Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Секцията в хола – не просто интериорно допълнение, а стилно изпълнение с огромно значение

Секцията в хола – не просто интериорно допълнение, а стилно изпълнение с огромно значение

Мислим си, че знаем всичко за съвременния интериор, но когато дойде време да се захванем с обновяването на дома, се оказва нещо друго… Посвещавайки цялото си свободно време в проучване на най-новите трендове, осъзнаваме, че имаме сериозни пропуски по отношение на това какво всъщност е модерно.

Спални, кухни, дивани, секции – видовете мебели са толкова много, че ден-два са напълно недостатъчни, за да направим категоричен избор на ново обзавеждане. За да не губим прекалено много време в колебания, е добре да определим критерии и да ги следваме. Сред е добре да присъстват високото качество, модерният дизайн, поносимата цена и практичността. Всъщност, дори няма какво повече да се желае!

Каква роля изпълнява секцията в хола

Тя е онази мебел, която ще виждаме винаги пред себе си, когато за пореден път се настаним на удобния диван, за да погледаме телевизия. А за да е това занимание наистина приятно, е нужно в стаята да присъства красива и функционална секция с доказана здравина. Тя ще изпълнява ролята не само на маса, където поставяме аудио и ТВ техниката, но и ще бъде онзи допълващ елемент, без който интериорът няма да изглежда завършен.

В какви разновидности ще я открием

Дори и мебели като холната секция е обект на огромно стилово и цветово разнообразие. Ето в какви варианти ще я откриете:

  • с лед осветление – с този модел ще внесете лукс и комфорт в дневната, където обстановката трябва да е комфортна и предразполагаща към почивка. Ако си падате по блясъка и стилните решения, този вид мебел трябва незабавно да се озове в списъка ви с покупки;
  • с ултра модерен дизайн – тук става дума за онези видове секции, които драстично се отличават от останалите със своите елегантни и изчистени линии. За тях може да се каже още, че силно напомнят на минималистичния стил при интериора, при който цветовете са светли, монохромни, а цялостната обстановка се свързва с чистота, светлина и пространство. Гланцовите покрития са също сред отличителните черти на този вид решения;
  • модулни конфигурации – понякога ни е нужно нещо много малко, за да постигнем големи резултати. ТВ модулите са мебели с компактни размери, но с висока практичност, която е задължителна за пространства като хола;
  • за детска стая – това помещение се нуждае от мебели, които трябва да са не просто решени в свежи цветове, но и да се отличават със здравина, за да останат в добро състояние и след години употреба. Секцията е много полезна придобивка в случая, благодарение на която родителите имат възможността да създадат комфортен кът за учене и игри.

Какъв модел холна секция ще изберете зависи от много неща, но най-вече от интериорните ви и функционални потребности, които при различните хора са различни. Финансовият аспект също трябва да бъде взет под внимание, защото не винаги сме в състояние да си позволим скъпи мебели, колкото и да ни се иска.

Как да я комбинираме с присъстващите мебели

След като необходимостта от нова секция е вече факт, идва ред и на съчетаването й с останалите компоненти в стаята – диван/канапе, фотьойл, скрин (опционално), табуретки и прочее. Комбинирайте цветовете по начин, по който да си подхождат – може и да са в различни тоналности или гами, но крайният резултат да буди усещане за баланс и хармония.

Друга препоръка при комбинирането на тази мебел с останалото обзавеждане е внимателната преценка на пространствените възможности, които могат да бъдат много големи, но могат да са и силно ограничени. Заложете на модел, който ще се впише перфектно в предвидената ниша и няма да си „пречи“ с другите интериорни компоненти.

Насоки при онлайн поръчка

Тъй като онлайн пазаруването стана често срещана практика, е редно да се информирате за това как правилно да проведете селекцията на секция. На първо място разгледайте предоставените от търговеца снимки и прочетете техническото описание. Ако искате да отсеете само най-точните за вас предложения, използвайте филтрите в сайта, с които е видите най-евтините или най-скъпите решения, тези в желаните от вас материали за изработка и др.

Top