Вие сте тук
Начало > Спалня > Какви са ползите от употребата на ортопедичен матрак

Какви са ползите от употребата на ортопедичен матрак

покет матрак

Още с появата си в средата на миналия век ортопедичните матраци си спечелват доверието на потребителите. Най-общо казано това са матраци, които се отличават с много по-добра опора за тялото и специфична твърдост. Не ги причисляваме към твърдите матраци, тъй като тук при ортопедичните модели се гарантира не само стабилност, но и съвършено удобство, от което се нуждае тялото за да възстанови своите физически сили. Днес ще ви запознаем с някои подробности относно ортопедичния матрак и ще акцентираме на ползите от неговото приложение както за почивка така и за сън.

Защо се препоръчват

Всеки уважаващ професията си ортопед ще отговори, че за да можете да възстановите по-бързо от каквито  ида било травми, наранявания, навяхвания както и хронични болести на опорно-двигателната система се нуждаете от качествен ортопедичен матрак. Това са продукти, които гарантират проектиране по формула, която ще допринесе за това опората в гръбнака, раменете, и крайниците да бъде повече от безупречна. Матраците от този тип са изключително подходящи при:

 • Болки в гърба;
 • Дископатия;
 • Артрит;
 • Остеопороза;
 • Ежедневни физически натоварвания;
 • Ставни възпаления;
 • При тежки травми от претърпени инциденти;
 • Мускулни атрофии и много други подобни заболявания.

Опорно – двигателната ни система се нуждае от ефективна грижа не по-малко от сърдечната или друго важна за здравето ни, което предполага  и това отговорно отношение, което прилагаме при покупката на нов матрак. всъщност ако се замислите от типа на матрака зависи вашата пълноценна почивка, отдих и качествено възстановяване, което на практика е една много важна перспектива да потърсим този продукт, който напълно да ни го гарантира.

Преимущества на ортопедичните матраци

На първо място ще отбележим, че това са продукти, които са изключително качествени  и здрави. Произведени са от най-класни суровини, които гарантират оптимална грижа за човешкото тяло. Ако търсите ежедневна отпочиналост и събуждане с усмивка то именно този модел матраци могат да ви го осигурят. За да имате повече енергия, да сте тонизирани, а болките да са само неприятен помен – ако ви звучи примамливо то ето, че избора на нов матрак със сигурност трябва да бъде насочен именно към ортопедичен вариант.

матрак

Но нека формулираме ползите от използването на ортопедичен матрак за да сте напълно сигурни, че ще вземете правилното решение:

 • Облекчава болките в кръста, ставите, мускулите, раменете

Това са матраците, които буквално ще би бъдат предписани като средство за лечение на всякакви видове ортопедични заболявания. Освен това друга причина да ги изберете е и факта, че това са матраци, които облекчават дишането и увеличават капацитета на белите дробове;

 • Подходящ е за използване от двама души едновременно

Много двойки отчитат, че поради разликите в теглото с партньора си определено изпитват сериозен дискомфорт по време на сън. Изключително благоприятни са ортопедичните матраци, защото не се повлияват от теглото или пък любимата ви поза. Всеки спящ си гарантира перфектна позиция на тялото и е необезпокояван от промяната на позата на сън на спящия до него човек;

 • Много по-дълъг живот

Това са матраците, които се приемат като най-дълголетни. Колкото ида не ви се вярва живота на един ортопедичен матрак може да достигне дори до 25 години, което реално прави инвестицията в този продукт напълно оправдана. Безсрочна гаранция – как ви звучи? Наистина е трудно да се повярва, но когато се настаните в обятията на този матрак определено ще се уверите в думите ни.

Още малко информация

 Когато човек инвестира в такъв важен продукт като матрака  е напълно естествено да огледа нещата от всички страни. Със сигурност по-високата цена на ортопедичните матраци не е от нещата, които ще ви допадна, но е въпрос на избор дали ще инвестирате в здравето си или просто ще изберете някакъв матрак.

Ако сте решение да направите най-добата инвестиция и нямате намерение през 4-5 години да търсите нов матрак то ето, че ортопедичния със сигурност ще решите и този казус. Не  е нужно да сменяте често продукта, който ви осигурява спокойни и тонизиращи нощи, а това е особеност, която не е за подценяване.

Както всеки друг матрак и при ортопедичните се наблюдава известно многообразие. За да си гарантирате оптимално удобство и комфорт можете да заложите на някои интересни екстри като:

 • Успокояващ аромат на лавандула или алое вера;
 • Хипоалергенен състав;
 • Антиакарен състав;
 • Противобактериални свойства;
 • Подобряване на структурата с допълнителни слоеве от кокос;
 • Свалящ се калъф, който можете да перете в пералнята и други.

Бъдете отговорни към здравето си и изберете матрак, който да отговори на нуждите ви, защото не е без значение какъв подход ще приложите за да можете да облекчите болките в тялото и да спите непробудно. А матраците от вида ортопедични имат какво да ви предложат, защото са здрави, устойчиви на натоварване, изключително надеждни и грижовни. Насладете се приятни, приказни сънища и пълноценен живот, защото го заслужавате.

Top