Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Кое прави смяната на щрангове специфична ВиК услуга

Кое прави смяната на щрангове специфична ВиК услуга

щрангове

Необходимостта от подмяна на водопроводната система в жилището  е провокирана от няколко причини. Знаете ли, че много кандидат софиянци купуват апартаменти старо строителство поради това, че цените  на тези имоти са по-ниски. От своя страна ниската цена на имота всъщност се оказва не толкова добра и изгодна, тъй като реално за да се нанесат и да ползват новия си дом се налага да направят цялостен ремонт като започнат от подмяната на водопроводните щрангове и електрическата инсталация. Това са двете основни системи, които се използват за да бъде престоя безопасен, спокоен и без аварии. Как обаче да се справите с тези битови немоли и колко време ще отнемат тези ремонтни процеси ще ви разкажем в следващите редове.

Защо е задължително да се сменят щранговете

Щранговете са кръвоносната система на една сграда, по която се захранват всеки един от апартаментите с вода за битови нужди. Щранговете биват два основни вида:

  • Хоризонтални;
  • Вертикални.

Всеки от тях има по три разклонения, които са необходими за ефективната циркулация на водата. Все пак е важно да се осигури нужното налягане и най-високите етажи да могат да получат водата, от която се нуждаят за бита. Не винаги безпрепятствено се случва това. Обикновено в старите блокове и кооперации в София се наблюдава амортизация и дефекти на ВиК системите, които изискват поетапна подмяна на основните тръби т.е. щранговете. Именно поради това днес акцентирахме върху това, че когато купувате апартамент, независимо от това с каква квадратура и брой мокри помещения онова, което трябва да предвидите е да подмените тръби, фитинги, щрангтове и всичко, което има отношение върху спокойствието в дома ви.

Всъщност ако става въпрос за хоризонтални, които са в близост и в жилището ви сами можете да предприемете действия за смяна на щрангове София, но имат ли нужда от ремонт вертикалните то тогава става по-сложно,тъй като е важно да се намери адекватно решение, което да се хареса на всички от етажната собственост. Задължителна е смяната на щранговете в стари жилищни или нежилищни сгради от гледна точка на сигурността и безопасността на самата сграда. Водата е източник на живот, но тя има и силно разрушителни и корозионни действия, така че за да се ползва ефективно тя трябва да си стои в щранговете, а не извън тях. И ето, че стигаме до причината да се потърси екип от професионалисти от София, които да предприемат действия, които да отстранят авариите и да върнат инсталацията в обичайния ѝ ритъм на работа.

Всеки ли може да сменя щрангове

Обосновано е твърдението, че само екипи, които имат опит и умения в този вид дейности са за предпочитане за провеждане на такива ремонтни мероприятия. Щранговете са трудни за смяна от гледна точка на това, че до всички има пряк достъп. Това налага не просто компетентност от страна на екипа, който сте наели, а и ползването на специализирана техника, с която да се извърши смяната на главните тръби в сградата. Има също така строго класифицирани етапи, които са свързани с демонтажа, монтажа, теста на функциониране на новите тръби. За да се предприемат подобни мероприятия сами можете да осъзнаете нуждата от истински професионалисти. Не е шега смяната на щранговете и сложността на този вид водопроводен ремонт наистина е свързана с отговорност, умения, гаранции, качествено изпълнение.

ремонти

Независимо дали ще се подменят вертикални или хоризонтални щрангове се провеждат следните действия:

  • Оглед на системата;
  • Оценка на състоянието на щранговете и установяване кои са за смяна;
  • Спиране на водата на сградата с цел избягване на наводнениня;
  • Демонтаж на дефектните щрангове;
  • Почистване на входове и изходи;
  • Монтаж на нови щрангове;
  • Стабилизиране и укрепване на новите щрангове;
  • Извършване на тестове с различно налягане на водата.

Всеки етап се извършва контролирано и според техниката на прилагане на извършването на ремонта. В София наистина не са малко фирмите предлагащи такива услуги, но съвета ни е да наемете тези, които са утвърдени, работят качествено и предлагат минимум 5 години гаранция за труд, както  и10 за вложените материали.

Top