Вие сте тук
Начало > Декорация > Как вазите ще ни помогнат да украсим стилно дома си?

Как вазите ще ни помогнат да украсим стилно дома си?

Красивите и елегантни вази, винаги са били предпочитана декорация в интериора на частните домове, заведенията, хотелите и други обществени сгради. Те са перфектна възможност да направите пространството по-стилно и уютно, като същевременно са полезни и за да разположите в тях естествен или изкуствен букет с цветя. Днес в търговската мрежа ще откриете огромно разнообразие от най-различни като форма, материал на изработка и дизайн артикули. Предлагаме да си изберете няколко различни вази – https://movi.bg/dekoratziya-za-doma/vazi, чрез който да оформите пространството около вас интересно и оригинално.

Къде в интериора да разположим вази?

Едва ли има къща, в която да не присъства този красив и елегантен декоративен предмет. Има хора, които редовно купуват букети със свежи цветя, други предпочитат изкуствените, а трети смятат, че вазата сама по себе си е достатъчно красива и може да се използва дори празна като аранжировка. Ще постигнете желания ефект, ако внимателно подберете вида и формата на новите декорации, които ще използвате. Модерните съдове са много интересни с оригинален дизайн. Ще стоят добре в голяма част от помещенията на апартамента. Изберете да ги използвате в следните зони:

  • коридор – входното пространство трябва да е добре организирано и достатъчно уютно. Красива ваза със сигурност ще допринесе за това, да направите атмосферата по-приветлива. Бихте могли да използвате минималистичен вариант, който да поставите върху шкафа за обувки или портмантото. Добра идея са и високите големи вази, които обикновено заедно с аранжировка стоят в ъгъла. Съобразете цвета и материала на изработка с интериора във вашия коридор;
  • всекидневна – нормално е в най-използваната стая да имате повече декоративни предмети. Тук специалистите предлагат да заложите на два или три различни модела, като един трябва да има на масичката за кафе, а другите могат да са върху секцията. Ще бъде по-стилно, ако всички са в една серия и се допълват визуално;
  • спалня – направете зоната за почивка и релакс още по-приятна, като украсите и направите цветна аранжировка например върху нощното шкафче или скрина. Тук моделът може да бъде прозрачен, направен от кристал или стъкло;
  • трапезария – хубаво е винаги върху трапезната маса да има нещо свежо, а какво по подходящо от това, букет цветя поставен в елегантен и атрактивен съд.

Този вид декорации са много предпочитани, защото ще ги намерите в най-различна форма и цвят. По този начин всеки открива вариант, който би изглеждал добре спрямо интериора и цветовете в него.

Кои разновидности са модерни в момента?

Когато разгледате предложенията в каталога на MOVI.BG ще установите, че има голямо многообразие от красиви и изящни вази. Преди да изберете конкретни модели за украса на дома ви, е добре да научите подробности за различните видове. Тук ще споменем няколко от най-харесваните в сайта:

  • керамичен модел подходящ за сухи цветя – декоративният съд е висок 60 см. Изключително качествено изделие, което ще придаде много елегантност и уют на помещението. Изберете и подходящи изкуствени цветя, които ще завършат аранжировката;
  • артикул от бяла керамика с декор – вазата е допълнена с интересна декорация от камъни, което я прави много подходяща за украса на всекидневната обзаведена в модерен стил;
  • дълга стъклена ваза с линии – по повърхността на изделието има дълги елегантни линии. Този декоративен съд изглежда елегантно и стилно, може да се използва както в дома, така и в офиса като ви съветваме да поставите цветя с по-дълги дръжки;
  • стилна ваза „лице“ – фина изработка от керамика в бял цвят. Прекрасен и естетичен артикул, подходящ за всяко местенце, което искате да направите по-елегантно.

Това са само няколко примера, които биха ви насочили да инвестирате в красива декорация, която спокойно можете да използвате навсякъде в дома си.

От какви материали се изработват красивите и оригинални вази?

Тези декоративни съдове не само са оригинални и привлекателни със своя външен вид и дизайн, но и с материалите от които се изработват. Много често те са направени от стъкло, защото то е здраво, красиво и позволява да бъде обработено в най-различна форма. Изделията от стъкло са предпочитани, заради своята достъпна цена, елегантност и функционалност.

Върху стъклото могат да се поставят всякакви декорации и самото то да бъде оформено с допълнителни прорези или орнаменти. Керамиката е друг често срещан в изработката материал. Обърнете внимание на по-големите и обемни модели, които изглеждат като истински декоративни фигури и много добре се вписват във всеки интериор. Като най-скъпи и луксозни се определят кристалните артикули, но те не са толкова масово използвани от хората.

Как да изберем подходящ за обстановката модел?

Изделията са интересни с красив дизайн и изглеждат добре поставени почти навсякъде. За да откриете вариант, който да ви допада ви предлагаме да обърнете внимание на преобладаващите цветове в съответното помещение. Има значение дали желаете новата ваза да се слее с интериора или да бъде акцент. Съобразете се с формата, дизайна и материала на изработка. В един минималистичен стил на обзавеждане би подхождало прозрачното стъкло много повече, отколкото богато декорираната керамика. Финално решение бихте взели на базата на личното си разбиране за естетика и вашия вкус.

Top