Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Какви качества трябва да притежава един офис стол

Какви качества трябва да притежава един офис стол

стол

Доста оптимистично е да си мислите, че сами ще се справите с покупката на перфектния офис стол за домашния работен кабинет. Като се има предвид, че много хора са превърнали напоследък домовете си в офиси и оперират и направляват бизнеса си дистанционно се оказва напълно оправдано да се инвестира в качествено и модерно оборудване, което да отговори на потребностите на тялото  и да е способно да създаде една изискана, комфортна и ергономична среда за изява и високи постижения. Когато човешкото тяло се чувства добре, настанено е в стол, който се грижи за всяка извивка, елиминира напрежението в най-уязвимите зони то определено положителните резултати от качествената работя няма да закъснеят. Но за да се осигури напълно ефективна и приемлива мебел е добре тя да притежава съответните качества и специфики, с чиято помощ тялото ви да бъде удовлетворено, спокойно и заредено с енергия.

Заложете на практичен модел

Вариантите, които днес представят производителите на офис столове въобще не са малко. Списъка с решения е доста дълъг и ако се съсредоточите върху всеки един от моделите то ви гарантираме, че ще изгубите доста време. само за справка ще изложим едни от най-ярките представители на съвременните столове за офис, на които и самите вие можете да заложите за аранжирането и оборудването на домашния работен кът:

  • Работни столове стандартни. Подходящи са за по-непретенциозни потребители. Те не се отличават с особена креативност и дизайн, но пък са практични и са на добра цена;
  • Президентски/директорски модели. Офис столове от този клас са една добра алтернатива, тъй като при тях се залага изключително много на комфорта и удобството. Изработени са от устойчиви материали и наистина са една дългогодишна перспектива за вашия домашен работен кабинет;
  • Гейминг столове. Наричат ги висшата класа при офисните столове. Причините са в това, че при вариантите от този клас определено се насочва внимание към детайлите – максимално повече екстри, удобство за всяка част от тялото, които да доставят удоволствие от работата или забавлението;
  • Посетителски столове. Ако са ограничени финансите и не ви се дават кой знае какви пари за стол то тези модели биха ви свършили някаква работа. Не очаквайте обаче комфорт и стилно присъствие с такава мебел. това е просто стол, който може да ви свърши работа за кратко, но в никакъв случай не е подходящ за по-дълъг престой.

Моделите столове в основния си стилистичен и дизайнерски вид се подреждат точно така. Въпрос на индивидуален избор и финансова гледна точка е на кой от тях да възложите грижа за работещото ви тяло. Отговорността не  е малка и именно затова е важно да проявите нужното внимание и безкомпромисност.

Не се влияйте от цената

стол за офис

Цената често се оказва приоритет и да изберете по-евтин стол наистина е част от крайното решение. съвета на специалистите е да не правите компромис със стола, който ще ползвате поне 8 часа през деня, защото тялото ви се нуждае от грижа, внимание и удобство. Ниските оферти са в изобилие и пазара има какво да представи. Бъдете взискателни и не се влияйте от прекомерно високите или ниски цени. Идеята е всеки потребител да намери свой балансиран продукт, който отговаря на неговите предпочитания, критерии и основни технически данни.

А цени има всякакви. Категориите варират от нисък до по-висок ценови клас и действително за да се постигне ефективност е правилно да се подходи спрямо състоянието на портфейла и вида столове за офис от този ценови диапазон. Практични и интелигентни са например работните столове, чиито цени стартират от 70-80 лева. Ако търсите нещо по-добро и ефективно, максимално осигуряващо грижа за тялото варианта е една идея по-качествен работен стол, чиито цени започват от 140 лв. Разбира се, абсолютен хит са президентските, известни още като директорски и мениджърски столове. С тях наистина ще се почувствате като главен управленец и шеф. Струва си човек да инвестира 500 лева в стол, който са следва всяка извивка на тялото му.

Проявете отговорност към нуждите на тялото си

Качество, дизайн, стил, неповторимо и модерно излъчване, функционалност – ето ги правилата, от които да се водите при покупка на офис стол. Независимо дали работите от дома си, ръководите офис и сте на водеща длъжност, редови служител сте или администратор, нуждата от практичен и удобен стол е напълно логична. Избора е труден, но не  е невъзможно да се справите качествено и съобразно личните си предпочитания. Да, бюджета е важен и определено е от значение колко пари ще бъдат инвестирани, но пък в крайна сметка гласът на тялото ви е ръководен момент, с който да постигнете качествено интериорно оборудване на кът, в който да изявявате своите способности  и професионални умения.

За да е оптимално грижовен към тялото новия ви офис стол трябва да бъде–

  • С добри ергономични показатели;
  • Ортопедичен и да създава стабилна опора на основните уязвими зони;
  • Да е тапициран с нежна и еластична тапицерия;
  • Да е здрав, износоустойчив, функционален.

Не са малко изискванията, но пък са напълно основателни когато се купува офис стол, ползван лично от вас. Пожелаваме успех с това нелеко начинание!

Top