Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Топлина и комфорт осигуряват съвременните котли на пелети

Топлина и комфорт осигуряват съвременните котли на пелети

котел на пелети

Пелетите са екологичен ресурс, който се произвежда от отпадъчни рециклирани суровини. Това, което привлича клиентите да инвестират в пелетни котли на пелети са качества на горивото. На практика минимална доза е достатъчна за да се осигури достатъчно топлинна мощ, която да бъде използвана за повишаване на температурите в имота. Наред с това освен, че избират един икономичен вариант за отопление домакинствата предоставят своя принос и в опазването на околната среда. В крайна сметка е очевидно, че има много голям смисъл от това да се подходи разумно и отговорно към процес, който ще ни гарантира благоприятна среда за живот през няколкото студени месеца от годината.

Защо да изберете котел

Факт е, че всъщност уредите, които използват пелети за да генерират топлинна енергия не са малко. В общи линии това, което е важно да споделим е, че всъщност има много голям смисъл от това да се вложат средства в такъв продукт, който е изключително надежден и може да осигури ефективност и удобство. а котлите на пелети доказват точно това:

 • Те са адаптивни и иновативни решения;
 • Разполагат с много добра перспектива за използване във времето;
 • Удивително ефективни са по отношение на разход на гориво;
 • Най-новите модели са автоматизирани;
 • Те са източник на топлинна енергия, която може да осигури комфорт в голяма площ;
 • Разполагат с опция за топлене на вода за бита;
 • Инвестицията не е голяма, а възвръщаемостта е с максимално бързи темпове.

Напълно оправдано е на фона на тези изложени преимущества все по-голям процент от домакинствата, които са използвали печки на твърдо гориво да изискват използването на такива уреди, които са оптимално ефективни и икономични.

Професионалистите споделят

котел

Не бива да си мислите, че основната разлика между пелетните котли и печките на дърва е единствено във вида на използваното гориво. Става въпрос за това, е реално топлинната енергия се генерира от тлеенето на пелетите, а самата горелка е специфична и няма нищо общо с горивната камера на стандартните печки. Принципа на усвояването на топлината е н това, че се загрява течността, която посредством водна помпа изтласква флуида към топлоразпространителите и именно по този начин се осигурява ефективна и цялостна организация на процеса на отопление.

До тук изложеното показва, че котела на пелети не е съвсем обикновен уред, който зареждате с гориво и запалвате. За да бъде рентабилна инвестицията, която правите това, което е необходимо да имате предвид са следните неща:

 • Котела е уред, който се отличава с много по-сериозна мощност от всеки друг алтернативен способ, което изисква точно и коректно определяне на неговата енергийна способност за топлоотдава;
 • Способността на котела да работи с водно подово отопление и парно с радиатори е определящо за подобряване на ефективността на жилището;
 • Осигурен е пълен контрол върху разхода на гориво посредством автоматизирани режими за работа;
 • Уред за отдалечено отопление, което означава, че котела би могъл да бъде позициониран в килер, мазе, стълбищно пространство като по този начин ограничавате и разпространението на дим и плах от горивото.

Колко струва инвестицията

За да се даде конкретен отговор и да се предостави оферта от търговци, които предлагат котли на пелети е добре да се вземат предвид:

 • Обща отоплявана квадратура на имота;
 • Потенциални загуби на топлина;
 • Изложение на основните помещения;
 • Има ли налична инсталация от радиатори за парно или подово водно отопление, или ще се изгражда нова;
 • Предпочитате ли по-надеждна и утвърдена марка или щ експериментирате с нов играч, появил се в сектор

Всички тези въпроси имат ключово отношение към това да се осигури коректна оферта. Експерти съветват при взимане на решение да потърсите професионални екипи, които биха ви дали конкретни насоки и съвети за инвестиране в качествено и сигурно решение.

Top