Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Защо служителите не бива да работят на посетителки столове

Защо служителите не бива да работят на посетителки столове

офис

Разнообразието от офис мебели, които са насочени към идилия, хармония и повишаване на работоспособността на служителите бихме определили като изобилие. Знаете ли обаче, че поне 30 % от работодателите се опитват да спестят пари от оборудване и обзавеждане и избират най-евтините и не толкова ефективни варианти, които техните служители да ползват през осемчасовия работен ден. Тази тенденция спестява средства особено ако се направи сравнение между цената на посетителските и работните офис столове, но оправдано ли е да причинявате на хората, които работят за вас ежедневен дискомфорт и неудобство? Днес ще се постараем да предложим някои по-добри офис столове, които няма да натоварят разходите за обзавеждане, но пък имат ролята да удовлетворят хората, които ги ползват по време на своята административна работа.

Предимствата на работните столове пред тези за посетители

Самите наименования на офис столовете показват, че в зависимост от продължителността на престоя в тях се осигуряват съответните удобства и комфорт на ползвателите. Посетителските столове като дизайн са красиви, но тяхната употреба е краткосрочна. Клиента идва в офиса си и неговото обслужване може да трае 5 или 30 минути, но той не е принуден да стои с часове прикован на стола, нали! Така, че тялото седящо в посетителски стол, който не е от най-удобните и в повечето случаи дори не е тапициран не може по време на краткия предстой да осъзнае какво би било усещането, ако се застои прекалено дълго.

Когато работодатели принуждават своите служители да прекарват 8 часа в едно положение в посетителски стол то това е предпоставка за неуважение към техния труд, а да не говорим за последствията за здравето, които се превръщат в хронични ставни болки, напрежение и умора.

Причините да се замислите защо служителите ви не са достатъчно мотивирани за работа и често стават от работните си места са именно в това на какви столове те работят. За хора, чиято работа е свързана с престой на офис работно място е препоръчително да изберете офис стол, който да е:

офис столове
  • Ергономичен;
  • Функционален;
  • Да разполага с възможност за регулиране на всяка ключова част от тялото – седалка, облегалка, подлакътници;
  • Да е тапициран и мек;
  • Да е маневрен;
  • Да гарантира удобство независимо от продължителността на ползване.

А такива офис столове има и то на добри цени. Така, че за вас работодатели представяме каталога на Мебели Арена mebeliarena.bg/офис-столове, където ще намерите най-доброто решение, с което ще стимулирате своите служители да дадат всичко от себе си в името на бързи и качествено свършената работа.

Фокусните точки при избор на офис столове

Съществуват няколко ключови момента, които искаме да споделим с вас. Те касаят правилния подбор на работни офис столове както и такива за мениджърските позиции. За да бъдете правилно ориентирани в обстановката и наистина да бъдете удовлетворени както в интериорно отношение така и стимулиращо спрямо работоспособността на хората в офиса е препоръчително да обърнете внимание на следното:

  • Дизайн на офис столовете

От онлайн магазин Мебели Арена разполагат с огромен спектър от предложения и то не случайно. Тъй като всеки офис като стилистика и интериорна концепция е уникален и неповторим то е напълно естествено, когато купувате столове да се съобразите с тяхната адаптация към обстановката. Ако основните цветове са свежи и забавни не било редно да заложите на черен цвят или дизайн, който да не се впише в общата атмосфера;

  • Размери

Въпреки, че сякаш изглеждат еднакво то столовете за офиси не са идентични като размери. Обърнете внимание на първо място къде ще бъдат поставени и дали работните места на бюрата могат да поемат съответния избран размер. Има стандартни, по-малки и с по-широки седалки столове, така че тук също е добре да помислите кой от моделите би бил приоритетен за визията и удобството на вашия офис;

  • Товароносимост

Още един момент, който работодателите пропускат. Ако избирате служителите си по това дали живеят здравословно  и поддържат перфектна фигура чрез спорт или правилно хранене то това би се определило като дискриминация. Всеки човек е уникален сам по себе си и това, че някой от нас са с наднормено тегло или пък просто са с по-едра фигура то това не означава, че техните професионални качества са по-неприемливи от тези на останалите служители. Когато купувате нови офис столове обърнете внимание на онези, които са с най-висока тоароносимост, което ще гарантира спокойствие при ползване от всеки един от хората, които се трудят в офиса ви.

Офис столовете са съществена част от интериора. те предоставят на служителите комфорт, удобство и пълноценност в трудовия процес. Разбира се, че има ред други детайли, на които е препоръчителна да се акцентира при подбора на нови столове, но изброените до тук са показателни за това, че ще осигурите на хората си нужното спокойствие и улеснение при продължителен престой в седнала позиция. А с Мебели Арена си осигурявате гарантирано ниски цени за висококачествени и одобрени от служителите ви офис решения.

Top