Вие сте тук
Начало > Други Публикации > За трудностите, с които се сблъскваме при обзавеждане на малък апартамент

За трудностите, с които се сблъскваме при обзавеждане на малък апартамент

модерна спалня

Представяте си огромна двуетажна къща със самостоятелни спални за вас и двете ви деца, прекрасна гостна стая, както и огромен килер, островна кухня и да не забравим работния кабинет. Е, ако за сега това е само мечта и се налага да се преборите с ежедневните неволи на мини апартамента си то определено на дневен ред са избора на мебели, които напълно да се адаптират към ограничената му квадратура, а освен това да се окажат достатъчно удобни за живеене. Трудно предизвикателство е да се обзавежда малко жилище, но не е невъзможно особено ако сте наясно с някои важни тънкости, спомагащи за намаляването на дискомфорта и неудобствата между делящите пространството членове на домакинството. Днес ще представим магазин, който наистина може да се погрижи за вашите потребности и то в максимално задоволителен вариант. не е приятно да делите 80-90 квадрата четири души, но не е толкова невъзможно всеки да си намери своето усамотено кътче за почивка, релакс и среща с приятели. С Мебели Арена е възможно да аранжирате и обзаведете дома на своите мечти с лекота и педантичност. Да започваме!

Дневна с кухня и трапезария

Когато се избират мебели, които следва да си партнират и да в пълен синхрон със себе си, обитаващи една площ е решаващо да се обърне внимание върху:

 • Размерите на отделните мебели;
 • Да се избере идентичен дизайн;
 • Цветовете не бива да бъдат взаимоизключващи се;
 • Интериора да бъде изпълнен с хармония.

За целта от Мебели Арена предлагат доста интересни и функционални решения като кухненски комплекти и мебели за трапезария. Така не просто получавате перфектната завършеност в този работен кът, изпълняващ ролята и на трапезария, а се наслаждавате на една невероятна и изискана обстановка, в която да не ви липсва нищо.

Освен тези важни детайли дневната следва да има и обособен кът за почивка или така наречения хол, в който много българи обичат да прекарват свободното си време. Но, това не е всичко! Освен кът за гости и свободно време за домакинството поради липсата на три спални помещения някои от членовете на домакинството ще се наложи да ползва дивана като място за сън. Тук идва и дилемата какъв да биде дивана. С мебели Арена получавате възможност да заложите на такъв диван, който да е едновременно стилен, модерен, функционален и подходящ за ползване от много хора, а освен това да е лесен за трансформиране в комфортно легло. Ето така на пръв поглед малката площ от около 30-тина квадрата се оказва напълно достатъчна за да оформите кухненски бокс, уютен трапезен кът както зона за почивка и сън.

Детската стая

В случаи, когато децата са две разнополови и имат разлика 6-7години за родителите приоритетно да им осигурят самостоятелни помещения. Така двете спални автоматично следва да бъдат обособени спрямо интересите, любимите занимания, възрастта както и строителните специфики на самите стаи. Независимо от това, че честа практика е предприемачите да строят спални с невероятно сложни форми и малки габарити от мебели Арена предлагат в каталога си от обзавеждане за детски практични и трансформиращи се решения. От каталога можете да изберете:

детска стая
 • Комплекти от мебели за стандартни стаи за момичета или момчета;
 • Разнообразни видове легла в тематични форми и адаптивни размери;
 • Композиции от модули;
 • Отделни варианти за мебели – гардероби, бюра, кошари, бебешки креватчета, скринове и т.нат.

Детската стая може да бъде обзаведена по ваш вкус, а най-хубавото е ако децата могат да обитават една стая. Тогава от мебели Арена имат практични и функционални идеи за организация на помещението по най-оптималния за малчуганите начин. Многофункционално и рационално – такива са мебелите, които откриваме онлайн в един от магазините, които с лекота ще обзаведат както малко така и голямо пространство.

Антрето – лицето на дома

Въпреки, че поставяме тази зона в края на днешната ни публикация то е много важно да отбележим нейната важност. В малкото жилище е немислимо да си мислите, че коридора се отличава с кой знае какви габарити. Така, че и тук е нужно да се прояви креативност. От Арена акцентират не просто на компактни модулни варианти за портманто и шкаф за обувки, а комплексни решения, които ще позволят на коридора ви да изглежда невероятно красиво и гостоприемно.

Едни от най-купуваните мебели за коридор от каталога на Арена са:

 • Шкаф за обувки на три нива. Тази мебел дава възможност за предоставяне на добра организация както на обувките, с които излизате навън така и за пантофи и домашни чехли;
 • Гардероб с чекмедже и огледална врата. Супер удобно и практично обзавеждане, с което получавате реално продукт 3 в 1. Удобно място за съхранение на връхните дрехи както, а в чекмеджето винаги ще можете да намирате дребните аксесоари като ключове, чадъри, дъждобрани, обувалки и т.нат.;
 • Модулна композиция от елементи, които да са функционални и практични. За обувки, за облекла, за чанти. Тези модули разполагат с доста интересни възможности, защото като размери тези мебели не са и кой знае колко големи т.е. ще запазят пространството в коридора и той няма да изглежда претрупан и обсебен от мебели.

С Мебели Арена дома ще бъде оформен по индивидуален дизайн и именно поради това интереса към онлайн предложенията са напълно оправдани.

Top