Вие сте тук
Начало > Кухня > Как рационално да използваме бурканите за подправки?

Как рационално да използваме бурканите за подправки?

Във всяка кухня е добре да има достатъчно домакински принадлежности, които да помогнат при организирането на хранителните продукти. Едни от най-важните артикули тук се оказват практичните буркани за подправки. Те са основните аксесоари, в които съхранявате всички неща, с които приготвяте храната у дома. Винаги трябва да разполагате с достатъчно на брой контейнери, с различна вместимост, за да си гарантирате удобство в кухнята и да я направите много по- комфортна. Съществуват множество критерии, по които да изберете подобни изделия. Нашият съвет е да отделите време и да научите повече за актуалните модели, представени онлайн в сайта на MOVI.BG.

Как правилно да използваме бурканите за подправки?

Голяма част от хората, които обичат реда и чистотата в кухненската зона, използват разнообразни буркани, в които поставят хранителните продукти, с които готвят. Не е добро решение да държите покупките в оригиналните им опаковки, тъй като много често те са доста нетрайни, късат се и всичко може да се разсипе. Още след като напазарувате бихте могли, да си създадете определена рутина и да прехвърлите продуктите в удобни буркани за подправки.

За да ги използвате правилно, е хубаво да сте се снабдили с артикули предлагащи подходящата вместимост. Преценете предварително, какво ще държите в самия контейнер и си купете модели, които ще ви гарантират удобство. В по-малките съдове бихте могли да слагате подправки, които употребявате най-често. Те трябва да са лесни за използване, леки и компактни. Поставят се в близост до печката, защото са нужни постоянно. По-големите буркани са удобни за съхранение на брашно, боб, леща, макарони, захар и други подобни неща.

Щом  инвестирате в удобни съдове се съобразете с това, колко пространство имате в шкафовете. Те ще ви служат по-дълго време, ако спазвате всички хигиени изисквания. След като определен продукт свърши, измийте и подсушете старателно буркана, преди следваща употреба.

От какви материали се изработват модерните съдове за съхранение?

За да ви бъдат удобни, бурканите за подправки, те трябва да са подбрани внимателно и да отговарят на вашите очаквания. Материалите, от които се изработват тези изделия, са много разнообразни и качествени. Производителите целят да ви предложат нещо, което ще използвате по-дълго. Това е причината познатите на всички съдове за съхранение да са толкова многообразни. Ще ви запознаем с някои от най-популярните материали използвани за тяхната изработка:

  • стъкло – бурканите за подправки от стъкло са може би най-предпочитани от потребителите. Те са невероятно хигиенични, поддържат се телесно и създават много комфорт в кухнята. Ще ги намерите в най-различна форма и дизайни, което е шанс да оформите пространствата според личния си вкус;
  • неръждаема стомана – съдовете направени от неръждаема стомана са здрави и практични. Могат да се използват много дълго време и се съчетават лесно с всякакъв вид обзавеждане;
  • пластмаса – изделията направени от този материал са на много разумни цени, за да може по-често да подменяте използваните модели. Пластмасовите буркани за подправки са невероятно функционални, трудно биха се счупили и се предлагат в интересни цветни дизайни;
  • порцелан – изключително елегантен материал, който говори за изтънченост и придава луксозен вид на артикула. Не е толкова популярен напоследък, защото е по-скъп и е възможно да се счупи лесно.

За да откриете най-удобните за вас съдове за съхранение, отделете специално внимание на материалите, от които са направени.

Какви са основните модели, които трябва да притежаваме?

Ще създадете перфектна организация и много по-лесен достъп до необходимите продукти при готвене, ако си поръчате правилните съдове за съхранение. Асортиментът онлайн е много голям, точно затова днес от MOVI.BG ще насочат вниманието ви към конкретни модели:

  • стъклен съд за подправки с винт 660 мл – удобно и функционално изделие със среден размер. В подобен контейнер може да поставите захар, сол или боб. Практичният капак с винт ви гарантира, че нищо няма да се разсипе в шкафовете или по плота в кухнята;
  • стъклен буркан за подправки с декорация 1 л – вероятно имате нужда и от по-голям съд за някои основни неща като брашно, ориз и макарони.  Подходящият капацитет гарантира удобство;
  • комплект от пластмасови съдове със стойка – чудесен сет, който може да бъде поставен в близост до печката, където най-често използвате сол, пипер и захар;
  • магнитни буркани със стъклен капак – винаги ще имате в близост до вас нужните подправки за овкусяване. Много удобни и лесни за почистване;
  • стъклен съд за мед с красива декорация – получавате и пластмасов функционален прибор, с който да си дозирате правилно меда.

Разнообразните дизайни привличат вниманието на потребителите, не само чрез своите удобства, но и с красивия си външен вид. Не пропускайте шанса да си поръчате повече артикули на достъпна цена онлайн.

Как да изберем точните буркани за подправки?

Има няколко основни момента, с които трябва да се съобразите, щом правите подобна покупка. За начало ви съветваме да си изготвите списък с хранителни продукти, които ще съхранявате в избраните контейнери. Поръчайте необходимият брой и съответно правилната вместимост. Със сигурност ще са ви нужни обемни съдове около един литър, но и малки в порядъка на 200-300 мл. Залагайте на качествената изработка и прецизното затваряне на капаците. Тъй като има изключително интересни и красиви изделия, е добре да ги съчетаете с цвета на кухненските шкафове и плота. По този начин зоната за готвене ще бъде по-красива и естетична.

Top