Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Защо не бива да отлагате ремонта на покрива?

Защо не бива да отлагате ремонта на покрива?

частичен ремонт

Извършване на качествен ремонт на покрива е необходимост особено при сгради, които са строени преди 10-15 години. Като всяка друга конструктивна част от един имот и покрива се амортизира. Предвид това, че е изложен на различни екстремни условия е напълно логично са се предприемат действия, които да подобрят състоянието му с цел да се предпази имота от щети, повреди, поява на мухъл, влага или други негативни последствия от повреди и течове. Хубаво е да следите състоянието на сградата и при необходимост и дори незначителни повреди да наемете екип за частичен ремонт на покриви, тъй като това би ви струвало по-малко разходи. Когато се отлагат във времето реконструктивните действия и отстраняването на повреди то в такива случаи авариите ескалират и водят до доста по-мащабни стойности на сумите за ремонтни мероприятия, които ще се наложи да заплатите.

Правилната преценка

Една от основните грешки, които допускат потребителите е именно в това, че отлагат ремонта на покривната конструкция и по този начин проблемите се задълбочават. Следват скъпи манипулации и вместо частични дейности в даден момент могат да бъдат приложени по-сериозни дейности, които да реконструират цялостно конструкцията.

Съвета на специалистите е фокусиран върху правилния анализ на ситуацията. Накратко, когато забележите пукнатини, разместване на керемидите или повишена влажност в таванските помещения то това идва да покаже, че е настъпил момента да потърсите специалисти, които да извършат анализ на състоянието на имота. Така ще бъдат предприети адекватни мерки, благодарение на които сградата ще бъде предпазена от различни неприятни последици. Приоритет е да обърнете внимание на:

  • Избора на екип за оглед;
  • Бърза реакция при установяването на щетите;
  • Отстраняване на повредите с оглед на това покрива да функционира съобразно неговата роля;
  • Да изискате гаранция за качеството на услугата, която екипа ще извърши.

Със сигурност не е трудно да предприемете нужните действия предвид това, че има доста фирми, които са специализирани в извършването на качествен частичен или цялостен ремонт на покриви.

Етапи на отстраняване на повредите

Всеки покрив се характеризира със своите особености. Едни са рамките за провеждане на действия по отстраняване на течове и други проблеми при плоски, а съвсем различни при скатни покриви. Именно затова е решаващо да се наеме фирма с опит, която е наясно със спецификата на типовете конструкции и начина на поддържката им.

покрив ремонт

При проведените огледи се установяват вариантите за ремонт. Когато щетите не са кой знае колко мащабни се пристъпва към частични действия, които са изключително важи за оптимизация на разходите и разпространяване на аварията до по-големи мащаби. Разбира се според характера на покривната конструкция се избират качествени материали за извършването на ремонт и по този начин се прилагат услуги, които дъ бъдат сигурни, гарантирани и надеждни.

Планирането и провеждането на етапите за отстраняване на повреди се отнася до:

  • Изготвяне на оферта за частични дейности по отстраняване на повредите;
  • Прилагане на високотехнологични съвременни методи за работа;
  • Извършване на работа, съобразена с типа на конструкцията;
  • Изготвяне на гаранционна карта за вложените материали и труд.

Не подценявайте уменията и опита на екипа. Само така частичния ремонт би бил качествено и отговорно извършен.

Каква е цената?

Споделихме, че колкото по-скоро бъдат отстранени повредите то толкова по-ниски ще са разходите. Не отлагайте ремонта на покрива, тъй като от влагата и незащитеността на конструкцията е възможно проблемите да ескалират и по този начин да се наложи да заплатите доста по-сериозни и мащабни услуги. Спестете си цялостно препокриване, реновиране и подмяна на керемидите или битумната изолация като използвате частични ремонтни дейности, които са в пъти по-евтини.

Съвета, който също е добре да приложите е да не се доверявате на бригади с минимален опит и нисък рейтинг. Това би довело до некачествен и много скъп ремонт.

Top