Вие сте тук
Начало > Баня > 10 идеи за малки бани, които работят

10 идеи за малки бани, които работят

10-идеи-за-малка-баня

Банята може да бъде предизвикателна, но малката баня може да бъде особено предизвикателна 🙂

Ако вашето пространство за баня е ограничено и имате нужда от идеи за малка баня, които ще паснат, тогава сте дошли на правилното място.

Всеки ден виждаме стотици проекти за баня, етажни планове и проекти за ре-моделиране от цял свят. Пишат ни клиенти, точно като вас, за да ви помогнем да създадете етажни планове и да визуализирате своите дизайнерски идеи. Един от проектите, с които най-често виждаме хората да се борят, са малките бани.

За да помогнем, извадихме някои от любимите ни малки проекти за баня, за да ви покажем примери за дизайн, които наистина работят.

1. Добавете стъклени стени

Както показва малката баня по-горе, добавянето на огледало на цялата стена може да удвои изгледа и усещането за малка стая. Това е особено ефективно над тоалетката или от едната страна на тясната баня. Огледалата са също чудесни за отразяване на светлината, така че можете да получите повече осветление от вашите осветителни тела или прозорци.

2. Монтирани на стената тоалетни

Ако имате място в стените на малката си баня, за да вградите тоалетна чиния, можете да спестите както пространството, така и помещението за краката с монтирана на стената тоалетна. Ако не можете да монтирате стената на тоалетната, помислете за добавяне на рафтове над тоалетното казанче за допълнително съхранение или за разширяване на горната част на тоалетната, за да създадете тесен ръб.

3. Забравете за ваната

малка-баня-идеи-2

Ваните заемат два пъти по-голямо пространство, отколкото душовете. Ако имате възможност да премахнете ваната, ще отворите малката си баня значително. Душовете са чудесни за възрастни и гости, особено за по-възрастните от тях. Ако добавите ръчен душ, душовете също са отлични за почистване на домашни любимци. Въпреки това, ако имате деца и трябва да запазите ваната за къпането им, тогава помислете за по-нисък профил вана. По-ниската височина прави влизането и излизането по-лесно и ще направи банята ви по-отворена.

4. Безрамкови стъклени паравани за вани и душове

Нека бъдем честни, никой не обича завеси за душ. Те се залепват към вас, когато се къпете и са болка за почистване. Душ завесите също затварят една трета от стаята визуално. За да предотвратите това, заменете завесата с безрамков параван. Това ще отвори вашата баня значително и ще позволи навлизането на повече светлина във вашия душ или вана.

Стъклените паравани са лесни за инсталиране, поддръжка и са идеални за малки бани. Те могат да бъдат или фиксирани на място, или шарнирни за сгъване. Сгъваемите стъклени панели могат да се сгъват навътре, когато душът не се използва. Избягвайте плъзгащи се стъклени панели, които изискват горни и долни релси и са по-трудни за почистване.

5. Непрекъснати настилки и безпрагови душове

Ето една от любимите ни дизайнерски идеи – безпрагов душ. Чрез премахване на прага около душа, вашият под може да продължи точно под душа. Това работи чудесно с бетон, каменна плоча и плочки. Можете дори да включите скрит или безкраен улей за оттичане за наистина непрекъснат вид. Плюс това, безпраговите душове са по-лесни за почистване. А с подходящи идеи за декорация, тази малка баня ще е любимото ви интимно място 🙂

Продължете към нашата част 2.

Top