Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Как да изберете ножица за ламарина

Как да изберете ножица за ламарина

ножици за ламарина

Богат асортимент от ножици за ламарина с предлага в търговската мрежа. За да изберете онзи помощен ръчен инструмент, който да ви послужи спрямо вашите нужди и предпочитания това, от което е необходимо да стартирате са факторите, които са от значение относно типа на металните листи, които ще обработвате с ножиците. Категорията от продукти представя на вниманието на клиентите широк спектър от варианти като първото, което прави впечатление са именно формата и размера на главата. Освен ръчни водещи производители с цел да увеличат производителността на операторите и да спестят голяма част от времето ви представят и електрически модели, които се характеризира с отлична мощност.

Характеристики на ножиците за ламарина

Сигурно ви се е налагало да изрязвате определена форма от метален лист. Наръбените краища и неравностите от използването на неправилен подръчен инструмент са една от причините да не останете удовлетворени от крайния резултат. Определящо е при рязане на по-специфични материали да бъдат използвани именно специализирани ножици, които да подпомогнат направата на идеален разрез.

Обикновено ножиците за ламарина са предназначени за обработка на метални листи, които са с дебелина от 1,5 мм до 5 мм. Но както можете да се досетите е особено решаващо не само да определите точната дебелина, но и материала, от който е изработен металния лист. Други акценти, които са характерни за този вид режещи пособия са, че те се различават по следните показатели:

 • За ляво, право или дясно рязане са предназначени;
 • Само за метал или могат да бъдат използвани за рязане на други материали;
 • От какъв материал е изработена главата на инструмента;
 • Ниво на ергономичност на ръкохватките.

Правилния избор по отношение на тези особености би ви гарантирало лесна и удобна работа, която изисква много по-малко усилия. Разбира се, ако търсите прецизност и бързина то варианта е да инвестирате в електрическа, която би подобрила производителността ви в професионален план.

Основни предназначения

покивна ламарина

Използването както на ръчни така и на електрически резачки за ламарина най-често се прилага при:

 • Строителни дейности;
 • Ремонтни и довършителни работи;
 • В машиностроенето;
 • При някои арт декорации;
 • Изработка на метални огради и други.

Тъй като те се отличават с невероятна здравина и прецизност при рязане се използват и в земеделието, особено при необходимост от рязане на клони или храсти.

Подбор на ножици за ламарина

В зависимост от основната дейност, в която ще бъдат приложени тези инструменти то и избирането на правилния вариант ножица за ламарина изисква необходимата подготовка. Ако търсите универсален вариант това не би следвало да ви затрудни, но що се отнася до специфични мероприятия това на което е необходимо да обърнете внимание са:

 • Вид на срезовете, които ще правите с пособието – прави, назъбени, за отвори;
 • Ръчен или електрически да бъде варианта съобразно нивото на натоварване и ежедневно използване;
 • Марка и модел в случай, че държите на доказан производител на такива инструменти;
 • Цена, отговаряща на възможностите и качеството на инструмента;
 • Функционалност – само за ламарина ли са предназначени или могат да се използват и за обработка на друг вид материали.

Самата спецификация на изработка на тези режещи пособия е съобразена с това, че материала, който ще бъде третиран е достатъчно здрав. Това налага да се използват такива суровини и материали, които са високоякостни и надеждни, не се деформират и дори се самозаточват.

Високото качество на изделията ще ви осигури удобство и лекота при работа, което е от съществено значение за да можете да проведете операцията по оформяне на съответните детайли независимо от това дали ще правите покривни обшивки или ще изграждате конструкция за монтаж на гипсокартон.

Богат асортимент от ножиците за ламарина, които могат да послужат във вашата професионална или хоби дейност ще откриете в каталога на магазин Ташев Галвинг. За информация и съвети можете да се обърнете към консултантите чрез онлайн формата за запитвания.

Top