Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Защо да търсите специалисти за откриване на течове без къртене?

Защо да търсите специалисти за откриване на течове без къртене?

вик авария

Къртенето е една от основните причини много стопани да осъзнават, че зад стените има скрит теч, но да отлагат неговия ремонт. Всъщност ескалацията на аварията може да бъде причина за куп неприятности и материални щети. Затова не бива да проявявате безотговорност, а да потърсите по-иновативно решение за проблемите си. едно от тях е откриване на течове без къртене. Съвременните технологии се оказват ключови за осигуряването на изключително адекватни действия от страна на водопроводчиците, които разполагат с едни от най-добрите способи за справяне с различни видове аварии, които не са видими с просто око.

Как се откриват течове без къртене?

Да, има такъв вариант и той става все по-масово прилаган от съвременните водопроводчици, които не само търсят по-безопасен и щадящ метод за да осигурят на клиентите си сигурно и професионално обслужване, но и се стремят максимално да улеснят работата си. едва ли има водопроводчик, който иска да изгуби време в къртене на стени и облицовки за да търси скрития теч и неговото точно местоположение. В съвременния свят нещата са далеч по-интелигентни и дискретни.

Откриването на скрити течове се характеризира с това, че се използват съвременна апаратна диагностика. Повечето уреди работят без да е необходимо пряко съприкосновение с повърхностите. Изцяло дистанционно се провежда операцията, а точността, с която се установява местоположението на аварията е феноменална.

Услугата, която е свързана с прилагането на апаратна диагностика цели:

 • Използване на уред, който без къртене да установи точната локация на теча;
 • Създаване на идеални условия за бързо откриване на проблема;
 • Стойността на диагностиката е в пъти по евтина от тази, която е съпроводена с къртене и търсене на аварията;
 • Максимално улеснени са водопроводчиците, тъй като те насочват директно усилията си върху решаването на проблема.

Изключително предпочитано е като решение откриването на течове без къртене. Много фирми инвестират във високотехнологични решения, които позволяват създаването на идеални условия за бързо и коректно локализиране на проблема.

Предимства

Да, разходите са значително по-ниски за потребителите, в чиито имоти има теч. Установяването на аварията и нейното място е точно с до 99 %. Експедитивно се работи за отстраняването на ВиК теча и други предимства са от съществено значение за това днес да бъдат използвани именно тези съществени и сигурни апарати във водопроводния сектор.

Споменахме, че работата на водопроводчиците е максимално улеснена. Действително това никак не е без значение. Когато се извършва дадена ВиК услуга често специалистите прилагат часова ставка и тарифа за плащане за провеждана дейност. Когато времето за откриване и отстраняване е кратко то определено това би повлияло и на цената, която ще заплатите за ремонта.

Перспективите, които стоят пред онези от вас, на които им предстои да наемат специалисти за такъв тип услуги се отнасят до избор, който е свързан с това да се използват традиционни методи с къртене или да се подходи иновативно и да се инвестира в такива модерни технологии, които:

 • Пестят време;
 • Прецизни са в локализирането;
 • Съкращават времето за отстраняване на теча;
 • Намаляват риска от значими материални щети.

Искате да се справите с минимални средства с възникналите водопроводни аварии? Ето, че сега имате на разположение идеалната възможност за това, а именно с прилагането на апаратна диагностика, която позволява създаването на приемливи условия за ефективно и сигурно установяване на водопроводните проблеми.

Изгодните ремонти

водопровод

Статистическо проучване показва, че когато се прилагат стари методи за откриване на течове то определено при тях цените на услугите могат да достигнат доста сериозни стойности. Причините за това се дължат на факта, че когато има разрушения, които са безцелни и не е ясно къде точно се намира аварията то материалните щети, които ще бъдат нанесени на имота ви въобще не са малко.

Изгодни са онези ремонти, които са осъзнати, премерени и прилагащи най-добри съвременни подходи за отстраняване на авариите. Ето ви основателни причини да наемете специалисти по откриване на течове, използващи иновативни високотехнологични термокамери, които позволяват да постигнете наистина добри условия както за локация на аварията така и по отношение на прецизното отстраняване с минимални разходи.

Дори не е необходимо да се правят специални калкулации за да се установи причината за това защо диагностиката с апарати е по-изгоден метод. Приоритетите, които вече споделихме са напълно основателни и именно на тях можете да разчитате за да си гарантирате една бърза, коректна и професионално изпълнена услуга. Изгодни са прилагането на уреди от най-ново поколение, тъй като с минимум усилия се извършва обследване на огромни площи. Освен течове диагностиката с термокамера е ефективна и при:

 • Установяване на топлинни загуби;
 • Наличие на подпочвени води в сгради;
 • Нарушения в топлоизолациите;
 • Течове по покриви и други.

Доверете се на опитни и квалифицирани специалисти, които са в състояние да ви гарантират идеални условия за ефективно и качествено провеждане на мероприятието, свързано с бързото решаване на проблемите.

Една от фирмите с отличен рейтинг в сферата е ХидроСтарт. Ако имате нужда от квалифицирани водопроводчици за диагностика на течове не се колебайте да ги потърсите.

Top