Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Полезни съвети при избор на мебели за дома

Полезни съвети при избор на мебели за дома

Домът има свято значение, което прави обзавеждането му толкова важно събитие. Когато наближи денят, в който да изберем нови мебели за своето жилище, ни обзема силно вълнение и нетърпение да видим новия му облик. Преди това обаче е нужно да запретнем ръкави и да се заемем с избора на модерни и красиви интериорни компоненти, които, на първо място, е добре да бъдат качествени, съветват от онлайн магазин Aiko XXXL. Това ще ни гарантира тяхната дългосрочна употреба, а вложената от нас сума ще бъде напълно оправдана. 

За какво да помислим при избора на нови мебели

Във всеки един мебелен магазин ще намерим както луксозни, така и по-бюджетни решения, които ще поставят началото на разгорещени дискусии, свързани с това какво да изберем. Логично е да обмислим внимателно предстоящия си избор – все пак става дума за нашия дом и за неговата визия. Ако искаме тя да бъде впечатляваща, е нужно да се доверим на добрия си вкус и да не правим компромиси с покупката на ново обзавеждане. На какво всъщност е добре да наблегнем в подобна ситуация? Ето ги и водещите акценти:

  • Предназначението на мебелите. Това е водеща точка по време на селекцията, защото всеки един вид има строго отредена роля у дома – спални комплекти, мека мебел, модули за кухня, трапези маси и столове и т.н.;
  • Качеството на изработка и използваните материали. Едно е сигурно – налице ли е доброто изпълнение, наличен е и шансът да останем на 100% доволни от продукта, за който сме платили. Не правете компромис с този критерий за избор, защото изработката безспорно е определяща;
  • Размерите на мебелировката за дома. Тук трябва да насочим поглед към пространството, с което разполагаме, за да изберем правилното обзавеждане. Няма смисъл да купуваме повече на брой или твърде обемисти компоненти, ако не е налице достатъчно свободно пространство; 
  • Дизайнът, стилът и цветовете. Няма спор, че именно визията на домашното обзавеждане е ключът към постигането на естетическо съвършенство, уютна и комфортна обстановка, която да ни грабва още с влизането през вратата. За целта е препоръчително да разберем кои са водещите тенденции при мебелите към момента. 

Покупката на нови мебели за дома е нещо, което не правим всеки ден. Това събитие е специално, което е и причината да подходим с изключително внимание към детайла. 

Кои са водещите трендове при обзавеждането

Винтидж акцентите са много популярен тренд, който е уместно да внедрите и в своя интериорен проект. Друго много популярно решение е тъмно синьото, което прави обстановката у дома аристократична и стилна. Ако обаче искате нещо по-различно, заложете на “контрастното” обзавеждане и флоралните мотиви.

Top