Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Къде могат да послужат ОСБ плоскостите?

Къде могат да послужат ОСБ плоскостите?

осб плоскости

В момента, в който стартирате с ремонтните дейности на дома си ще се сблъскате и запознаете с много нови термини. Те се отнасят не само до това, че има доста нови технологии за извършване на различни мероприятия, но биват използвани материали, които в ежедневието ви едва ли се е налагало да знаете за какво служат и каква е ролята им. Има такива, които са универсални и могат да ви гарантират лекота при провеждането на занимания, които се отнасят до подобряване условията за живот в имота. Точно за такъв тип материали ще си говорим в днешната тема, а именно за ролята на осб панели и приложението им при извършване на различни типове дейности.

Какво представляват ОСБ панелите?

ОСП плоскостите са едни от най-широкоразпространените строителни материали, които представляват многослойни панели от дървесни частици. Самата технология на производство е елементарна, но пък гарантираща здравина, сигурност и устойчивост на продукта при провеждането на различни мероприятия, които касаят поставяне на прегради, изолации и всякакви други занимания, пряко свързани с ремонтната дейност.

Цикъла на изработка на панелите преминава през няколко етапа. Те са свързани с:

 • Наситняване на дървесината до парчета с дължина от 2 до 120 мм и ширина, която често е под 1 мм;
 • Подсушаване;
 • Подреждане на частиците така, че да се получат няколко слоя;
 • Смесване със смола и восък;
 • При влагоустойчивите се повишава процента на допълнителните свързващи съставки;
 • Пресоване при много висока температура;
 • Изстиване на панелите.

Разбира се процеса е автоматизиран и има немалко фабрики, които предлагат такива висококачествени, здрави, надеждни и сигурни панели, характеризиращи се с отличната си устойчивост. Продуктите са не просто сигурни и надеждни, а наистина ефективни що се отнася до осигуряването на ефективна ремонтна дейност, при която основен компонент са именно ОСБ плоскостите.

Класификация при дървесните панели

дървесина

Това, че се използва унифицирана технология за производството на плочите ОСБ не означава, че на пазара не предлага съществено изобилие от продуктите. Всъщност има

 • Продукти с различна дължина на панелите;
 • Според дебелината;
 • Съобразно спецификацията на свързващите съставки;
 • Стандартно т.е. обикновено или влагоустойчиво е ОСБ-то;
 • Производител;
 • Ценова категория и други.

На практика употребата на конкретен тип идва да покаже, че има значение за какви цели е предназначен материала. Всяка една строително – ремонтна дейност си има своите особености, което всъщност предполага, че си струва да се вземат под внимание онези аспекти и решения, които могат напълно да подобрят дейността и да я улеснят до степен на оптимална удовлетвореност.

Това, което е необходимо да подчертаем за подбора на продукти от категорията е, че наистина можете да си подсигурите идеалните плоскости, които са характеризират и антибактериалните си свойства. В производствения цикъл се влагат разрешени химични вещества, чиято основна роля е да могат да елиминират образуването на мухъл и плесени както различни видове вредители и гъби.

Приложение

Ще се изненадате колко широко приложение имат тези продукти. ОСБ плоскостите се характеризират не само с изложените до тук качества и свойства. Разнообразието от варианти се оказва решаващо от гледна точка на това, че можете да направите какъвто и да било ремонт съобразно вашите персонални изисквания за качествен и удобен дом. Сред местата, където могат да бъдат използвани плоскостите ОСБ са:

 • Като преградни стени;
 • Облицовка на под;
 • Облицоване на стени;
 • Като топлоизолационен материал;
 • Като основа за полагане на различни покривни изолационни материали;
 • За изграждане на кофражи и много други.

Именно възможността да бъдат направени различни дървени конструкции с панелите ги нарежда сред предпочитаните. Те са гъвкави строително-ремонтни решения, на които си струва да се доверите с оглед на това да се постигнат идеални решения, които са в състояние да реализират проектите ви.

С ОСБ плочите се работи много лесно и бързо. Дори не е необходимо да имате някакъв опит за да направите даден елемент, да облицовате стена или да използвате като подова настилка. Хубавото при тях е, че нямат нужда от допълнителна обработка и директно могат да се използват съобразно нуждите и спецификата на ремонтната дейност. Те са перфектни както за битови ремонтни дейности така и за по-мащабни строителства като тези на търговски обекти и други.

Имате основателни причини да опознаете материала. Ако търсите високо качество и приемлива оферта то имайте предвид, че в онлайн магазин Ташев Галвинг са изложени продукти от утвърдени и доказани производители. Намерете вашето строително-ремонтно решение като се възползвате от гъвкави условия за пазаруване, разнообразие от продукти, супер приемливи цени. Всичко това можете да постигнете онлайн като заложите на формулата, която платформата ви предоставя.

Често хората се нуждаят от допълнителна полезна информация за някои изделия. И за това от Ташев Галвинг са помислили. Бихте могли да използвате онлайн каналите за комуникация, където да получите съвет и насоки за това кой вариант  ОСБ плоскости биха били наистина ефективни и практични за вашите предстоящи мероприятия, свързани с битов ремонт или по-мащабна строителна дейност.

Top