Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какви са предимствата на стенните инверторни климатици

Какви са предимствата на стенните инверторни климатици

климатик

В зависимост от монтажа климатиците се делят на стенни, подови и подпрозоречни. Съобразно енергийната си ефективност и режим на работа се класифицират на обикновени и инверторни. През последните години изключително висок ръст на продажби се наблюдава към вариантите стенни – инверторни климатици, които се отличават с лесната си приспособимост и монтаж както и ефективността от работа при по-екстремни условия. Днес ще ви разкажем малко повече за това какво представляват стенните инверторни климатици и на какво се дължи интереса и ръста на продажбите, които отчитат търговците на такива уреди, които се ползват за отопление и охлаждане.

Защо монтажа е от значение

Тъй като всяко едно помещение се отличава със своята геометрична форма, архитектура и особености то е важно да отбележим, че производителите на климатици се стараят да намерят най-добрата алтернатива за това да си осигурите приятен микроклимат независимо от това какви са климатичните условия навън. Монтирането спрямо извличане на оптималната енергийна ефективност е изключително важен момент, който не бива да се подценява. А стените климатици са едни от най-предпочитаните поради това, че не заемат много пространство и поставени на правилното място са изключително ефективни при отопление и охлаждане.

Инверторен климатик

Спецификата на една отоплителна климатична система изисква да се вложат оптимални усиля за да се извърши професионален монтаж. Със сигурност това, което е от значение е, че наистина има смисъл от това да възложите на експерт монтирането на климатика, защото от това зависи неговата производителност както и сметките за отопление, които ще заплащате.

За да бъде коректно проведен монтажа е необходимо да се вземат предвид:

  • Общата квадратура на отопляваното помещение;
  • Изложение на помещението;
  • Колко на брой прозорци има и къде се намира вратата на стаята; има ли имота топлоизолация и т.нат.

Защо инверторен климатик

След като уточнихме, че е важно какъв ще бъде монтажа и кой ще го направи както и това, че стенните климатици са идеалните решения за малки пространства идва да дадем отговор на въпроса защо климатика да бъде инверторен.

Това, което е най-съществено за тези климатични системи е това, че те могат плавно да регулират производителността и режима си на работа. Един инверторен климатик не стартира на максимална мощност, а плавно ускорява докато достигне оптималната зададена температура за отопление или охлаждане. Това, което най-много изненадва потребителите е, че инверторния стенен климатик работи непрекъснато. Само за съпоставка ще уточним това, че обикновения се включва и изключва непрекъснато и то при пълна мощност, което реално консумира твърде много количество електроенергия. Инверторния работи при непрекъснат режим, но контролира мощността си според условивята.

Сред главните преимущества на стенните инверторни климатици са:

  • Енергоспестяващи са;
  • Много по-безшумни в сравнение с обикновен климатик;
  • С иновативен дизайн;
  • Много нисък коефициент на потенциални повреди;
  • Това са уредите, които не прегряват;
  • Не замръзват;
  • Осигуряват оптимален комфорт и бързо достигат желаната температура.

Все по-голям става дела на продадените инверторни климатици у нас. интереса към продуктите е напълно оправдан поради това, че тези уреди са почти безшумни, а освен това технологиите толкова напредват, че новите хипер инверторни уреди се отличават с невероятно нисък разход на електричество.

Но, въпреки множеството им предимства ще отчетем и някои недостатъци на климатиците, които работят с инверторна технология. На практика сред водещи им недостатъци е високата цена. Но пък предвид това, че спестяват между 20 и 25 % от разходите за електричество то определено можем да отчетем, че си струва да се инвестират повечко средства в такъв иновативен уред.

В онлайн магазин БалканЕнерджи можете да откриете многообразие от стенни инверторни климатици с различна мощност на оптимално достъпни цени. Купувайте разумно и перспективно уред като климатика, защото от това зависи колко би ви струват всеки следващ отоплителен сезон.

Top