Вие сте тук
Начало > Кухня > С какво гранитните мивки за кухня превъзхождат останалите модели

С какво гранитните мивки за кухня превъзхождат останалите модели

гранитна мивка

Много хора не правят разлика между материалите, от които са произведени кухненските мивки. А реално това е един от факторите, които са пряко свързани с това мивката да бъде описана като качествена, здрава, удобна и с възможност за дългогодишна експлоатация. Красивата и качествена мивка е приоритет за съвременната кухня, тъй като тя е един от атрибутите, които са най-експлоатирани и използвани непрекъснато. Статистическо проучване показва, че поне 70 пъти на ден една домакиня ползва мивката си, което на практика означава, че не е без значение как ще се процедира с избора ѝ и най вече с подбора на материал, от който е изработена.

Здрава и устойчива

Материалите, от които се произвеждат кухненски мивки са доста разнообразни. Само бърз преглед на вариантите би показал, че действително не е без значение как ще подходите при избор на мивка. Сред най-познатите и масово разпространени такива са:

 • Гранит;
 • Керамика;
 • Неръждаема стомана;
 • Естествен камък и т.нат.

Всеки от материалите се отличава с определени качествени показатели. Когато се търси ефективност, дълголетие и приятна визия, която да допълни интериора по начин, който да ни хареса то определено не е без значение на какъв вид материал бихте спрели вниманието си. Вероятно си мислите, че мивките от неръждаема стомана са едни от най-добрите като здравина. Да, те са здрави, имат позиции на пазара, тъй като се ползват от години от домакинствата, но определено става въпрос за материал, който е не само устойчив, но също така може да предостави безспорни лидерски позиции и като естетичност. Именно затова акцента на тази публикация ще насочим към гранитните мивки.

мивка от гранит

Мивките, които се определят като гранит всъщност са тип композитни. В основата на състава е гранит, но за да се повишат неговите качества се добавят различни смоли, които създават здрава субстанция, която може да издържа на:

 • Химикали;
 • Замърсявания;
 • Удар;
 • Гореща или ледена вода;
 • Екстремно ежедневно натоварване.

Не са малко потребителите, които определят гранитната мивка като версия на тези от фаянс. Да те си приличат по това, че могат да се изработват в различни форми и размери, но по отношение на стабилност и екстремни действия по време на употреба тези от гранит със сигурност ще надхвърлят очакванията ви.

Предимства на гранитните мивки

За да се вземе решение за покупка на гранитни мивки или пък друг тип то е много важно да се направи оценка на качествата на съответния продукт. Съпоставката също е начин да се определи дали мивка от гранит или пък друга би била удачна спрямо индивидуалните потребности на домакинството ни. Гранитни мивки днес се продават много. Въпреки, че някои ги определят като твърде скъпи то имайте предвид, че качествата на тези мивки са наистина фантастични и тора реално ги нарежда сред лидерите, към които интереса е толкова висок.

Причините днес да насочим вниманието ви точно към този вид мивки е в това, че с тях наистина имате доста добро решение, с което да можете да разнообразите интериора и да подобрите работата в кухненската част. Гранита е от материалите, които с основание биват класифицирани в графата вечни. Това предполага и използването му за направата на такива домакински пособия, с чиято помощ действително ще можете да получите 100 % удовлетвореност.

Но ето какви са основните предимства на гранитни мивки спрямо останалите варианти, които се предлагат на пазара:

 • Гранитните мивки са прекрасно адаптивни към съвременен интериор;
 • Изработват се в широк спектър от размери и форми;
 • Могат да бъдат предлагани в различни цветове;
 • Издръжливи са на механични повреди;
 • Не се надраскват;
 • Разполагат с антибактериален слой;
 • Красиви и елегантни;
 • Издържат на препарати за почистване и не се повлияват от прилагането им по отношение на цвят, структура.

Със сигурност това не е без значение, когато става въпрос за продукти, които наистина са ежедневно натоварвани и се ползват за измиване на всякакви продукти, мръсни ръце, мазнини по съдове и т.нат.

Колкото по-малко петна и замърсявания, както и драскотини има па една мивка толкова по-добре. Съвременната технология, по която се изработват тези мивки наистина е от решаващо значение, защото добавките, които са внедрени в този вид кухненско оборудване ги прави съвършени и супер устойчиви. Новите композитни мивки с гранит отблъскват петната и бактериите, не се надраскват дори от метални съдове, а освен това са една ефектна естетическа феерия, която прави кухненската зона много по-елегантна и прекрасна.

Що се отнася до качествата на мивките от гранит и техните предимства не бива да пропускаме и най-важните, които вероятно са важни и за самите вас. Ако сте ползвали до момента мивка от неръждаема стомана то няма как в даден момент да не сте подразнени от шума, който издават тези мивки при пускането на водата. Именно онези от вас, на които това е било особен проблем ще предоставим гранитни мивки, при които шума е в ниски граници, а по отношение на поддръжка се оказва, че няма по-лесни за почистване варианти, които днес се предлагат на пазара.

Top