домакинства, на които каналите са причинили куп неприятности по време на празниците още сега потърсете Канал Техник – екип, който успешно, гарантирано  и сигурно ще извърши отпушване и профилактика на каналите в дома ви.

От Канал Техник предоставят на своите клиенти пълен пакет от решения, които включват:

 • Отпушване на сифони и канали;
 • Отпушване на тоалетни;
 • Отводняване на мазета, дворни места, подземни гаражи;
 • Профилактика на канализационна система в жилищни сгради;
 • Почистване и дезинфекция на септични ями.

Канализацията е сложна система, за чието правилно функциониране се налага да се извършват професионални услуги. Винаги се грижете да вашата канализация за да не се налага да ползвате експерти, които да използват мощни средства за отстраняване на проблема. Винаги при нужда от съвет, профилактика или отпушване можете да се доверите на Канал Техник.

Top