Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Интериорни Дизайнери > Най-честите грешки, които допускаме при покупка на мебели

Най-честите грешки, които допускаме при покупка на мебели

спалня

Тъй като целия ни живот е зависим от това да си създаваме удобство то предвид това, че най-много време прекарваме в дома си търсим такъв тип мебели, които да се грижат за личния ни комфорт. Много често обаче се поддаваме на заблудата, която възприемат очите ни и избираме такива елементи, които освен, че са красиви не се отличават с други качества. Днес с помощта на един от утвърдените онлайн магазини за мебели – https://mebelilenistyle.com ще представим ключови грешки, от които да се въздържате при избор на обзавеждане, което ще използвате във вашия дом. Решаващо е да се запознаете с днешното четиво, защото именно насоките, които ще предоставим могат да бъдат причина да си спестите неприятности, главоболия, тревоги и разбира се – излишни разходи.

Определяне на нуждите на домакинството

От ЛениСтил винаги съветват своите клиенти да се водят не само от офертите и визията на мебелите, които предлагат, а също така от предназначението на конкретното обзавеждане. Често практиката показва, че например при обзавеждането на малка спалня домакинството гледа да избере най-красивото и голямо легло без да мисли за това,  че ролята на спалнята е не само свързана с почивка и сън, а и със съхранение на вещи, облекла, спално бельо. Липсата на достатъчно голям гардероб в случая се оказва проблем и ето, че неволите тепърва ви връхлитат.

Секция

Това, което искаме да споделим е, че човек трябва така да планира пространството, че в него да може да позиционира всички онези мебели, които са му нужди за да бъде обитаването на конкретното помещение изпълнено с удобство, спокойствие и комфорт. А грешния подход в случая е, че се акцентира на една водеща мебел, която обаче не е единствена в спалната зона и само с нея няма как да си осигурите перфектната организация.

По същия начин стоят нещата с избирането на мебели за кухня, коридор, всекидневна, детска стая. Когато не са в детайли изяснени нуждите на членовете на домакинството то допусканите грешки са в изобилие.

Кои грешки при избирането на мебели не трябва да допускате

Ще осъзнаете, че въобще не са малко грешните избори. Но за да акцентираме на най-фрапиращите днес от магазин за мебели – mebelilenistyle.com ще се погрижат за ги обобщят, защото когато сте наясно с тях то ще се стараете да не ги допускате:

  • Избор на мебели заради ниската цена

Не твърдим, че всички евтини мебели са некачествени, но когато цената е водещ критерий за избор това на практика показва, е клиента е склонен да прави компромиси. Само защото е намалена цената на дадена мебел то я купувате при положение, че всъщност тя дори не пасва на тази част от интериора, където смятате да я използвате;

  • Липса на синхрон в размерите на елементите

Когато има явна непреходност в размерите на елементите то това води до геометричен дискомфорт за сетивата и употребата на самите мебели. Забележете, че в сайта на mebelilenistyle.com се акцентира детайлно на размерите, което идва да покаже, че това е критерий, който не бива да подценявате.  Типичен пример за несъразмерни мебели са големите секции в малък хол, а също така малко портманто в по-мащабен коридор или антре;

  • Без стилов синхрон

Смесването на стилове със сигурност ще доведе до кич. Ориенталски с модерни елементи, неправилно съчетаване на материалите, от които са изработени мебелите. Също така типичен интериорен кич създават и прекалено многото цветове, които се използват в едно помещение. Всичко това е описано от интериорните дизайнери като груби грешки, които биват допускани при покупката на мебели, така че ако не искате дома ви да се превръща в смесен магазин, то се стремете да ги пропускате.

Ако имате въпроси по отношение на мебелите и техния избор можете да се обърнете към експертите от mebelilenistyle.com.

Top