Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Предимствата на алуминиевите радиатори се дължат не само на техните достъпни цени

Предимствата на алуминиевите радиатори се дължат не само на техните достъпни цени

радиатори

Най-предпочитан вид радиатори за парно отопление са алуминиевите. Качествата, с които те се отличават наистина са много приоритетни и това ги прави наистина използвани както в бита така и за отопляване на различни бизнес помещения. Самото им наименование показва, че използвания за направата им основен материал е алуминия, а сама по себе си тази сплав се характеризира с много добри показатели, което я прави толкова използвана. Производствения процес за направата на такива радиатори е свързан с леене. Изработват се отделни елементи наречени глидери, които като пъзел се сглобяват за достигането на определена мощност на отоплителното тяло. От броя на вертикално съединените елементи зависи и каква за алуминиеви радиатори цена ще заплатите.

Особености и характеристики

Алуминиевите радиатори са харесвани от клиентите заради техния уникален външен вид. Безупречно гладки и плоски те се вписват към стената на помещението, в което желаете да ги инсталирате без каквито и да било трудности. И тъй като за повечето домакинства се оказва изключително важно цялостно интериора им да бъде толкова модерен то ето, че безспорно в лицето на алуминиевите радиатори имате на разположение шанса да се фокусирате върху по-иновативни и елегантни решения.

Но не само визията е в основата на това да бъде направена инвестиция именно в алуминиеви тела. Когато става въпрос за отопляване е необходимо да се акцентира върху високата ефективност, удобство и бързо достигане на желаните температури. А по тези принципи продуктовата гама от алуминиеви модели наистина е безупречна.

Накратко ключовите особености и характеристики, с които телата се отличават са:

 • Възможност за манипулиране на материала;
 • Ниско тегло;
 • Висока топлопроводимост;
 • Елегантен дизайн;
 • Лесна адаптация в различни видове помещения;
 • Икономичен принцип на работа.

Нито един от изброените показатели не би трябвало да се подценява, тъй като имайте предвид, че действително се касае за търсене на оптимално удобно и многофункционално решение, с което да си гарантирате приятен микроклимат през зимата.

По-високи ли са цените спрямо останалите модели радиатори

алуминиеви радиатори

Специалисти определят алуминиевите радиатори като ценови клас, който е напълно поносим за сред статистическото домакинство. Обикновено, когато се търси оптимална цена, която да може да бъде платена, но също така се изисква и добро качество е нужно клиента да направи равносметка на предложенията. Спрямо останалите тенденции, които ще откриете в търговската мрежа няма как да подминем факта, че търсейки не просто радиатор, а такъв който да бъде използван дълги години то именно алуминиевите са тези, които заслужават вниманието на потребителите. Спрямо чугунените и стоманените са с поне 20 % по-скъпи, но пък имайки предвид това, че са в пъти по-енергийно ефективни то това идва да покаже, че става въпрос за разумна оценка и инвестиция с перспективна експлоатация.

Правила при избиране

Няма как ако ви предстои да избирате нови радиатори за отоплителната система да пренебрегнете факта, че именно тези, изработени от алуминий са най-приемливи не само от гледна точка на визия, но и качества, които да гарантират на имота ви много повече от топлина и комфорт. А предвид изгодната им цена наистина няма как да не се инвестира в решения, които да служат оптимално правилно и сигурно. Много от клиентите споделят, че освен до тук изложеното са останали впечатлени и от безопасността по време на отоплителния сезон, което също е фактор, който накланя везните към продукта.

Избирането на алуминиеви радиатори не е шега. За сигурни и надеждни резултати това, което е важно да вземете предвид са следните данни:

 • Размери и форма;
 • Тегло на кв.м.;
 • Устойчивост на налягане;
 • Мощност;
 • Гаранция за качество;
 • Производител и страна на произход;
 • Възможности за тониране на метала в желан цвят.

Със сигурност това, от което клиентите се нуждаят е топлина и комфорт в дома. И ето, че има решение, което гарантирано може да го осигури и то на добра цена.

Top