Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Има ли причини да използваме симпатичните керамични фигури за декорация на дома?

Има ли причини да използваме симпатичните керамични фигури за декорация на дома?

градинска-керамика

Много често естетиката на интериора и екстериора зависят от малките детайли, които правят пространството уютно и приятно за обитаване. Винаги можете да откриете интересни декоративни аксесоари, чрез които да създадете една семейна и красива атмосфера около вас. Препоръчваме ви да използвате качествени и добре изработени керамични фигури –градинска керамика. Те се срещат най-често в дворовете на къщите, но не пречи да използвате такава украса на терасата или дори вътре в помещенията. Важно е при избора да заложите на подходящите комбинации, които биха стояли добре в зоната, за която са купени.

Защо да поставим керамични фигури като декорация в градината?

жаба-градинска-керамика-фигури

Двора на вашата къща със сигурност е добре поддържан и има интересна и разнообразна растителност. Хората, които обичат градинарството полагат много грижи за това цветята, храстите и дърветата, които ги заобикалят да са добре поддържани и свежи. Ще допълните всичко това, ако разположите и различни керамични фигури в пространството. Те са малък детайл, който има своето значение за естетиката на двора. Ще насочат вниманието и погледа на хората към съответната зона. Поради тази причина бихте могли да използвате една керамична фигура или да комбинирате няколко в зависимост от това, какъв ефект искате да постигнете.

Подходящо място за разполагане на тази декорация е пътеката към входната врата. Тя се забелязва от всички и трябва да бъде по-добре и богато украсена. Този вид декоративни елементи ще направят пространството много по оригинално и уютно, защото са изработени невероятно красиво и детайлно. Използвани са ярки и устойчиви цветове, а всички животни, птици и фантастични същества, които пресъздават са достатъчно реалистични. Спокойно бихме казали, че керамичните фигури запълват пространството и създават усещане за комфорт.

Кои са най-популярните модели?

Хубаво е, че в интернет пространството се намират много интересни и разнообразни изделия. Те са изработени от качествени материали, устойчиви са на атмосферните влияния и ще ви позволят да ги използвате много дълго време. От магазин MOVI.BG искат да ви запознаят с предпочитаните от хората модели, които със сигурност ще ви допаднат като дизайн:

  • декоративно кученце порода Кане Корсо – любимите на всички кученца и котенца винаги са добра украса за двора, защото създават свежо настроение. Могат да бъдат поставени във всяка зона и ще изглеждат достатъчно добре;
  • красив орел висок 37 см – величествена и елегантна птица, изработена реалистично до най-малкия детайл. Ще допадне на всеки, който харесва дивата природа;
  • кашпа охлюв с калинка – охлювите са симпатични и мили животни, които се харесват на всички с това, че носят къщичката на гърба си. В случая получавате кашпа, в която да поставите саксия с цвете. Моделът може да се използва както в градината, така и вътре;
  • симпатична малка сърничка – прекрасно предложение за декорация, която да сложите до някои храсти или дърво в двора;
  • керамична фигура на зайче с опънато краче – прекрасно малко зайче, което гледа нагоре с красиво изрисувани очи;
  • декоративно джудже кашпа – малките горски джуджета макар и фантастични образи са много подходящи за декорация;
  • замък с гномчета – красива композиция за хората, които обичат подобен вид украса;
  • катеричка върху пънче – ако отглеждате дръвчета, катеричката е много добро попадение, което ще допълни естетиката на природата.

Разгледайте подробно всички предложения онлайн, преди да се спрете на тези, които ще купите.

Как да съчетаем красиво керамичните фигури?

голям-кон-градинска-керамика

Тази задача изисква определена доза креативност от ваша страна. Не е препоръчително да вземете много елементи и да ги разпръснете без конкретна идея из пространството. Насочете се към комбинации, които изглеждат добре и ще подхождат на съответното място. Щом ще поставяте керамични фигури около храсти и дървета, препоръчваме горските животни и птици като декоративния кълвач, катерици, сърнички и други.

Около лехите с цветя, до входната врата или пътеката ще бъде красиво да разположите кученца, котенца или дори симпатичните малки джуджета. Изделията могат да се използват и у дома, но там трябва да сте много по-внимателни и да не претрупвате обстановката с излишни елементи. За интериора ви предлагаме по-скоро керамичните фигури кашпи, които имат и друга функция.

На какви характеристики е добре да отговарят керамичните фигури?

Щом сте преценили да вложите средства в подобен вид украса е важно, да се насочите към добре изработени изделия. От MOVI.BG съветват винаги да пазарувате от търговец, който ви гарантира качеството и произхода на продуктите. В този случай те ще бъдат достатъчно устойчиви, да се използват на открито и няма да се повредят от дъжд, вятър или силно слънце.

Добре направените керамични фигури се изрисуват с устойчиви бои, всичко е много детайлно и прецизно поднесено. Още щом разглеждате снимки на изделията ще забележите добрия външен вид, който имат. Те са изработени и нарисувани ръчно, което ги прави много специални и истинско произведение на изкуството.

Препоръчително е внимателно да четете характеристиките на избраните модели, защото така ще се ориентирате и за техните размери, а това е важен критерий, от който зависи къде ще използвате съответната декорация. Ако отделите достатъчно време при избора със сигурност ще останете доволни от моделите, които ще поръчате.

Top