Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Няколко безценни съвета за това как да отпушите сифона на кухненската мивка

Няколко безценни съвета за това как да отпушите сифона на кухненската мивка

отпушване на сифон

Най-големия ужас на една домакиня е мивката в кухнята да се запуши. И как няма при условие, че това е едно от най-екстремните места в един дом. Измиване на хранителни продукти, мазни съдове са само част от причините поради които е твърде възможно в сифона да попаднат песъчинки, мазнини, остатъци от храна. А това определено не влияе добре на отичането на водата и сифона в даден момент може да откаже да поеме отпадната вода. А най-лошо е когато се окаже, че не само н се отича, а каналната вода се връща обратно в коритото на мивката. Има ли спасение този неприятен момент. Какво се предприема за отпушване на сифони? Веднага ли трябва да позвъним на екип, който да ни посети на адрес? Много въпроси, на които днес ще дадем отговори.

Отпушване с подръчни средства

Първата реакция на една домакиня в подобни случаи е да сгорещи вода и да се опита да разтопи насъбралите се мазнини в тръбата на канализацията. Това не винаги действа особено ако се опитвате да го правите само с вода. Следва да ви дадем няколко интересни варианта за това как да отпушите сифон с това, което има във скяка една къща:

  • Сода в комбинация с оцет
сифон

По принцип това е изпитано средство, което може да ви спаси от наемането на професионален екип. Как се прави? Изсипете едно пакетче сода за хляб в сифона на кухненската мивка. След това налейте около 200 мл оцет, за препоръчване е да бъде ябълков, тъй като неговата миризма не е толкова остра като винения. Оставете реакцията между содата и оцета да подейства и след това направете терапията с горещата вода (е, не много гореща, че да стопите тръбите). Това е гарантиран метод, който при натрупани хранителни остатъци действа безотказно. Ще вметнем, че това е вълшебна отвара, която не само отпушва сифони, но и премахва неприятните миризми на застояло;

  • С газирана напитка

Можете да лишите тийнейджърите от половин литър кока кола и да я изсипете в сифона. Силните разяждащи качества на тази така полезна за здравето напитка успява да отпуши сифона на кухненската мивка (сега си помислете какво пият децата ви…). Често този метод също действа и отпушването на мивката е вече факт;

  • Сода каустик

Е, ще се наложи да отксочите до магазина, ако нямате под ръка този евтин битов прерат.  Излейте в сифона, а след това оставете десет минутна реакция. Отново повтаряме вълшебството с топлата вода.

Всички тези домашни трикове са приложими подчертаваме само и тогава, която става въпрос за остатъци от хранителни продукти. при попадане на твърд предмет е време да потърсите специалист.

Експерти на помощ

Колкото и да не ни се иска се налага да потърсим специалисти, които да се заемат с отпушването на сифона при положение, че в тръбата е попаднал твърд предмет. Разбира се, всякакви причини могат да причинят такава повреда, която не може да се повлияе от гореописаните инструменти за отпушване.

Намесата на специалистите е необходимост с оглед на това да се опази целостта на канализационна тръба. Използваните методи и средства са абсолютно надеждни и безопасни, което налага да се предприемат адекватни професионални действия като:

  • Използване на вакуум машини;
  • Прилагане на ръчни инструменти;
  • Демонтиране на сифона;
  • Използване на микро ендоскопски камери за установяване естеството на запушването и възможности за отпушване;
  • Пускане на вода под високо налягане.

Съществена е преценката на експертите, които могат да дадат ясна насока след оглед за начина на отпушване, който ще даде явни и сигурни крайни резултати. ако си търсите такива експерти по отпушване на сифони то представяме Канал Техник – за винаги чисти и с перфектна проходимост сифони и канали.

Top