Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какво е важно да знаем за работните дрехи които се полагат на всеки служител

Какво е важно да знаем за работните дрехи които се полагат на всеки служител

зимен комплект

Нормално е да се стремим да бъдем добри в работата която извършваме. Коректността и перфектното изпълнение на поставените задачи са една част от изискванията на които трябва да отговаряме, за да бъдем наречени служители за пример. Обикновено трудовата ни характеристика включва различни по сложност ангажименти. Подходящите работни дрехи също са важна част от служебното ежедневие. Има наредба която трябва да се спазва, а хората работещи в рискова среда е важно да са защитени и предпазени със съответната униформа. Ако сте работодател който търси висококачествени артикули от различно естество ви предлагаме да разгледате богатия продуктов каталог на Bult.bg.

Особености на работните дрехи и секторите в които се ползват

Секторите и отраслите в които се използват униформи никак не са малко. При определен вид дейност хората трябва да са предпазени от различни неблагоприятни условия на които са изложени – прах, замърсявания, студ, химически вещества и други. Дори от хигиенна гледна точка е важно служителите ви да имат подходящите работни дрехи. Така не само спазвате изрядно закона, но и се грижите за имиджа и репутацията на фирмата са. Вашите партньори и клиенти ще останат приятно изненадани от подобно отговорно отношение. Това говори, че работят с професионалисти, които знаят какво правят. Ще споменем и различни професии при които задължително трябва да поръчате работни дрехи:

готварска униформа

 • Служителите в сектора на търговията;
 • Служители в куриерски фирми;
 • Служителите в хранително-вкусовата промишленост;
 • Лекари, лаборанти и медицински персонал;
 • Служителите в хотели ресторанти и други туристически обекти;
 • Строители;
 • Пожарникари и полицаи.

Редно е хората да получат съответната униформа при постъпване на работа. Срокът предвиден за износване започва да тече от този момент. Той може да варира в зависимост от различни характеристики – условията на труд, сертификатът на униформата, видът на материята, работното време и други.

Видове работни дрехи

В зависимост от длъжността която изпълнява съответния човек и сферата в която е зает има някои особености по униформата. Ако разгледате предложенията онлайн ще забележите разнообразните варианти, които ви дават възможност да облечете служителите по най-добрия начин:

 • За работата на строителите – работните дрехи обикновено включват различни видове костюми, Те могат да бъдат ватирани или не ватирани. Важно е да има яке и полугащеризон. Възможно е комбинацията да бъде направена между яке и панталон. Материята която ще изберете за този вид дрехи трябва да бъде приятна на допир и да се почиства лесно. Наличието на всякакъв вид джобове също е удачно, защото там могат да се държат инструментите;
 • За медицинския персонал – тук материите трябва да бъдат леки и приятни на допир, да не запарват и да могат да се почистват максимално лесно. Този вид служители също използват съответните инструменти, затова и са предвидени големи и дълбоки джобове;
 • За полицаите – също важи материите да са приятни на допир, но тук се предвиждат зимни и летни униформи, тъй като те са изложени и на различни атмосферни влияния. Отново е важно да има достатъчно джобове и да може униформата да се почиства лесно.

Заложете на висококачествени материи, които ще се износват по-бавно и ще бъдат харесани от служителите. Не пропускайте и различните функционалности, защото всяка дейност има своите характерни изисквания.

Основни изисквания към различните видове дрехи

Дрехите с които са снабдени различните служители трябва да отговарят на определени изисквания за да бъде изпълнен изрядно законът:

 • Те трябва да осигуряват на лицата определено ниво на защита при различни вредни или опасни производства;
 • Би трябвало да са съобразени с хигиенните стандарти;
 • Материите да са екологично чисти и да не предизвикват алергии;
 • Да бъда с подходящ размер и да не ограничават движенията;
 • Важно е униформата да бъде достатъчно функционална за правилното изпълнение на служебните задължения;
 • Тъканта да бъде максимално издръжлива на различни атмосферни условия и да се почиства лесно.

Не пестете средства когато трябва да облечете своите служители. Всеки човек трябва да се чувства максимално комфортно, за да изпълнява задълженията си. Освен това добре подбраните артикули говорят много за отношението ви като цяло. Със сигурност това е важно за имиджа на фирмата ви.

Top