Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Запушен канал – как да се отървем от този неприятен проблем

Запушен канал – как да се отървем от този неприятен проблем

запушен канал

Ако си мислите, че е ужасно да протече крана в кухнята или банята то си помислете колко неприятно би било някой от сифоните, отвеждащи мръсната вода в канализацията да се запушат. При двата случая неприятностите предстоят, а днес ще ви разкажем как да се отървете от мръсотията и застоялата вода в коритото на мивката и душ кабината.

Аварии изискващи навременна намеса

Запушването на канализация може да бъде предизвикано от ред причинители. Дори да си мислите, че сте добра домакиня, грижите се и редовно правите профилактика на сифоните като използвате препарати и всякакви други продукти за почистване и дезинфекция то това не е гаранция, че няма да се наложи да опрете до професионална помощ. Навременната намеса ще облекчи режима на изтичане на водата, което от своя страна е правилно решение, което ще ви помогне да е отървете от проблема. Когато препаратите не помагат и дори приложените домашни средства и инструменти за ръчно отпушване не дават резултата то идва момента, в който да се намеси тежката артилерия. Аварийно отпушване на канал се предлага от специализирани фирми, които могат да се справят ефективно, бързо и успешно.

Нека да разгледаме някой от обичайните причинители на запушването на каналите, които изискват експертна намеса:

  • Мазнини

При приготвянето на храна и измиването на продуктите неизбежно е да не попаднат части от месо, мазнини и остатъци от хранителните материали. Именно факта, че по-едрите парчета не успяват да намерят пътя към централната канализация, а се отлагат по завоите на тръбите създава предпоставка за запушване на канала;

  • Косми
отпушване на канали

Банята е буквално развъдник на бактерии ако не почиствате редовно с препарати на хлорна основа. Влажната среда спомага да се образуват плесени и всякакви други нечистотии, а космите, които падат от нас при къпане определено създават предпоставка за сериозни проблеми със сифоните;

  • Твърди предмети

Неволно в канала могат да попаднат детски играчки, бижута, както и всякакви други предмети като например капачка от шампоан или парфюм. Запушването в тези случаи е гарантирано и ето ви още един повод да потърсите експерти по аварийно отпушване на канали;

Сами се досещате, че в тези ситуации наистина е трудно да се справите сами с отпушването на канала. Рискувате дори с неправилно взети мерки да направите още по-голяма беля като нарушите целостта на тръбите и ги спукате. Ето защо ако препаратите за отпушване на канали не действат е време да потърсите по-ефективен и надежден метод.

Какво получавате с наемането на професионален екип

Ефективността е на първо място, но онова, от което се нуждаят мнозина е това, е наистина аварийната ситуация налага моментални мерки, които да намалят риска от погиване на имущество и куп материални щети, които имота може да понесе.

Ако забележите, че водата се отича бавно от душ кабината, задържа се и се образува неприятна миризма то това са сериозни поводи за притеснение. Аварийната намеса и прилагането на начини, съобразени с естеството на запушването е повод да се възползвате от бързината, с която екипите ще ви отърват от проблема. Сред приоритетите на използването на професионални услуги е това, че екипите по отпушване на канали работят:

  • Реагират мигновено още след позвъняване и описание на проблема;
  • Максимално експедитивно и бързо стигат до обекта, в който е констатирано запушване на канал;
  • Работят професионално и без щети за имота;
  • Предоставят качествена услуга на разумна цена.

Не чакайте нещата да ескалират до състояние, в което да излязат извън контрола ви. Да наемете екип е не просто вариант да решите проблема с бавното отичане на водата, а да го направите кардинално и по утвърден стандарт. Независимо дали запушването е незначително или по-сериозно не подценявайте ролята на аварийните екипи, които ще се погрижат за почистването, отпушването и профилактиката на каналите в дома ви.

Top