Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Разлики между добрия офис стол и гейминг моделите

Разлики между добрия офис стол и гейминг моделите

елегантен стол

Хората, които не са ангажирани с ежедневен престой от 7-8 часа пред бюрото не биха направили разлика между гейминг, директорски или други столове за офис. За тях това са просто столове, които определена категория служители използват за да могат да удовлетворят своите ежедневни занимания от трудов характер. Но реално ако самите вие сте точи човек зад бюрото, на който се налага да стои седнал дълго време няма как да не се съгласите, че наименованията, под които се подвизават тези офис мебели не са просто термини. Днес ще направим съпоставка с това какви са тенденциите и особеностите на геймърските столове  и всички останали работни модели, които се предлагат на пазара. Съобразно разликите ще установим, че наистина има защо все повече компании да разчитат на модели, които предлагат повече гъвкавост, удобство и елегантен дизайн.

Какво ни предлага добрия офис стол

Много хора определят покупката на геймърски стол като решение, което е провирано от това, че имат свободно време и го прекарват във видео игри пред компютъра. Но всъщност тенденцията за увеличаване на броя на продажбите на такива офис столове е провокирано от това, че наистина тези столове са една друга категория продукти, на които можете да разчитате дори да подремнете като знак за кратка почивка. Не ви се вярва, че има такива столове за офис, които са аналогични на удобствата, които предлагат най-добрите фотьойли? Грешите, защото днес ще ви разкажем именно за тях… преимуществата на столовете от типа гейминг.

За онези, които са скептични ще разкрием в следващите редове едни от най-важните качества на столовете за офис, на които е правилно да се фокусирате при необходимост от покупка на нов.

Има някой фрапиращи прилики, но и разлики, по които добрите офис столове се отличават от геймърсите. За да улесним вашия избор ще ви запознаем с онези, които наистина заслужават най-голямо внимание.

За да е добър един офис стол той се отличава със слените особености:

 • Не се натрапва с дизайна си като гейминг моделите;
 • Разчита но повече елегантност и стил;
 • Използват се семпли тонове като цвят за тапицерията, които са ефектни и успокояващи;
 • Те са невероятно удобни и комфортни;
 • За разлика от гейминг моделите не разполагат с множество, а с основни регулиращи функции;
 • Моделите ще ви осигурят приятен престой, независимо от продължителността на работния ден.

Геймърските столове са друг клас продукти и спрямо масовите офис модели се отличават по:

геймърски стол
 • Неповторим дизайн, който обикновено е провокиран от култови игри или фантастични филми, които са любими на геймърите;
 • Те са цветни и провокативни;
 • Изработени са от ергономични материали;
 • Освен интересния си външен вид разчитат на множество функции и екстри, които предоставят пълен релакс на тялото;
 • Дългия предстой следва да бъде компенсиран с възможността тялото да бъде в почти легнало положение, което дава възможност за почивка  и дори сън.

Сред най-фрапиращите разлики между двата типа столове обаче не са техните визуални качества, а в това, че стойността на геймърските столове може наистина да достигне зашеметяващи стойности.

Избор на стол според визията и дейността на офиса

За да се създаде една съвършена обстановка, в която и служителите и клиентите да се чувстват удобно е редно да се подходи отговорно. Гейминг столовете наистина са съвършени като стилистика, комфорт и облик, но в адвокатски офис не биха се вписали.  Те са подходящи за такива места, в които служителите са свързани с разработка на IT проекти и самата сфера предполага един по-геймърски стил на обзавеждане.

Когато се избират столове в зависимост от дейността на организацията е много важно да се вземат под внимание:

Офис стол с подлакътници
 • Обичайното време, през което ще бъдат натоварени (6, 8 или повече часове);
 • Ергономичен дизайн, който да осигури опора на гърба;
 • Дизайн, който да се адаптира към общата интериорна концепция;
 • Функции, които да допринасят за комфорта на ползвателите.

Главното е при подбор на столове за офиса да имате предвид и определянето на бюджета. Не всяка компания и организация може да си позволи офис столове от 1000 лева. Стойността на тези артикули не е за подценяване, тъй като определено, когато се търси такъв продукт, който освен всички тези изисквания може да бъде закупен и на една добра цена, то тогава мисията за осигуряване на ефективност при новото оборудване на работните места се оказва повече от пълноценно.

Гейминг или мениджърски стол? Отговорът на въпроса е доста сложен и в никакъв случай не е еднозначен. Със сигурност потребителите, които държат на екстравагантния облик на интериора, в който работят или се забавляват ще предпочетат вариантите от моделите геймърски столове за офис. Онези, за които това е една стабилна и утвърдена работна среда, която следва да излъчва сигурност и стабилност офис столовете не бива да се натрапват с визия, а да са елегантното допълнение, с което да успеят да внесат повече стил и изисканост.

Решението е Ваше! Надяваме се, че успяхме да внесем повече яснота по отношение на това кои офис столове биха били удачни за реализирането на вашите интериорни идеи.

Top