Вие сте тук
Начало > Кухня > Размери при трапезните маси достойни да заемат място в зоната ви за хранене

Размери при трапезните маси достойни да заемат място в зоната ви за хранене

малка маса

Трапезната маса не случайно се счита за една от специалните видове мебели, на които домакинството разчита за организиране и оформяне на зоната за хранене. Тя е необходимост, тя е детайл, без който е немислимо да се насладим на удобството от храненето и прекарването на приятни моменти с домакинството. Богат е асортимента от решения, които се предлагат в търговската мрежа, но е факт, че когато потребителя стартира търсене на конкретна мебел то на първо място стои определянето на нейния размер. Всички размери трапезни маси Арена излага в своята виртуална платформа, където е лесно и удобно да откриете тази, която напълно отговаря на вашите персонални изисквания.

Класификация на трапезните мебели според техните размери

Размера е съществен критерий, по който клиентите избират своите мебели. Нужно е, когато се инвестира в обзавеждане то да бъде изцяло съобразено с потребностите на домакинството както и квадратурата на помещението, в което ще бъде позиционирано. А както често се случва не винаги имаме възможността да поставим оптимално голяма трапезна маса така, че винаги да сме в готовност да съберем приятели и роднини на гости. Пазарните тенденции са доста разнородни, но ето главно на какви се делят мебелите за хранене.

Големи размери

Многозначна е възможността да се приложи такава мебел. Това означава, че сте привилегировани да се разполагате в огромна трапезария и царствената ви маса е емблемата в обзавеждането. Обикновено клиенти определят тези маси като банкетни т.е. могат да поберат доста голям брой хора и са идеални за празници и тържества.

Голямата маса си е ангажимент. На първо място тя е доста тежка. На второ имайте предвид, че веднъж позиционирана е трудно да бъде преместена където и да било. На трета позиция ще добавим и факта, че независимо от това колко души използват едновременно масата то определено е важно да се почисти изцяло. А това със сигурност няма да ви хареса като ангажимент.

Ползи или вреди си причинявате от инвестирането в такава маса преценете сами.

Средни като размер

маса

Можем да отчетем, че това са най-масово купуваните, които се предпочитат от клиентите. Причините за това са очевидни, тъй като действително тяхната задача е да предоставят един разумен вариант за обзавеждане. Отличителните им белези са:

  • Адаптивност в стандартни трапезарии;
  • Функционалност и възможност за настаняване от 6 до 8 души около трапезата;
  • Ефективност спрямо удобството и комфорта, който предизвиква присъствието на мебелировката;
  • Напълно достъпна цена.

Средните като размер маси се предлагат като изработка от различни материали. Най-масово представените в търговската мрежа са тези от МДФ, ПДЧ, стъкло, метал и други. За още повече удобство производителите предлагат и опционално използване на механизъм, с който можете да увеличите размера на плота.

Малки трапезни решения

И тази категория от сайта на Арена е доста многобройна. Тук става въпрос за такива решения, които са изключително балансирани и функционални. Независимо, че те са приемливи за настаняване на максимум 4 души то имайте предвид, че все повече производители разполагат с модели, които могат да увеличат пропорциите на плота до два пъти по-големи от първоначалните размери.

Интересни са:

  • Холните с повдигащ се механизъм с опция за трансформиране в трапезна;
  • Тип пакет, които стават доста по-големи от първоначалните си пропорции;
  • Модели тип пеперуда;
  • Стенни, чиито плот се изтегля с помощта на лост за застопоряване и много други.

Идеята е да се осигури многофункционално и удобно решение, което при неизползвано състояние да не заема прекалено много пространство, а при нужда да осигури достатъчно площ за хранене за лицата, които ще се настанят в трапезарията.

Арена ще ви изненада със своите невероятни способности за балансирано и качествено обзавеждане с модели трапезни продукти за обзавеждане, които да отговорят и на вашите високи изисквания.

Top