Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Има ли дома ни нужда от влагоуловител

Има ли дома ни нужда от влагоуловител

обезвалжнители

Случвало ли ви се е сутрин след като дръпнете щорите да видите прозорците плувнали във вода. Това показва, че нивото на влажност в помещението и много високи и е нужно редуцирането му. Появата на влага се причинява както от местоположението на имота така и от редица други домакински дейности, големи разлики между външната и вътрешната температура, некачествена дограма и т.нат. В случая е важно да се овладее влагата и тя да бъде абсорбирана защото  противен случай можете да си навлечете не само проблеми с поява на алергии  и респираторни заболявания както и в ъглите  и фугите на помещението да се появи плесен и мухъл. Имайте предвид, че тори редовното проветряване няма да ви спаси от подобни последици, тъй като предразположените към високо ниво на влага жилища изискват по-специално отношение и използване на небезизвестните уреди популярни като  влагоуловители.

Какво представляват влагоуловителите

Влагоабсорбаторът или още известен като влагоуловител е уреда, който преработва влажния въздух. способността на устройството да извлича ненужната за помещението влага и да изсушава въздуха решава проблема с конденза по стъклата. Принципа на работа на влагоуловителите е елементарен, но изключително ефективен що се отнася до това въздуха в помещението да е освежи и пречисти от ненужната влажност.

Ролята на тези иновативни устройства е са съберат излишната влага в резервоара, който в последствие да бъде лесно свален от уреда, а събраната течност да излеете в канала. Употребата на влагоуловители е изключително важна, тъй като с тяхна помощ намалявате риска от разпространението на мухъл и плесен, които са основни причинители на различни алергии при човека. А децата са особено податливи, което е главна причина да се позаинтересувате за това какво се предлага на пазара и кои модели влагоуловители биха били подходящи за вашите нужди.

влагоуловител

Освен, че улавят влагата устройствата също така успешно се справят с:

  • Обезпрашаването на помещенията;
  • Подсушаване на въздуха;
  • Пречистване на въздуха;
  • Намаляване на растежа на плесен и мухъл, които се развиват най-добре във влажна среда;
  • Освежаване на въздуха.

С един уред наистина имате свободата да се справите оптимално ефективно и да кажете веднъж завинаги „Сбогом!“ на конзиращите мокри прозорци.

Допълнителна информация

Може да се каже доста за ролята и принципите на действие на влагоуловителите, които още можете да срещнете като:

  • Изсушители;
  • Абсорбатори на влага;
  • Обезвлажнители;
  • Пречистватели на влага и т.нат.

Това, което искаме да споделим с вас е, че уредите са изключително компактни и наистина могат да бъдат особено ефективни при извличането на влагата в различни пространства и помещения като бани, спални помещения, складове, кухни, мазета, тавански помещения и много други. Уредите се захранват с електрическа енергия и в зависимост от нивото на влажност в помещенията, в които работят могат да съберат от 10 до 40 литра вода за денонощие, което наистина се оказва фрапиращо за домакинствата.

Друг акцент, който е решаващ при работата и ползването на такива уреди е това, че те са оптимално ефективни при температура от над 10°С. тогава влагоулавителите дават най-добри резултати и освежават оптимално въздуха, който дишате в помещенията.

Влияние върху работата на влагоуловителите оказва и силната запрашеност в помещението, което ги прави не достатъчно ефективни в работилници и цехове, в които има много високо ниво на прах. Тук е желателно да се използват първо обезпрашители или други комбинативни уреди, които едновременно с праха да пречистват и влагата в помещението.

Факт е, че употребата на влагоуловител става все по-популярна и почти всеки втори дом разполага с такъв уред. Ползите от ежедневното експлоатиране особено през зимните дни са безспорни, което е повод да се запознаете с предложенията, които представят от онлайн магазин Balkan Energy. За нормална влажност на въздуха у дома заложете на уред, който да се справи оптимално ефективно и качествено.

Top