Вие сте тук
Начало > Баня > Видове мивки за баня и начин на определяне на правилната за нас

Видове мивки за баня и начин на определяне на правилната за нас

мивка

Темата за избирането на мивки за баня е доста обемна. Не само защото това са едни от най-многообразните видове санитарен фаянс, но що се отнася до използване на материали за тяхната направа то определено тук има такъв богат избор, че ако човек не е достатъчно запознат наистина може да срещне трудности. А от правилния избор реално зависи до каква степен ще бъдем удовлетворени от мивката, която очевидно е сред най-натоварените аксесоари във всяка една баня. Днес от Мебели Арена ще ни покажат няколко ключови насоки, които са решаващи при инвестирането в умивалник.

Видове конструкции и начин на монтаж

Ако искате банята да придобие наистина съвършен вид то необходимостта от избиране на съвременен и функционален дизайн е наистина приоритет. Що се отнася до конструктивната страна на въпроса това, което е очевидно, че трябва да обмислите е типа на конструкцията, която да се впише в интериора. Спецификата при мивките за баня е в това, че те могат да бъдат доста многообразни. Много висок ръст на продажбите отчитат от Мебели Арена към:

  • Стенни мивки, които са с полупиедестал

Това е една тенденция, която се използва от години и действително е доказала своето приложение като практична, неангажираща и особено приятна като дизайн концепция. Тези мивки са удобни, тъй като не заемат много място, а полупиедестала реално успешно прикрива връзката с водопровода и канализацията;

  • Стенни мивки с цял пиедестал

Те са подобни на току що описаните като тук разликата е в това, ч пиедестала е до пода. Този тип мивки изглеждат наистина впечатляващо. Те са невероятно елегантни и модерни, придават на банята един по-стабилен и масивен вид;

  • Мивка за шкаф

Все по-предпочитани са от съвременното домакинство, тъй като освен, че шкафа успява да прикрие несъвършенствата то разполагате и с пространство за съхранение на всякакви принадлежности – козметика, тоалетна хартия, хавлиени кърпи и т.нат.;

Бяла овална порцеланова мивка за плот
  • Мивка за баня тип купа

Едно очарователно и стилно решение, с което определено ще получите невероятен шик в банята. За да се позиционира тази купа и да е удобна за използване се нуждаете от плот, върху който да я позиционирате. Така, че предвиждайки такъв тип конструкция е редно да сте наясно, че трябва да имате два елемента – мивка и плот.

Освен, че за да изглежда банята красива и завършена е нужно да имате красива мивка то не по-малко значим е и материала, от който тя да бъде изработена.

Материал – защо е важно да изберем наистина добър

Форма, размер, дизайн – все ключови моменти, които са пряко свързан с това да осигурят ефективност и комфорт на домакинството. Специфичното при мивките за кухня е това, че за да бъдат винаги готови за използване и това да ви доставя удоволствие е важно да се поддържат лесно. А това е възможно само, ако сте инвестирали в правилния материал. Едни от най-здравите и качествени материали, които се предлагат от магазин Мебели Арена са:

  • Стъкло

Удивително елегантни и модерни идеи, с чиято прозрачност дори успявате да внесете повече иновативност и обем;

  • Композитни

Те представляват смес от смоли и минерали, които са доста ефектни и устойчиви на употреба;

  • Порцелан

Високите качествени показатели на този материал го прави все по-предпочитан от потребителите;

  • Фаянс

Едни от най-здравите мивки, които биват използвани от клиентите, които държат на здравината и съвършенството на умивалника;

  • Естествен или изкуствен камък

И двата материала са доста естетични и винаги намират място в съвременната баня заради нестандартния си вид.

Мебели Арена предлага на своите клиенти богат асортимент от идеи, с които можете да аранжирате санитарната зона. Всеки продукт си има своите предимства и недостатъци, но е важно каква на вас би ви допаднало като дизайн, визия, начин на поддържка.

Top