Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Столове за офис – избирайте ги според продължителността на престоя на служителите в тях

Столове за офис – избирайте ги според продължителността на престоя на служителите в тях

офис

Заседналия начин на живот поради това, че труда, който полагате е от типа административен може да доведе до сериозни проблеми. Много водещи компании полагат сериозни усилия за това да допринесат за удобството и производителността на своите служители и инвестират в качествени офисни мебели. Как да изберем най-добрия офис стол – Мебели Арена отговарят на този съществен въпрос, който навярно вълнува онези от вас, които се налага да работят седнали поне 4 часа. За да се съсредоточите върху правилната мебел не е необходимо да сте експерт по дизайн на мебели, а просто да се фокусирате върху някои основни правила, които са характерни за мебел, гарантираща удобство и комфорт.

Приоритетни качества на добрия офис стол

Това е елемента, който заема ключова роля в интериора на всяка административна площ. Независимо от това дали сте служител в туристическа фирма, дизайнер на мебели или IT специалист то самото естество на работата ви е свързана с престой на компютър и то не малко време. Заседналата работа може да бъде причина за поява на редица проблеми със здравето и затлъстяването е само едно от тях.

От Мебели Арена съветват своите клиенти на първо място да си отговорят на въпроса колко дълго са в седнала позиция – от време на време ли сядат или минимум 4 часа се налага да бъдат позиционирани на едно статично място. След като имате конкретни стойности на пребиваването си на работното място то ето, че идва момента, в който можете да получите яснота за типа, от който се нуждаете.

офис столове

За служителите, за които офис стола е просто място, на който сядат за кратко за да си починат то всеки работен модел би бил идеален. Това са мебели, които не се отличават с някакъв фантастичен и феноменален дизайн, но пък по отношение на качества като:

 • Стабилност;
 • Мекота;
 • Ергономичност;
 • Обикновен люлеещ се механизъм;
 • Колелца за подвижност;
 • Фиксиране на позицията на тялото и други се оказва ефективно и достъпно решение.

Престоя от над 4-5 часа изисква качествата на офисния ви стол да бъдат на много по-високо ниво. Искате ли да повишите производителността и да превърнете трудовия ден в ефективен и ползотворен не подценявайте типа на стола, който би ви осигурил благоприятни условия на труд.

Най-добрия вариант за хора с дълготраен престой в една позиция

Към тези столове стандартните характеристики на работните офис столове не са достатъчни. От Мебели Арена съветват да сте много по-конкретни и взискателни спрямо спецификата на моделите, които са предназначени за продължителна работа. Действително тук се говори за много по-високо качество и наличие на екстри, които да удовлетворят всяка една извивка на тялото.

Можете да откриете тези изкусителни модели в категорията президентски столове на магазин Арена. Това, с което те се отличават от масовите работни варианти са:

 • Царствена визия;
 • Вложени здрави и износоустойчиви материали;
 • Регулируема лумбална пора, която гарантира стабилността на гърба;
 • Подлакътници, които са тапицирани и могат да бъдат регулирани;
 • Ергономични функции, които позволяват настройването на всяка една част на тялото – височина, ъгъл на позицията на гърба и главата и т.нат.

Това са моделите офис столове, на които можете безпрецедентно и безусловно да се доврите. Обикновено са изработени от материали, които не задържат прах и се почистват изключително лесно. Те са елегантни и модерни, винаги в готовност да предложат на тялото ви необходимия комфорт за да работите така, че да сте доволни от свършеното.

Много голяма  ефективността им по отношение на това, че действително не позволяват напрежението и умората да завладеят тялото ви. Те се грижат така, че да не се чувствате изморени дори при осем часов престой на едно място. От магазин Арена имат интересни идеи за такива директорски решения, които всъщност намират приложение при различни професии.

Top