Вие сте тук
Начало > Кухня > Защо е практично да използваме стелажи у дома?

Защо е практично да използваме стелажи у дома?

Във всяко жилище има различни дребни вещи, които трябва да бъдат подредени и съхранени по правилен начин. Ако държите на реда и чистотата със сигурност търсите подходящи мебели, които да ви помогнат в организацията. Препоръчваме ви да помислите за покупката на практични стелажи, които ви дават най-голямо удобство, не заемат много място и са достъпни като цена. Много интересни и функционални модели намирате в сайта на магазин https://movi.bg/stelazhi. Тези изделия се изработват от различни материали и са конструирани така, че да ви помогнат да подреждате всякакви вещи и то в различни части от жилището.

Какви предимства ни предлагат качествените стелажи?

стелажи

Това са мебели разработени специално, за да поставяте върху тях различни дребни предмети. Точно тази им характеристика ги прави предпочитани и практични, понеже създават достатъчно ред и чистота. Щом нещата са разпръснати по земята или по другите мебели, това прави мястото неестетично и разхвърляно. Ако разполагате с подходяща етажерка много по-бързо ще подреждате дома си и ще се грижите за хигиената.

Това е причината производителите да представят толкова разнообразни модели, които могат да се използват почти във всички помещения. Където и да изберете да разположите стелаж, той ще организира предметите наоколо и ще ви създаде желания порядък. Изделията се отличават и с това, че са леки и функционални. Те няма да заемат много от свободното пространство в помещението, което ги прави идеални за всеки апартамент дори и за по-малките. Изработват се най-често от устойчива пластмаса или от дървесина. Друга тяхна положителна характеристика, която не бива да пропускаме, е невероятно ниската цена. Срещу скромна сума получавате удобна вещ, която ще ви служи в домакинството и ще ви създаде търсения комфорт.

Какво трябва да знаем за различните модели?

Ако смятате да си вземете нов стелаж, е добре първо да разгледате всички модели в търговската мрежа. Колкото повече научите за тяхното приложение и други характеристики свързани с дизайна им, толкова по-бързо ще откриете подходящите за вас. От MOVI.BG ви представят малко подробности за следните видове:

  • етажерка за обувки с декор от дърво – нивата, с които ще разполагате за подредба са пет, а на всеки ред можете да слагате по два чифта обувки. Артикулът е изработен от пластмаса в красиви дървесни тонове;
  • ъглова поставка за принадлежностите в банята – дизайнът на конструкцията предлага три удобни рафта с красив и елегантен вид. Освен това поставката има и кукички за окачване на гъба или хавлии. Много практично изделие за банята, което ще монтирате без проблем;
  • правоъгълен стелаж с четири нива – красива и функционална поставка, която е достатъчно компактна и подхожда дори на по-тесни пространства. Различните отделения са изработени под формата на плетеница и са с висока естетическа стойност;
  • овална поставка за плодове и зеленчуци – красивият и стилен дизайн ще ви позволи лесно да го впишете в интериора на дома. Четирите рафта са удобни да подреждате не само плодове и зеленчуци, но също така и различни бурканчета или подправки;
  • метален стелаж за баня на две нива – ъгловата му форма е много функционална, за да имате възможност да го монтирате, където прецените за удачно. Няма да се повреди бързо от влагата в помещението и се почиства невероятно лесно. Това че е направен от метал и е в сребристата гама го прави елегантен и стилен с модерен минималистичен дизайн.

Всички артикули в каталога са здрави и надеждни, защото се очаква върху рафтовете да разположите различни вещи. Определете къде смятате да използвате новия стелаж и по-лесно ще откриете подходящ.

Как лесно да изберем удобен стелаж?

Изискванията ви към този вид етажерки трябва да бъдат свързани най-вече с тяхното качество на изработка и дизайн. Решете в коя част на жилището ще използвате поставката и премерете свободното пространство, за да сте сигурни, че тя ще се побере точно там. След това преценете до каква степен външният вид, цветовете и декорациите съвпадат с интериора във вашия дом. Щом поставката ще бъде част от него задължително трябва да изглежда красиво и хармонично спрямо останалите мебели.

Инвестирайте в стелажи направени качествено, предлагащи необходимата стабилност, защото върху тях ще подреждате най-различни неща. Етажерката, която ще изберете не бива да се повреди прекалено бързо или да се изкриви по някакъв начин. Тук е редно да спазвате и препоръките на производителя за правилна експлоатация.

Къде е удобно да ги използваме?

Модерните и функционални стелажи намират приложение в абсолютно всяка част от дома. В зоните, където имате повече неща за съхранение, винаги можете да вземете подобна поставка и да решите проблема с организацията на вещите. Етажерките са подходящи за банята, където трябва да подреждате шампоани, козметика, препарати и други неща. Има разнообразни поставки за коридор, специално направени за съхранение на обувки.

В кухнята слагате в отделенията плодове, зеленчуци и други хранителни продукти, а в детската ще прибирате играчки и книжки. Това прави стелажите универсални и полезни във всяко едно домакинство. Освен това цената им е ниска и достъпна за всеки. Съветваме ви да инвестирате в няколко различни модела.

Top